Vánoční (ne)nálada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
22.12.16 09:17
@adam75 píše:
Tvoje problémy na mou hlavu… počuraná postel? No to je vážně katastrofa a to ostatní taky. Místo vypisování na webu si radši srovnej vztahy s těmi, kterých se to týká.

„Od konce listopadu peču cukroví, i pro tchána, který ho miluje a tchýně v důchodu evidentně nemá čas. Tak snad kousek kapra usmažit zvládne.“

„Skoro v 60 letech se z něj stává protivnej chlap, kterýho rozhodí jakýkoliv problémeček a dokáže ho zveličit jako by šlo o národní katastrofu.“**

Co to jako je?? Takhle uvažuješ o svých nejbližších? Zamysli se nejdřív nad sebou, než si začneš stěžovat :-) každý je nějaký a Ty nemáš patent na pravdu. Jsi malinko nafoukaná, ne?

Příspěvek upraven 22.12.16 v 09:07

ano každý je nějaký, ale někde je těch „nějakých“ taky dost a jsme jen lidi… když se mám ovládat a být vstřícná já, tak by měli i ti ostatní ne?
Například neprudit kvůli malichernostem a tak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.12.16 09:20
@Anonymní píše:
@Terry1991 Jj, naše prababička je v nemocnici, takže naplánovat návštěvy ještě tam. :(

hele zkus v sobě vydolovat humor a optimismus.. to hodně pomáhá.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
22.12.16 09:20

Si taky zabrblam. Rozbity wc a nemam na instalatera. Nejstarsi syn zaviroval ntb co jsme meli dva dny takovym zpusobem ze je to na preinstalaci komplet pres muj prikaz nic tam nestahuj. Jooo a uhnala jsem si houbovou zahradku na pipine :mrgreen:
At jste brzo zdravi, hned to bude lepsi :kytka:

Příspěvek upraven 22.12.16 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.12.16 09:21

Hele holky, jak to tak čtu: nebylo by fakt nejlepší se na to vyprdnout a nechat rodinu, ať se zabaví? (Samozřejmě jsou to ode mě kecy kecy, tak jezdím každý týden za babi do špitálu, dítě mě skoro nevidí - jeden den uklízím, vařím, peru atd., co se nakumulovalo za týden, kdy chodíme domů tak na večeři a uložení, a druhý jsem ve špitále, a to je babka fakt protivná osoba.)

Ale abych si taky přiložila: Letos se nám rozsypaly úplně předvánoční plány, takže zítra, kdy má muž dovolenou, budeme spolu dopoledne šůrovat (aspoň to nejhorší - podlahy, koupelnu, obývák, okna v obýváku atd.), poslední cukroví dodělám až dneska, a včera mi ještě máma sdělila (musíme za ní a bratrem na Štědrý den po odpoledním spaní malé - já během toho budu smažit, netuším, v kolik se pak dostaneme ke stromku u nás), že slíbený salát a řízky v množství 2ks na osobu jsou pro ně málo, že to chtěli jíst dva dny… tak to jsem fakt myslela, že budou mlátit hlavou do zdi. Představa, že jen jim na Štědrý den smažím dvě kila řízků, protože tak byli zvyklí, když byli na Vánoce s bráchou sami a zdraví, tak to mi přijde fakt úsměvné. Ale neřeším. Dostanou dva, a šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.12.16 09:22

Poslední za mě: Pokud by mi na Vánoce na návštěvu chodil někdo, kdo by mi kazil pohodu, tak ho slušně poprosím, ať prostě nechodí. Je to snadné.
Jen si stanovit ty správné priority. Přeji klidné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.16 09:24

Nejdůležitější je zdraví, ač to zní jako fráze. Zažili jsme jedny Vánoce, kdy dcera měla čtyřicítky, jezdili po pohotovostech, nikdo nevěděl co jí je. Pak skončila na Štěpána v nemocnici. Od té doby si opravdu užíváme Vánoce. Jinak nechápu, proč si neslavíte Vánoce jako rodina v klidu. Tedy chápu, ale nejde se zavděčit všem. Maminka by to jeden večer se svým mužem vydržela, tím pádem byste nemuseli zvát tchýni s tchánem. Něco jiného by bylo, kdyby třeba maminka byla sama, tak to je jasné, že byste jí pozvali. A když tedy trávíte Vánoce všichni společně, to Vám nepomohou s večeří? Buď maminka nebo tchýně? Nechala bych to na nich. ;) S dětmi je opravdu důležité si to zjednodušit a zbytečně se tím nestresovat, že všechno neklapne na jedničku. A proč by mělo? Hlavně, že jste spolu. Úklid normálně, stejně je to za chviličku s malými dětmi to samé. ;) Cukroví nemusí být moc. Taková ta touha po dokonalosti přináší akorát zklamání.

• Citovat
  • Upravit
6388
22.12.16 09:24
@alenka84 píše:
Tak jestli je tohle stěžovací diskuze, tak se přidávám, naše miminko má svoji první rýmičku, takže já za sebou 2 probdělé noci a ve dne taky jen nosím (co bych dala za 8 kg, naše dítě má 11 :mrgreen: ) Vánoční úklid odložen na neurčito (ehm na příští Vánoce), snad stihnu upéct aspoň plánovanou vánočku :)

Tak ji kup a kašli na to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
22.12.16 09:26
@Anonymní píše:
@Terry1991 Jj, naše prababička je v nemocnici, takže naplánovat návštěvy ještě tam. :(

tak přeji brzké uzdravení pro babičku. Jinak já se akorát před nedávnem kvůli návštěvám celkově i během roku rozčilovala. K nám nikdy nikdo nepřijede, věčně musíme všude my za nima. Jinak se ani neukážeme, prdíme na ně…a podobné věty. No zkrátka je to už tak během roku kolikrát všechno na hlavu natož přes Vánoce. Letos jsem snad prvně nedala ani veliký předvánoční úklid. Nemám ani vyprané záclony. To chce pět lidí umotat advent. věnec a zajet pro támhleto a tohleto. :dance: :dance: :dance: :dance: Těším se jak 25.12. hodim doma nohy nahoru a kašlu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.16 09:29

@Slečna Ferka Ani nevíš, jak ti rozumím. Mmch prababička je trochu mimo, protivná, 60 km daleko. Někteří příbuzní jsou malinko upíři a o Vánocích se to zvýrazní, když je MUSÍŠ vidět.

K.

• Citovat
  • Upravit
7355
22.12.16 09:29
@jdukolem píše: :mrgreen: :lol: posaď je vedle sebe at si notují a kup si vaječňák :mrgreen:
¨joo, tak nějak a začni klidně dřív, než dorazí, ať jsi veselá :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
22.12.16 09:30

No zeny, vy si to delate hrozne slozite. Myt jeste ted okna, pect vanocku s nemocnym ditetem, gruntovat byt… To by me nehlo, uklidim pouze obyvak, kde se bude vecere odehravat, dnes dobalim darky, zitra salat a stromek, v sobotu pripravit stul a udelat maso a je to. Vy jste na sebe hrozne narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
22.12.16 09:34
@jdukolem píše:
ano každý je nějaký, ale někde je těch „nějakých“ taky dost a jsme jen lidi… když se mám ovládat a být vstřícná já, tak by měli i ti ostatní ne?
Například neprudit kvůli malichernostem a tak… ;)

Ale ona si to dělá sama :-) Tchýně nepeče… no tak nepeče a co má být? Tak se nad ní ušklíbneme, jak je neschopná a postěžujeme si na netu, že teda musíme upéct i tchánovi? O vlastním otci, který už má ve svém věku právo být mrzutý, řekneme hnusné věci a půjdeme před ním „zachránit“ jeho vlastní manželku?

Proč by ostatní měli být vstřícní? Protože já jsem si vzpomněla, že to tak chci?

Tohle uvažování vůbec nechápu. Kdyby zakladatelka změnila přístup, mohla by si tu vánoční náladu užít. Když nechce, tak ať si nestěžuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.16 09:36

@PetrVesely Tak jestli je to skutečně tvoje, tj. mužské, jméno, spoustu věcí to vysvětluje. Aneb teorie a praxe. Ženský mají taky chuť s tím kolikrát praštit, ale prostě nemůžou, to se blbě vysvětluje. Protože to, co tvrdíš ty, je teorie. Takhle je to jednoduchý říct, složitý udělat, pokud máš nějaký svědomí a povinnost k rodině. Nevím, jak jinak to napsat. To je jedno, plácáme tu oba mokrou slámu či jak se to říká. Jdu se věnovat dětem. A všem uhoněným maminkám přeju co nejvíc zdraví a pohody, prostě tu mateřskou a rodinnou péči jiným nevysvětlíš. P. S. Záclony doma v bytě vypraný nemám, okna ušmudlaný, podlahy samá čmouha, sedačka upatlaná od dětských ruček. Opravdu nejsme dokonalí. Jen dělám, co považuju za důležité, tj. chci, aby všichni kolem byli spokojení (a mrzí mě, když si to vlastní nespokojeností kazí sami, s tím ale nic nemůžu dělat, bohužel).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.16 09:37

@dedrichov Antibiotika. :) Ale jo, tohle zní jinak naprosto super!

• Citovat
  • Upravit
2448
22.12.16 09:38
@Anonymní píše:
@adam75 Hele, uznávám, že můj příspěvek může vyznít hooodně blbě. Nafoukaná myslím ne. Ale i když mám oba ráda, vůbec nevíš, o čem je řeč. Cholerický děda, kterého naštvou drobnosti a neovládá se, není žádný med. Tchýně k nám chodí na oběd, i když vidí, že mám na stavbě dvě děti na hlídání, chystám jídlo pro fachmany a celkově to není ideální místo pro děti a my práce nad hlavu. Občas by stačilo se zeptat, jestli nechceme aspoň uvařit čaj, když jsem se vraceli v zimě promrzlí. Místo toho jsem vařila ještě i pro maminku. Vůbec nevíš, o čem mluvíš, tak TOHLE prosím nehodnoť. Na tohle se mi ani nechce reagovat. Kdo nezažil a nezná, nemůže pochopit. A já si chtěla opravdu jen trochu ulevit.

Tak tu tchýni prostě pošli pryč, ne? Ty nemáš pusu, abys jí řekla, že se to nehodí a ať přijde jindy? Anebo ji rovnou požádej o pomoc. A jídlo pro fachmany chystáš proč, oni si neumí sehnat nebo přinést vlastní? Místo toho fňukáš tady? Děláš si to sama. Moje matka je přesně taková a pak chodí se zdviženým obočím a dělá dusno přesně jako ho děláš Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová