Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 píše:
Tak záleží, jaký je to typ ženy, znám i tiché trpitelky i ty, co mlátí plechama. A přesně, ony MUSÍ dělat věci, které po nich nikdo nechce (nebo by se nepoto, kdyby nebyly), pak se z toho hroutí a výsledek? Rodinná atmosféra napadrť, všichni naštvaní, děti vyděšené, svátky zkažený - a v těch slabších kusech zůstává tahle pachuť po celý život.A to vše tuplem dneska, když si může ženská vlastně vše koupit - od cukroví po úklid…
Ámen.
Až na to, že podle mě žádné tiché trpitelky neexistují. Jen si to o sobě myslí. Moje mamka si dodnes myslí, že ona „se obětovala, aby byly hezké svátky pro ostátní“, ale v reálu mám na Vánoce spíš negativní vzpomínky, právě kvůli jejímu „tichému“ trpitelství. Jinak je fajn, to zase jo (máma).
@Bábrdl naše máma se taky snažila dělat svátky dokonalé. Jo, bylo vše pěkně načančané, od svátečního stolu po pavučiny za skříněma, Štědrý den byl vlastně fajn, ale celý advent to bylo na budku ![]()
Já právě proto moc neuklízím, peču tak aby se neřeklo (a není to jen, že to říkám, opravdu, loni čtyři druhy s flaškou vína s kamarádkama, letos koupené od jedné takové „superženy“ a já dodělala jen nepečené), salát dělám 23., stromek ozdobíme asi taky už večer.
Na Štědrý den dopoledne povrchově poklidím (rozumněj schovám bordel do skříně
), osmažím řízky a zajdu do kostela.
Jen chlapa mám trochu hektického, chce toho na Štědrý den stihnout tolik, že je pak v nervu, že to nestíhá…
Ale i na tom se pracuje ![]()
Dneska u pětiletý vylezly první neštovice, čekám kdy to chytne batole takže taky nás čekají šťastné a veselé ![]()
Zname ted pred necelymi dvema tydny umrel tata. I s rodici a sourozenci uz meli koupeny letenky a pobyt na Vanoce kdesi v Asii. To je podle me duvod pro depku a smutne Vanoce. Ne nenalesteny byt nebo neupecenych dvacet druhu cukrovi. Spousta lidi si tyhle vanocni stresy a pochmurnou naladu dela sama a zbytecne.
@Bábrdl píše:
Pochybuju, že v noci brečí do polštáře. Většina takových superžen to dává rodině pěkně sežrat. V horečce matlají minizákusky a třískají u toho plechy a když jim někdo řekne, ať si jdou lehnout, vybuchnou, jak se to udělat MUSÍ
TOHLE PŘESNĚ DĚLÁ MOJE MATKA A JÁ TO CELÉ DĚTSTVÍ NENÁVIDĚLA ![]()
@adam75 píše:
TOHLE PŘESNĚ DĚLÁ MOJE MATKA A JÁ TO CELÉ DĚTSTVÍ NENÁVIDĚLA
Moje maminka to dělala taky ![]()
Ony si tyhle „superženy“ vůbec neuvědomují, jak to působí na ostatní. Ony se prostě upnou na představu minizákusků a několika kilo cukroví a je jim jedno, že kazí svátky ostatním, naopak vyžadují obdiv, že se „obětovaly“.
Myslím, že moje maminka k tomu byla vychopvávaná ![]()
@Bábrdl a hlavně Vánoce pak probíhají v duchu „NESMÍME TO MAMCE ZKAZIT“
Je to absurdní, že nakonec není spokojený nikdo…
@luloinka píše:áá, blahopřeju. Děti pupínkovali v červnu, takže jsem je držela v proužku stínu pod domem
Dneska u pětiletý vylezly první neštovice, čekám kdy to chytne batole takže taky nás čekají šťastné a veselé
@Slečna Ferka píše:
Hele holky, jak to tak čtu: nebylo by fakt nejlepší se na to vyprdnout a nechat rodinu, ať se zabaví? (Samozřejmě jsou to ode mě kecy kecy, tak jezdím každý týden za babi do špitálu, dítě mě skoro nevidí - jeden den uklízím, vařím, peru atd., co se nakumulovalo za týden, kdy chodíme domů tak na večeři a uložení, a druhý jsem ve špitále, a to je babka fakt protivná osoba.)Ale abych si taky přiložila: Letos se nám rozsypaly úplně předvánoční plány, takže zítra, kdy má muž dovolenou, budeme spolu dopoledne šůrovat (aspoň to nejhorší - podlahy, koupelnu, obývák, okna v obýváku atd.), poslední cukroví dodělám až dneska, a včera mi ještě máma sdělila (musíme za ní a bratrem na Štědrý den po odpoledním spaní malé - já během toho budu smažit, netuším, v kolik se pak dostaneme ke stromku u nás), že slíbený salát a řízky v množství 2ks na osobu jsou pro ně málo, že to chtěli jíst dva dny… tak to jsem fakt myslela, že budou mlátit hlavou do zdi. Představa, že jen jim na Štědrý den smažím dvě kila řízků, protože tak byli zvyklí, když byli na Vánoce s bráchou sami a zdraví, tak to mi přijde fakt úsměvné. Ale neřeším. Dostanou dva, a šlus.
Nechápu, proč honíte doma úklid. Nejvíce se stejně nadělá a nadrobí o Vánocích. Vyrábíte si povinnosti a nerváky samy, proto Vás nelituji.
@Burj Chalifa píše:
Nechápu, proč honíte doma úklid. Nejvíce se stejně nadělá a nadrobí o Vánocích. Vyrábíte si povinnosti a nerváky samy, proto Vás nelituji.
Já třeba uklízím (protože tomu moc nedám během roku). Ale nikdy ne tak, aby to stresovalo rodinu
(tzn. tak, jako běžné ženy uklízí v sobotu).
@dedrichov píše: áá, blahopřeju. Děti pupínkovali v červnu, takže jsem je držela v proužku stínu pod domemVýsep č. 2 proběhl 18 dní po prvním
No, kdybych si mohka vybrat, tak by to ještě rok počkalo vzhledem k malý. Ale zas lepší teď než před 14 dny, aspoň napéct jsem v klidu stihla
ve školce je teď doslova neštovicová epidemie už skoro dva měsíce…
@Bábrdl píše:
Moje maminka to dělala taky
Ony si tyhle „superženy“ vůbec neuvědomují, jak to působí na ostatní. Ony se prostě upnou na představu minizákusků a několika kilo cukroví a je jim jedno, že kazí svátky ostatním, naopak vyžadují obdiv, že se „obětovaly“.Myslím, že moje maminka k tomu byla vychopvávaná
Nechápu třeba mytí oken na Vánoce. Fakt ne.Koho ta čistá skla zajímají? Já tedy nevím, jak jinde, ale pochybuji, že se jinde v zahraničí, v echt křesťanských zemích, kde jsou Vánoce velkým svátkem, ženské tak bičují. To jen česká žena je stachanovec, po kterém však vánoční úklidové výkony nikdo nechce.Jen ona sama. Zkuste se zeptat chlapů, zda mají v tuto dobu potřebu velkého úklidu. Pochybuju.
@luloinka píše:
No, kdybych si mohka vybrat, tak by to ještě rok počkalo vzhledem k malý. Ale zas lepší teď než před 14 dny, aspoň napéct jsem v klidu stihlave školce je teď doslova neštovicová epidemie už skoro dva měsíce…
Tak by bylo škoda si to neodbýt. Ale pravda je, že zrovna teď to být nemuselo. Tak ať je co nejhladší průběh, ale neštovic zároveň dostatek, aby to aspoň mělo účinek. Jo a taky lepší teď, než později ve škole třeba
@Burj Chalifa píše:
Nechápu třeba mytí oken na Vánoce. Fakt ne.Koho ta čistá skla zajímají? Já tedy nevím, jak jinde, ale pochybuji, že se jinde v zahraničí, v echt křesťanských zemích, kde jsou Vánoce velkým svátkem, ženské tak bičují. To jen česká žena je stachanovec, po kterém však vánoční úklidové výkony nikdo nechce.Jen ona sama. Zkuste se zeptat chlapů, zda mají v tuto dobu potřebu velkého úklidu. Pochybuju.
U nás to tak je, před Vánoci chlap šůruje víc než já. Prostě to chce mít doma na Vánoce hezké ![]()