Vánoční trhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
28.10.20 15:43
@boball píše:
proto bych vyskočila z kůže, když tu pořád někdo srovnává s chřipkou. kdy už lidem dojde, že je to něco zákeřnějšího a nikdo neví v co se to vyvine.za ty roky co jsem na světě jsem znala jen jednu paní co zemřela ve 46 letech na chřipku. A proč? Třeba týden v kuse nejedla, aby byla štíhlá, silný kuřák, kafař, do toho roční dítě a rozchod s partnerem.No,tak jí to porazilo, toto svinstvo je úplně něco jiného. A lidi se prostě nechytnou za ty nosy a neřeknou si, nu co, aspon 14 dní si cokoliv odpustím a uvidíme, co se stane. Stačí, že se to množí ve fabrikách, nač to ještě podporovat tím 8) , že budu lézt mezi lidi zbytečně.

Tak to napis Balikovi, primarce infekce z Bulovky, kardiologovi, co s nim byl rozhovor v poslenim Tempus… oni to totiz s chripkou srovnavaji a narozdil od tebe klinicky zkusenosti maji.
A ja videla par zdravych mladych umrit na chripku.

Stres snizuje imunitu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
28.10.20 15:56
@Baba píše:
Tak to napis Balikovi, primarce infekce z Bulovky, kardiologovi, co s nim byl rozhovor v poslenim Tempus… oni to totiz s chripkou srovnavaji a narozdil od tebe klinicky zkusenosti maji.
A ja videla par zdravych mladych umrit na chripku.Stres snizuje imunitu :hug:

No nevim… :think:

http://www.szu.cz/…rozdily-k-18#…, podle%20z%C3%A1va%C5%BEnosti%20konkr%C3%A9tn%C3%AD%20ch%C5%99ipkov%C3%A9%20epidemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
28.10.20 16:09

Představitele vsech statu se snazi poroucet vetru a desti, hrajou si na bohy, vymysli pate pres devate a zakazy pro zakazy. A vysledek? Miliony nakazenych a mrtvych. Prirode se proste porucit neda. A vir si mezi lidi stejne cestu najde. Muzeme se pred nim diky moderni medicine skryvat, ale ne naporad. Planeta je prelidnena a znecistena. Zabili jsme trictvrte živočišných druhu, o přírodě ani nemluvím. A ted jde o nas. To je najednou strachu, co? Tomu se rika evoluce a prirozena selekce. Je mi lito, ze si vytahne cerneho petra zrovna vase nebo moje babicka. Ale tak to proste je. Stari lide, a nejenom oni, kdyz se nakazi nejakou nemoci, umiraji. To je zivot. A život se neda prezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
28.10.20 16:11

@Maminanamatersky pozor na to, karma je zdarma a někdy zaúřaduje velmi rychle, aby sis za chvíli za tohle nechtěla nafackovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
28.10.20 16:13

@Arboretka No souhlasit se dá s tím, že žádná opatření prostě nefungují…a na karmu fakt nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.10.20 16:14
@Kukacka123 píše:
No nevim… :think:http://www.szu.cz/…rozdily-k-18#…, podle%20z%C3%A1va%C5%BEnosti%20konkr%C3%A9tn%C3%AD%20ch%C5%99ipkov%C3%A9%20epidemie.

Co nevis? Nejede mi odkaz.
Rozhovory najit jdou. A ti lidi, co sem videla ja, se ke mne na urgentu dostali jako bolest patere. Do te doby zdravi a za par dni na ventiku a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.10.20 16:15
@Maminanamatersky píše:
Představitele vsech statu se snazi poroucet vetru a desti, hrajou si na bohy, vymysli pate pres devate a zakazy pro zakazy. A vysledek? Miliony nakazenych a mrtvych. Prirode se proste porucit neda. A vir si mezi lidi stejne cestu najde. Muzeme se pred nim diky moderni medicine skryvat, ale ne naporad. Planeta je prelidnena a znecistena. Zabili jsme trictvrte živočišných druhu, o přírodě ani nemluvím. A ted jde o nas. To je najednou strachu, co? Tomu se rika evoluce a prirozena selekce. Je mi lito, ze si vytahne cerneho petra zrovna vase nebo moje babicka. Ale tak to proste je. Stari lide, a nejenom oni, kdyz se nakazi nejakou nemoci, umiraji. To je zivot. A život se neda prezit.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
28.10.20 16:23
@Baba píše:
Co nevis? Nejede mi odkaz.

V tom odkazu je toto:
Chřipka versus koronavirus – podobnosti a zásadní rozdíly, situace k 18.3.2020
18. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie

Zatímco projevy jsou u obou onemocnění podobné (hlavně suchý kašel, horečka, dušnost), liší se podíl onemocnění se závažným průběhem.

Přenos: Virus chřipky a virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) se přenáší kapénkami, kontaktem, kontaminovanými předměty nebo povrchy. Z tohoto důvodu jsou uplatňována podobná preventivní hygienická opatření - časté mytí rukou nebo použití dezinfekčních prostředků, řádná „respirační“ etiketa (kýchat do ohbí lokte či do papírového kapesníku, který člověk ihned vyhodí).

Šíření: Chřipka má kratší průměrnou inkubační dobu. Čas mezi dvěma pacienty v řetězci přenosů, tzv. sériový interval, je u chřipky kratší než u infekce novým koronavirem SARS-CoV-2, v průměru cca 3 dny versus 5-6 dní. Chřipka se tedy v populaci šíří rychleji než COVID-19. Základní reprodukční číslo R0, tj. míra schopnosti nemoci šířit se populací, je u obou nemocí podobné:

Chřipka R0 2-3 (1,4-3,9)
COVID-19 R0 2-3
Očkování: Chřipka je preventabilní očkováním.

Projevy onemocnění: Zatímco projevy jsou u obou onemocnění podobné (hlavně suchý kašel, horečka, dušnost), liší se podíl onemocnění se závažným průběhem.

80 % hlášených případů COVID-19 v Číně mělo mírné až středně závažné průběhy onemocnění (včetně případů bez pneumonie a s pneumonií), 13,8 % případů mělo závažné onemocnění a 6,1 % bylo kritických (respirační selhání, septický šok a/nebo vícečetná orgánová dysfunkce/selhání).
Počet závažných a kritických průběhů je u COVID-19 výrazně vyšší než pozorujeme u chřipky.
Na rozdíl od COVID-19 je chřipka hromadně se vyskytující onemocnění, celosvětově dochází každoročně v průměru k 3 - 5 milionům závažných případů chřipky a k 290 000 - 650 000 úmrtí na onemocnění dýchacích cest v souvislosti s chřipkou. Úmrtí: U infekce koronavirem je 30 až 40× vyšší pravděpodobnost úmrtí, než je tomu u běžné chřipky. Toto v zásadě platí pro všechny věkové kategorie dospělých, u dětí zatím není dostatek dat pro porovnání. Podle dostupných údajů se u onemocnění COVID-19 uvádí celková smrtnost 0,5-2,8 % (konkrétně v Číně 2,3%, v Itálii 2,8% a v Jižní Koreji 0,5%, tj. průměr dle celkového počtu případů okolo 2,5%), výrazně se zvyšuje s věkem, přičemž nejvyšší je u osob nad 80 let (3,7-14,8 %). U chřipky je celková smrtnost maximálně 0,1 %. Vzhledem k tomu, že se jedná o hromadně se vyskytující onemocnění, v ČR v souvislosti s chřipkou zemře každý rok přibližně 1500 osob, samozřejmě ve značném rozptylu podle závažnosti konkrétní chřipkové epidemie.

Děti

Chřipka: Děti patří k významným přenašečům viru chřipky v populaci. Každý rok celosvětově onemocní chřipkou okolo 5 - 10 % dospělých a 20 - 30 % dětí.
COVID-19: Podle současných informací je infekce novým koronavirem u dětí stejně pravděpodobná jako u dospělých, ale onemocnění probíhá s mírnějšími projevy; děti mohou být významným zdrojem infekce pro starší populaci.
Rizikové skupiny

Chřipka: Nejvíce ohroženi závažným průběhem jsou nejmladší děti, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním nebo s oslabenou imunitou a těhotné ženy.
COVID-19: Smrtnost se zvyšuje s věkem; závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé a pacienti se stávajícím chronickým onemocněním (diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění).
Laboratorní a klinické vyšetření:

Chřipka: V průběhu sezóny respiračních infekcí se zavádí tzv. sentinelový způsob odběru vzorků, tedy laboratorně se nevyšetřují všichni nemocní, kteří se léčí doma (důvodem je jak omezená kapacita laboratoří, tak limitované finanční prostředky zdravotních pojišťoven). I v případě chřipkové epidemie se doporučuje zůstat první tři dny doma a „nenosit“ onemocnění do čekárny mezi ostatní osoby + při přetrvávajících potížích nebo zhoršování zdravotního stavu kontaktovat lékaře telefonicky (Pro představu: za 6 epidemických týdnů v sezoně 2018-2019 vyhledalo praktického lékaře s akutní respirační infekcí a chřipkou celkem 996 tisíc osob.)
COVID-19: celkový počet provedených testů za cca 14 dní v ČR dosáhl 5068 provedených testů celkem. Vzhledem k tomu, že 80 % pacientů s COVID-19 nevyžaduje hospitalizaci, není jejich laboratorní vyšetření nezbytné (v některých zemích se dokonce vyšetřují jen závažné případy). Po dobu léčby je samozřejmě nezbytné dodržovat hygienická pravidla.

Odd. epidemiologie infekčních nemocí SZÚ, 18.3.2020

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.10.20 16:39
@Monchichik píše:
@Arboretka No souhlasit se dá s tím, že žádná opatření prostě nefungují…a na karmu fakt nevěřím…

Jak je tedy možné, že jsou země bez viru, nebo jen. S minimálními přírůstky? :think:

• Citovat
  • Upravit
1830
28.10.20 16:44

Mně teda přijde divné i to jak někteří tady poslouchají rozkazy a důvěřují vládě. Kdo normální jim důvěřuje? Oni tady nejsou pro nás a naše dobro-aby nás záchránili před hnusnou chorobou. Každý kdo si tohle myslí je pro mě debil. Oni (koneckoncu jako vždy) jsou tu proto aby na neštěstí lidí vydělali a tak to bylo vždy. Ted jde o to, abychom zjistili jak na tom vsem chteji vydelat-moje jedna stopa je to ockovani-pan Bureš a Prymula chteli zarazit promořování, protoze by pak neměli komu prodat vakcinu na covid. Bohuzel tohle neni hoax ale realita: Bill Gates > Novavax > Vakcína > Výroba a testy v ČR

Tak nevím, zda jste to zaznamenali, já až nyní. Překvapuje mě nízká mediální imformovanost o tom, co by v této době mělo být zřejmě jedním z hlavních témat všech zpravodajství. Dohledal jsem si různé informace, na konci příspěvku uvádím zdroje (včetně webu vlády ČR). Vyhodnoťte si obsah každý sám:

Americká firma Novavax koupila v ČR v osadě Bohumil u Jevan fabriku, kde bude vyrábět vakcínu proti covidu.
Do této firmy vložila 89 milionů dolarů nadace Billa a Melindy Gatesových a v květnu letošního roku obdržel Novavax dalších 384 mil. dolarů od programu CEPI, který spolufinancuje též nadace Gatesových. V případě účinných klinických testů má Novavax přislíbeno od vlády USA 1,6 miliardy dolarů!
Firma Novavax vyvíjela v letech 2014 – 2019 vakcínu proti ebole a také RSV viru, který způsobuje vážná respirační onemocnění. Ani jeden z těchto pokusů nebyl úspěšný. V roce 2016 a napodruhé v r. 2019 selhala klinická testování jejich vakcíny ResVax! Následkem byl zásadní pokles důvěry investorů, pokles akcií o 85% a snížení hodnoty kapitálu o sedmdesát procent. 30.4.2019 měla akcie této společnosti tržní hodnotu 0,54 dolaru. Po výše zmíněném nalití kapitálu a zahájení programu na výrobu vakcíny proti coronaviru vzrostla hodnota akcií Novavaxu víc než dvěstěnásobně, na dnešní úroveň 117 USD!
Dle slov ředitele Novavaxu Stanleyho Ercka hodlá firma v ČR vyrobit miliardu vakcín: „Velikost závodu je unikátní a my budeme disponovat kapacitou vyrábět miliardu vakcín a nikdo jiný to nezvládne.“
Fabriku již navštívil premiér Babiš a s ním i vakcinolog plk. Prymula. Došlo k dohodě, že Novavax požádá Státní úřad pro kontrolu léčiv o povolení uskutečnit testování vakcíny na občanech ČR.
První várka hotové vakcíny by podle Prymuly mohla být již koncem roku. O tom, že má na vakcinaci českého obyvatelstva eminentní zájem, svědčí i Prymulovo prohlášení z 8.10. pro server Novinky.cz: “naočkovaní lidé nebudou muset nosit roušky a budou mít řadu jiných bonusů, tak si myslím, že zájem bude poměrně velký.“
Podle ředitele Novavaxu Ercka i předsedy vlády Babiše, oplátkou za zprovoznění závodu v ČR a umožnění klinické studie na našem obyvatelstvu získá následně Česko vakcínu přednostně…

ZDROJE:
https://www.vlada.cz/…iru--183353/

https://en.wikipedia.org/wiki/Novavax

https://www.penize.cz/…-novavax-inc

https://cepi.net/about/whoweare/

https://www.novinky.cz/…idu-40334644

https://en.wikipedia.org/…_Innovations

https://www.irozhlas.cz/…08281935_gak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
28.10.20 16:52

@Kelen A neco k tematu vanocni trhy v dobe covidu nemas? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.10.20 16:55

@cecetka
Nějak nechápu, proč mi to dáváš. Já reagovala na někoho, kdo se pohoršoval nad lidma, co covida srovnávaj se chřipkou. Přitom to dělají lidi, co se o pacienty v nejvážnějším stavu reálně starají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
28.10.20 16:57
@cecetka píše:
@Kelen A neco k tematu vanocni trhy v dobe covidu nemas? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No nemám. :nevim: Hele my jsme velká rodina. Doma nás je 6, my si hezké Vánoce uděláme i bez lidí a bez trhů. Ale pro singl lidi to budou smutné Vánoce. A je mi těch lidí fakt líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
28.10.20 16:58

@Baba Psala jsi, ze ti odkaz nejde otevrit :nevim: Timto se omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
28.10.20 16:59
@cecetka píše:
@Baba Psala jsi, ze ti odkaz nejde otevrit :nevim: Timto se omlouvam.

Jo ahááááá, promin, ja nekoukala, kdo to poslal. Tys mi to přeložila. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí