Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JaneDoe píše:
to si děláš normálně srandu že jsi nejela hned cos viděla pusu plnou krve…
Tak přesně tohle mě hned po prvním přečtění také napadlo.
Jak jste dopadli?
Mně se stalo to samé, když jsem byla malá. Rozebírala jsem ohrádku, ve které jsem byla a jednu tu tyčku jsem si takhle zarazila do krku. Je zvláštní, že mi ještě nebyly 2 roky a pamatuji si matně tu bolest. Máma mi tenkrát po tom, co přestala téct krev, dala ještě na pr.del
Jiná doba ![]()
Jinak jela bych hned, a to jsme na samotě a já bez auta, doběhla bych pro chlapy do vsi a klidně zaplatila, to jen pro příště. Rozhodně NEDÁVAT po takové události jíst, kdyby byla potřeba anestezie. Jinak snad jste v pořádku, dej vědět.
Z pusy teče vždycky spousta krve. Když si syn rozrazil zevnitř ret a dáseň, teklo to šíleně, nevěděla jsem, jestli si třeba nepřekousl jazyk a tak, volala jsem rychlou, krvácení zastavili a doporučili mi chladit (dávat zmrzlinu), nekoupat v teplé vodě, nejíst teplé jídlo, minimálně 5 dní. Právě aby to neotékalo nebo znovu nekrvácelo.
Takže pokud už krev neteče, vidíte, že to v pusině není tak hrozný, tak bych dala tu zmrzlinu a přečkala do rána k pediatře. Mě teda tolik krve tak vyděsilo, že stejně nevím, jestli bych příště čekala nebo zase volala. Ale snad už takový úraz nebude..
@Michii19 Ahoj muzem nam napsat jak jte dopadla, jela jste do nemocnice? Diky za odpoved
@mroe Samozřejmě, že záchranka není žádné taxi, rozhodně neschvaluji jakékoliv její zneužívání, ale pokud (jak zakladatelka psala) teklo spoustu krve a dítě jí mělo plnou pusu, tak bych rozhodně reagovala jinak, než že bych dala dítěti večeři. Toto mi zvlášť u malého dítěte přijde dostatečně akutní na volání závhranky. Pokud má dítě poraněný krk, může se začít dusit a to je pak také naprd být s ním někde sama v autě, byť na cestě do nemocnice. Takže asi tak.