Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj jdu si pro radu. Posílala jsem platbu na elektřinu ale zapomela jsem variabilní symbol. Jenže účet je můj a elektřina psaná na přítele. Stačí když tam zavolám já na informacni linku. A bude stačit zákaznicke číslo jenom. Děkuji moc za radu
Já bych jim poslala e-mail, kde by bylo přiložené potvrzení o provedené platbě a vysvětlila bych jim, že jsem zapomněla napsat variabilní symbol. Tak aby si to přiřadili k tomuto vyúčtování.
Ať to máš doložené, že jsi jim to sdělila.
@Nikosek tak si přihlásíš internet banking v PC. Mně u jedné banky jde dělat screenshot i v aplikaci, u druhé jsem někde viděla, že to jde povolit. No a stejně bych tam spíš v pondělí zavolala, než to řešila mailem.
@Petula306 jenže já nevím zda můžu volat já když eletrika je psaná na přítele? A co všechno tam budu potřebovat? Stačí číslo zákazníka a jméno partnera
@Nikosek a on si tam zavolat nemůže? Těžko říct no, mamka volala na O2, jestli má babička uhrazenou poslední fakturu a prý jí to nemůžou říct, protože GDPR
![]()
@Nikosek aha, no to nevím, jak poradit. Většina lidí má mobil a zavolá odkudkoliv.
@Petula306 On má mobil 😂 ale bohužel jeho práce mu nedovoluje aby časové volal. 🤦 Uvidím zavolám a co mi řeknou