Špatně zadaný variabilní symbol

1332
24.1.11 10:54

variabilní sybolm

Ahoj,chtěla bych poprosit o radu .platila jsem v bance doplatek za vodu .Zadala jsem částku ,ale variabilní symbol jsem dala špatně .Dala jsem ten co jsem posílala minule .Takže vlastně číslo minulého var,sym.Dojde jim ta platba?Zjistí,od koho to je?Nevím si rady tak prosím o odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
357
24.1.11 10:57

Platba určitě dorazila. Je možné, že se jim jen nepřiřadila a možná jim tam visí. Asi bych tam zavolala a řekla bych jim, že jsi to posílala pod jiným variabilním symbolem a oni si tu platbu přiřadí. Nebo Ti řeknou, že je vše v pořádku a že se jim to přiřadilo díky tomu symbolu z minulé faktury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
24.1.11 10:57

Pošli jim dopis o zadání chybného variabilního symbolu, případně ofoť i bankovní výpis.
Urychlí to přiřazení a předejde se komplikacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
24.1.11 10:59

Zatelefonovat tam. Určitě nebudeš první, kdo se spletl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
24.1.11 11:02

bezna ucetni si platbu priradi i bez spravneho variablu a nenecha si zbytecne litat castku po uctech(tedy vyresi to sama :wink: ),ale byt tebou,tak tam zavolam a normal reknu,ze ses spletla ve vs. a reknes spravny.Pani to priradi nebo ti potvrdi,ze uz ma prirazeno 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
24.1.11 12:21

tak jak píšou ostatní radši zavolej, já jsem takhle poslala podle předdefinovaného příkazu doplatek na elktrárnu a za chvílu už mi posílali upomínku :roll: jeden telefonat a byla vyřešeno…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.14 19:28

Ahojky.jdu k vám pro radu.Byla jsem v bance, kde jsem vypsala příkaz k úhradě a úředník to naťukal do počítače aby mi to strhli z účtu, ale v čem je problém…na faktuře je var. symbol 01234 ale když jsem se doma dívala na internet. bankovnictví tak tam je var. symbol jen 1234.Ta nula zmizela.je to normální nebo teď nebudou vědět kam tu platbu přiřadit?

• Citovat
  • Upravit
704
6.11.14 19:34
@Anonymní píše:
Ahojky.jdu k vám pro radu.Byla jsem v bance, kde jsem vypsala příkaz k úhradě a úředník to naťukal do počítače aby mi to strhli z účtu, ale v čem je problém…na faktuře je var. symbol 01234 ale když jsem se doma dívala na internet. bankovnictví tak tam je var. symbol jen 1234.Ta nula zmizela.je to normální nebo teď nebudou vědět kam tu platbu přiřadit?

Ahoj, je to v pořádku, většinou ta nula zmizí a platba se normálně přiřadí. Vím o čem mluvím, dělám v bance :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 19:40
@Evelynka82 píše:
Ahoj, je to v pořádku, většinou ta nula zmizí a platba se normálně přiřadí. Vím o čem mluvím, dělám v bance :mrgreen:

Ufff, děkuji moc. Hrozně se mi ulevilo.Na tom ručně vypsaném příkazu právě ta nula je ale na internet. bankovnictví už ne. Tak mě to vyděsilo, že to tam ten úředník naťukal špatně. Takže myslíš že jim platba přijde pod správným vs?

• Citovat
  • Upravit
704
6.11.14 19:50
@Anonymní píše:
Ufff, děkuji moc. Hrozně se mi ulevilo.Na tom ručně vypsaném příkazu právě ta nula je ale na internet. bankovnictví už ne. Tak mě to vyděsilo, že to tam ten úředník naťukal špatně. Takže myslíš že jim platba přijde pod správným vs?

Ano, nemusíš se bát, platba se přiřadí správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 19:53
@Evelynka82 píše:
Ano, nemusíš se bát, platba se přiřadí správně

Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1633
6.11.14 20:11

Souhlasím s @Evelynka82 ta nula tam nehraje žádnou roli, určitě je to správně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.4.15 01:01

Sabuse

Ahojky mamci chci se zeptat mam problem poslal sem uz druhou pladbu na spravny ucet pres banku ale zadany variabilni symbol spatne penize pri neprisli kam meli a ja volal se radit s mamcou aby a co na co slouzi variabilni symbol ten pry slouzi jen aby clovek vedel od koho je pladba je mozny ze tedy pladbu maji a lzou mi? :( pritel mi take rikal ze jim platba musela dojit ze ten variabilni symbol je jen aby vedeli kdo to posila.. prosim skus te mi nekdo stim skusenej poradit protoze pokud tam maji pladbu a lzou mi ze nemaji tak 5000 kc je v kanale :zed: ale vim ze ten ucet pokud je to na sparvny a i kdyby nebyl variabilni mela by tam ta pladba preci dojit ne?? :think: tak dekuji zitra du do banky tak se tam este zeptat zda je to tak jak rika mati s pritelem :) krasny vecer :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.4.15 01:02

Sabuse

Ahojky mamci chci se zeptat mam problem poslal sem uz druhou pladbu na spravny ucet pres banku ale zadany variabilni symbol spatne penize pri neprisli kam meli a ja volal se radit s mamcou aby a co na co slouzi variabilni symbol ten pry slouzi jen aby clovek vedel od koho je pladba je mozny ze tedy pladbu maji a lzou mi? :( pritel mi take rikal ze jim platba musela dojit ze ten variabilni symbol je jen aby vedeli kdo to posila.. prosim skus te mi nekdo stim skusenej poradit protoze pokud tam maji pladbu a lzou mi ze nemaji tak 5000 kc je v kanale :zed: ale vim ze ten ucet pokud je to na sparvny a i kdyby nebyl variabilni mela by tam ta pladba preci dojit ne?? :think: tak dekuji zitra du do banky tak se tam este zeptat zda je to tak jak rika mati s pritelem :) krasny vecer :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.4.18 19:43

Prosím, nevíte někdo - placení daní - firma má IČO začínající 0. to je variabilní symbol, když ho zadám, 0 zmizí, spáruje si to finanční úřad nebo je na to nějaký postup? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel