Vaříme z ničeho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1848
4.4.12 20:08

Kurňa holky začínám mít chuť na něco z brambor! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.4.12 20:09

@bellezza No jo, placky na plotně! Jejda pavlovův reflex se naplno projevil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
4.4.12 20:09
@Gabrielaaa píše:
@Petiik já vegetarián nejsem a asi bych to taky nejedla…ale já sem v mase vybíravka nejím ani vnitřnosti :poblion:

Je to lahůdka - je tam část páteře s tím nejlepším masem, není to drahé a když pečeš pod pokličkou tak to ani na objemu neztratí - stačí osolit a okmínovat - já na to dala divočinu, nasekanou jarní cibulku, cibuli nakrájenou na čtvrtky, trochu česneku, podlila jsem to vývarem a trochou červeného vína - při pečení jsem to pořád polévala a podlévala, z části šťávy jsem udělala na pánvičce omáčku a se šťouchanýma bramborama posypanýma pažitkou to byla lahůdka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.4.12 20:10

Čočka na husto (na kyselo) - pytlík čočky 500 gr stál 18 Kč a bylo toho pro 6 dospělých lidí. Nenároční (já) to měla jen s chlebem a takovou tou do hněda opečenou cibulkou, náročnější volské oko (vejce á 5 Kč)

Příspěvek upraven 18.03.15 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
4.4.12 20:10

Bramborová kaše a točený salám opéct pokrájemý na kolečka jako penízky.
Zapečená brokolice se sýrem s bramborem. Špenát brambor, vejce.
zapečené těstoviny.
a pak slaká jídla- nudle s …, kaše…kynuté knedlíky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
4.4.12 20:12

květáková polévka s knedlíčky

Polévka s květákovými knedlíčky
1/2 květáku ( druhou půlku můžeš mít na mozeček)
sůl,voda,2 lžíce másla,1lžíce hl mouky , vegeta a pažitka -jestli nemáš nemusí být
Květákové knedlíčky : 1/2 květáku z tý půlky květáku ( :oops: píšu srozumitelně :?: )1 vejce,1 stroužek česneku, špetka nastouhaného muškátovýho oříšku ( být nemusí)ěpetka majoránky sůl,strouhanka podle potřeby
Květák uvaříme v osolené vodě doměka. Vývar odležíme.
Zpoloviny uvařeného květáku přopravíme knedlíčky.Květák rozmačkáme vidličkou,smícháme s vejcem,proli­sovaným časnekem,okoře­níme,osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.Z hmoty tvarujeme menší knedlíčky.
Z másla ( může být i olej ,jestli nemáš máslo) a mouky připravíme světlou jíšku,zalijeme jí vývarem z květáku a ochutíme vegetou a povaříme cca 15 min.Pak do vroucí polévky vložíme květákové knedlíčky a 5 min povaříme.Polévku doplníme uvařenám květákem ( to co jsi nedala do knedlíčků) rozebraným na růžičky a pažitkou ( nemusí být) -Stejným způsobem můžeš udělat polívku i z brokolice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173

porková polévka

300 g porku ( já dělala většinou ze 2 porků) ,2 lžíce másla ( nebo oleje) 1–2 lžíce hl mouky,vodu, 1/2 kostky masového nebo zeleněninového bujonu ( já mám vždycky zamrežený zeleninový domácí vývar tak můžeš i ten ,polívka je pak lepší)sůl polévkové koření nebo vegeta,1 stroužek česneku,opečená chleba nebo žemle na kostky
Porek nakrájíme a krátce osmahneme na másla, zasypeme moukou, znova osmahneme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu kostky ( a nebo nepřidáváš vodu,ale dáš tam ten vývar) osolíme a povaříme.Dochtíme vegetou, česnekem popř. nakrájenou petrželkou.Podáváme s opečenou žemlí nebo chlebem
Polévku můžeš doplnit bramborami nakrájenými na kostky ,které uvaříš společně s porkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331

Teda ještě že mám těhu nevolnosti jinak vybrakuju ledničku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173

Hrachová polévka

200g sušenýho žlutýho hrachu ( já dělala hrachovou polévku vždycky když jsem dělala hrachovou kaši) voda, lžíce oleje ,cibule, 1 lžička hl mouky,1/4 lžičky mletého kmínu,špetka majoránky,1 strou­žek česneku,opečené kostičky chleba ,mlže ale i nemusí být petrželka
Předem namočený hrách zalijeme vodou a uvařime doměkka,měkký hrách nechámě chvíli vychladnout pak ho i s vývarem rozmixujeme nebo prolisujeme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli zasypeme moukou,zředíme troškou vody a rozmícháme,přidáme hrachové pyré,koření,sůl a povaříme.Polévku podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem na požadovanouhus­totu.Hrachovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem a můžeme přidat i petrželku.Po­dáváme s opečeným chlebem.
Polívku mlžeš zjemnit smetanou nebo mlékema místo opečenýho chleba tam můžeš dát vaječný hrášek –1 vejce,2 lžíce mléka,špetka soli, 2 lžíce hrubé mouky tuk na smažení – Vejce s mlékem a solí rozšlehej a přidej mouku a přomíchej, těsto nech pomalu skapat přes cedníck nebo struhadlo do rozehřátého tuku.Vzniklé hrášky opatrně míchej aby se osmažily doszlatova.Vyndej je dělovanou vařečkou – já je vyndavala normálně lžící a dej na popír. ubrousek aby se odsál tuk a dej do tý hrachovky – už nemusíš vařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
4.4.12 20:13

Staročeská luštěninová polévka

tuhle jsme dělala většinou samatnou k obědu je držší,ale zasytí -jinak kořenovou zeleninu jestlui nemáš v mrazáku tak zmraženou pod svíčkovou vyjde cca na 15 kč a stačí půl sáčku možná i čtvrt .
3 lžíce hrachu ( je jedno jestli zelený nebo žlutý) 3 lžíce čočky,3 lžíce fazolí ( dávala sjem jaký jsem měla bílé, červené ,strakaté) voda ,1 lžíce oleje,1 cibule,1 lží­ce hl.mouky 100 –1550 g kořenové zeleniny ( půl pytlíku i 1/4 stačí bohatě – já to dělala většinou všechno od oka, ale tobě to opisuju všechno podle kuchařky ) 1/4 lžičky mlétého kmínu,špetka majoránky,sůl, 1–2 stroužky česneku,petrželka opečené kousky chleba ( nemusí být)
Předem namočené luštěniny zalijeme vodou a uvaříme doměkka
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,vmícháme mouku, osmahneme a zalijeme vývarem i s luštěnina­mi.Rozmícháme,do­plníme nakrájenou zeleninou,oko­řeníme,osolíme a povaříme doo měkka. Hotovou polévku dochutí me prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželkou -nemusí být) Podáváme s opečeným chlebem – nemusí být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644

Tak ja mam chut na ty ocasky, to je takova dobrota, sama krupka, vyborny maso......noooooooo uz si pisu seznam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173

bešamelová omáčka

1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
asi 400 ml mléka nebo smetany
sůl špetka nasrouhaného muškátového oříšku nebo květu
jak se dělá bešamelová omáčka asi víš ,že jo píšu to jen pro to,že to teď bude psát co z toho všechno jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173

Celerová omáčka

150g celeru, asi 1 lžíce másla ,400 ml bešamelové omáčky připravené s vývarem ( mlžeš do ní hodit půlku masoxu )
Celer nakrájíme na kostičky a na másle do měkka podusíme.Pak prolisujeme nebo rozmixujeme.Do bešamelové omáčky přidáme celer a krátce povaříme . V nouzi největší jsme dělala i z mrkve a k tomu brambor – tahle omáčka není žádná chuťovka,ale v nouzi je dobrá .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
4.4.12 20:14

Znojemská omáčka

400 ml bešamelové omáčky,4 steri­lizované okurky,trochu másla,sůl pepř,cukr citronová šťáva nebo ocet.
Do bešamelové omáčky vmícháme nakrájené okurky osmahnuté na másle,Omáčku osolíme ,opepříme,dochutíme špetkou cukru,cutronovou šťávou nebo octem.Omáčka by měla mít jemnou nakyslouc chuť . Normálně se jí s hovězím vařenám masem a knedlíkem,ale dobrá je i bez masa a i bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí