Vaříme z ničeho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5453
5.4.12 08:53
mnam :palec: :palec: to o víkendu udělám
@danyk píše:
Ruské pelmeně

těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 vejce, 100 ml vody
náplň: 300 g mletého masa, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hořčice, česnek dle chuti

V míse smícháme mouku se solí, přidáme vejce, vodu a promícháme. Vyklopíme na vál a rukama vypracujeme měkké hladké těsto, podobné nudlovému. Dáme na půl hodiny do ledničky.
Maso promícháme s ostatními přísadami.
Vychlazené těsto rozválíme na 2 mm, vykrájíme kolečka a na každé položíme lžičku masové náplně. Přiložíme a okraje zmáčkneme pevně vidličkou, případně použijeme tvořítko na taštičky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pelmeně v ní povaříme 7-9 minut, podle velikosti.

Uvařené vyndáme do cedníku, okapané omastíme rozpuštěným máslem a na talíři doplníme kopečkem zakysané smetany. Posypeme posekanou pažitkou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
5.4.12 14:06

@rodinka4 ďakujeme a ty nemôžeš spávať, či ako :mrgreen:

jablkový koláč bez vajec

je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
5.4.12 14:25
@husenica píše:
@rodinka4 ďakujeme a ty nemôžeš spávať, či ako :mrgreen:

jablkový koláč bez vajec

je fajn :)

ja mozem, len moje 5 mesacne dieta nemoze :oops: a on sa potom sladko ulozi po hodinovom sabese a ja uz nezaspim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
5.4.12 16:08

Cuketové řízky

cuketu nakrájíme na koloečka, mladou cuketu neusíme ani loupat, posolíme a necháme „vypotit“ pak otřebe ubrouskem, potřeme česnekem, a obalíme jako klasické řízky nebo jen do těstíčka, a smažíme dozlatova příloha brambor nebo zeleninový salát, nebo jen tak na chleba :-)

listoví šneci

listové těsto rozválíme potřeme kečupem, nasypeme provensálské koření a dáváme dle chuti šunku, nebo i suchý salám, strouhaný sýr, strouhanou nivu, prostě cokoliv a zabalíme jako roládu, dáme do lednice na hodinku ztuhnout a nakrájíme na tenká kolečka, pokládáme na plech a můžeme posypat sezamovým semínkem, pečeme dozlatova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
5.4.12 21:25
@Breuovi píše:
@TeaTereza Tea Bramborovým plackám se říká patenty,přesnáky,dělají se i s mákem,nebo s povidlím.A pak ty pečené brambory. :)

můžu poprosit přesný recept na patenty? dělávala je moje teta, byly úžasné. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
9.4.12 10:23

ahojky,

my mame v rodine uz spoustu let mls posledni nouze.
Nastrouhat syrovy brambor nahrubo (na porci 1 velky nebo 2 male), rozplacat na panev s trochou oleje nebo sadla, osolit, opeprit a nechat zespodu opect docervena. Obratit, zalit jednim rozkvedlanym vejcem, nechat opet zespodu opect docervena a na minutku obratit. Da se pridat cokoli, ale nejlepsi je takhle jednoduchy. K tomu kecup, okurku, cokoliv. Cely zivot koukam, abych mela doma brambory, mouku, sadlo a vejce. Pak je vyhrano az do vyplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
27.4.12 23:20

(špatny účet, píše přítel) ČOČKA, špenat, dušena mrkev, svičkova bez masa, plno polivek, ruzne sladke jidla, dobre jsou jen nudle s konzervovanych rajčat s česnekem, bramboraky, palačinky, fazolove jidla ale to nemusim :D, vařene kedlubny, kuře na paprice s bujonu :D pokud s masem tak třeba sekana, bolonska, cokoli s vepřovek ale to už nepatří moc do zdrave výživy :) Je to často o tom mase, mě to nevadí ale umím si představit ,že jini chlapi to neradi :D Ale u hodně receptu to vajičko zachrání. Ale nejlepši je fakt vařit hustejší zeleninove, nebo gulasove polivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
30.4.12 08:44

Tuňákové špagety

Uvaříme špagety. Na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, trošku rajského protlaku, česnek, sůl, pepř, špetku cukru. Špagety polijeme směsí a sypeme sýrem. Rychlé, levné a dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
24.5.12 15:23
@NikysekR píše:
Uvaříme špagety. Na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, trošku rajského protlaku, česnek, sůl, pepř, špetku cukru. Špagety polijeme směsí a sypeme sýrem. Rychlé, levné a dobré.

Díky za recept, bylo to dobré a kupodivu to chutnalo i nejstarší, která teda solidně v jídle vymýšlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.5.12 08:20

@ankasz Díky, ono to není nic světoborného, ale když byl hlad tak jsem to prostě zkusila a chutnalo nám to. Já takovéhle variace na špagety zkouším často, někdy místo tuňáka dávám listový špenát a je to taky moc dobré. My máme špagety rádi na jakýkoliv způsob. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
25.5.12 10:26

:mrgreen: já tyto špagety taky dělám a nekdy místo rajčat dam smetanu a je to taky mnamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.5.12 11:03

@Pettynka To věřím, to musí být dobrota. Já smetanové omáčky dělám většinou k penne nebo nějakým krátkým těstovinám. Jakmile totiž udělám špagety, muž si tam vždycky navalí kečup, což mě zvedá ze židle. Na smetanovou omáčku se to vůbec nehodí!! Když naservíruju penne tak si o kečup neřekne :mrgreen: :mrgreen:
Jinak smetanovou omáčku dělám většinou s nivou a kuřecím masem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
25.5.12 15:31

u nás kečup věčně není :-)))))))))))) protože já ho nemusim tak ho ani nekupuju :_)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
9.6.12 14:15

Holky děkuju, přečetla jsem celou diskusi a mám zas na pár dní vystaráno. Aspoň nemusím pořád přemýšlet, co varit. Tolik výborných receprů… :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
30.8.12 12:42

:mrgreen: Ahoj, holky. Doporučuji (na ulozto. cz) stáhnout kuchařky „Kuchařka pro nezaměstnané“ a „Smradlavá kuchařka“ :lol: Zní to hrozně, ale jsou 1. výborně a vtipně napsané a za 2. jsou tam běžné recepty, jen se nám již vytrácejí z hlavy. Nechť nám spoře šmakuje :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí