Vaříme z ničeho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1114
4.4.12 20:26
@tetma píše:
porková polévka300 g porku ( já dělala většinou ze 2 porků) ,2 lžíce másla ( nebo oleje) 1–2 lžíce hl mouky,vodu, 1/2 kostky masového nebo zeleněninového bujonu ( já mám vždycky zamrežený zeleninový domácí vývar tak můžeš i ten ,polívka je pak lepší)sůl polévkové koření nebo vegeta,1 stroužek česneku,opečená chleba nebo žemle na kostky
Porek nakrájíme a krátce osmahneme na másla, zasypeme moukou, znova osmahneme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu kostky ( a nebo nepřidáváš vodu,ale dáš tam ten vývar) osolíme a povaříme.Dochtíme vegetou, česnekem popř. nakrájenou petrželkou.Podáváme s opečenou žemlí nebo chlebem
Polévku můžeš doplnit bramborami nakrájenými na kostky ,které uvaříš společně s porkem
:palec: :palec: mňám tu musím zítra udělat :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.4.12 20:31
@tetma píše:
porková polévka300 g porku ( já dělala většinou ze 2 porků) ,2 lžíce másla ( nebo oleje) 1–2 lžíce hl mouky,vodu, 1/2 kostky masového nebo zeleněninového bujonu ( já mám vždycky zamrežený zeleninový domácí vývar tak můžeš i ten ,polívka je pak lepší)sůl polévkové koření nebo vegeta,1 stroužek česneku,opečená chleba nebo žemle na kostky
Porek nakrájíme a krátce osmahneme na másla, zasypeme moukou, znova osmahneme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu kostky ( a nebo nepřidáváš vodu,ale dáš tam ten vývar) osolíme a povaříme.Dochtíme vegetou, česnekem popř. nakrájenou petrželkou.Podáváme s opečenou žemlí nebo chlebem
Polévku můžeš doplnit bramborami nakrájenými na kostky ,které uvaříš společně s porkem

když si dáváš práci s vlastním zeleninovým vývarem, proč tam pak házíš vegetu nebo polévkové koření????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
4.4.12 20:32

nudle s mákem,kakaem nebo tvarohem.Bramborové těsto opečené na plotýnce namočené v másle a máku.

• Citovat
  • Upravit
8996
4.4.12 20:39
@janine24 píše:
když si dáváš práci s vlastním zeleninovým vývarem, proč tam pak házíš vegetu nebo polévkové koření????

Já to taky tak dělám protože je v tom ten zvýrazňovač chuti a vůně a je to tak chuťově lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
4.4.12 20:40
@Lynette píše:
Já to taky tak dělám protože je v tom ten zvýrazňovač chuti a vůně a je to tak chuťově lepší.

Přesně

• Citovat
  • Upravit
23505
4.4.12 20:40
@Lynette píše:
Já to taky tak dělám protože je v tom ten zvýrazňovač chuti a vůně a je to tak chuťově lepší.

Tak jestli ti jde o to, tak bych se vykašlala na x hodin práce s vlastním vývarem. Nebo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
4.4.12 20:42
@tetma píše:
Květákové placičky500g květáku ( klidně jedna hlava nebo půlka já to vždyky dělala od oka)
2 housky,trocha mléka50 g šunky ( nemusí vvůbec být)50g tvrdého sýra ( nemusí bát,ale líp to drží pohromadě)2 vejce ,2 lžíce hl.mouky,mletý pepř,olej nebo sádlo na smažení
Květák rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do měkka.Scezený a odkapaný květák nadrobno nakrájíme .Housky namočíme do mléka aby změkly,přidáme k nim nakrájený květák,šunku ( nemusí být) nastrouhaný sýr,rozšlehané vajce,mouku osolíme a opepříme).
Ze směsi tvoříme placičky a smažíme je po obou stranách v rozehřátem oleji dozlatova.Hotové placičky kaldeme na papírový ubrousek aby se zbavili přebytečného tuku. Podáváme buď samotný nebo s uvařeným bramborem
Napsat příspě

Dělám trochu jinak,
začátek je stejný, když mám připravený květák přidám polhr.mouku, žloutky,sůl,kmín, bylinky (petržel nebo majoránka),promíchám a z bílku udělám sníh,vmíchám do těsta a smažím malé placičky.Jíst se mohou samostatně nebo s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
4.4.12 20:42

Kdyz uz jsme u tech receptu, nevite prosim nektera, jak se delaji takovy ty sisky obaleny ve strouhance s cukrem a maslem, asi „nahy deti“ se tomu rikalo. Pamatuju si to ze skolni jidelny. Treba by mi to domaci rada(manzel+dcera) schvalila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
4.4.12 20:45
@janine24 píše:
Tak jestli ti jde o to, tak bych se vykašlala na x hodin práce s vlastním vývarem. Nebo naopak.

Já ne, protože v nějaký podravce nejsou žádné vitamíny a minerály - když udělám zeleninový vývar tak je sice moc zdravý ale chuti mdlé ale když ten vývar okořením tak mám vše co chci - vitamíny, minerály i chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.4.12 20:47
@Lynette píše:
Já ne, protože v nějaký podravce nejsou žádné vitamíny a minerály - když udělám zeleninový vývar tak je sice moc zdravý ale chuti mdlé ale když ten vývar okořením tak mám vše co chci - vitamíny, minerály i chuť

ale tou chemickou chutí do těla dostaneš tolik zbytečných éček, že by mi to za to nestálo… kor když si vezmu x hodin práce s vlastním vývarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
4.4.12 20:56

@Bábi Zlopočasná
hlávkovú kapustu nakrájam na tenké prúžky, na oleji opečieš cibuľu, pridáš kapustu, posolíš, opopríš, pridáš mletú papriku, zaleješ vodou a varíš, kým nie je kapusta mäkká, potom prileješ paradajkový pretlak, prevaríš, dochutíš.. K tomu napr. sekaná z Lidla, je lacná a chutná, alebo čo chceš…

uvaríš si kapustné listy a na tie položíš plátok šunky, syra, zabalíš a obalíš v trojobale ako rezne a opražíš, k tomu zemiaková kaša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
4.4.12 20:58

@bellezza to sú myslím normálne šulánky zo zemiakového cesta, a tá strúhanka, rozpustíš maslo a na ňom opražíš strúhanku, potom to zmiešaš s cukrom, a k tomu všetkému nejaký kompót…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
4.4.12 20:59

@meravigliosa aha :think:, ja prave myslela jestli to neni nejaky spesl testo. Tak to vyzkousim, dekuju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
4.4.12 21:00

Tak jak je vidět, je jasné, že nejlevnější jsou recepty z brambor. A těch je opravdu hodně :palec: Ještě že tak…
Miluju brambory na měsíčky ve slupce pečené v trouběpak s nimi nabrat kousek másla a trochu namočit v soli, šup do pusy a zapít kefírem :palec:
Pak jednoznačně bramborové placky! A´t už samotné nebo se škarkama! Dělala babička, milovala jsem je a teď je dělám já. Jsou super jednoduché, levné a a vydrží dlouho. (teda pokud je já nesežeru :-D)
Pak mám ráda těstoviny s kysaným zelím alá halušky Uvařit penne, mezitím na panvičce osmažit cibulku a vypéct anglickou slaninu, potom na chviličku na tu samou panvičku přihodit kysané zelí a chvíli propéct. Pak do zapékací mísy hodit aldente penne, k tomu směs z pánvičky, promíchat, posolit, popepřit, zalít smetanou ke šlehání a dát zapéct . Je toho taky hora a je to MŇAMÓZNÍ :lol: Uplně jsem na to dostala chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
4.4.12 21:03

@TeaTereza Tea Bramborovým plackám se říká patenty,přesnáky,dělají se i s mákem,nebo s povidlím.A pak ty pečené brambory. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii