Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj zdravím,
Práve začínáme jako mladý pár opravovat domeček a s tímhle si nejsem úplně jistá. Máme tu na práci najmuté učně a nevím, jestli se v dnešní době pro dělníly vaří. Když jsem tu měla bratrance ze stejné odborné školy, těm jsem samozřejmě navařila, dnes ale došla nová dvojice a nevím co se ode mě očekává
mám uvařit oběd, nebo popřípadě bude stačit buchta a kafe? ![]()
A dá se u vás něco koupit? Já nevarila, měli okolo 100 obchodů kam si zajít a placeni byli víc než štědře na to, jak mizernou a pomalou práci odváděli
plus bych z kanclu opravdu nechodila domů jim vařit obídky. Přijde mi, že to vaření se dělalo někdy před 20 lety ale jsem z města, nevím jak je to na vsi. Když už byla kuchyň a já byla doma, nabídla jsem kafe a čaj.
Příspěvek upraven 06.07.20 v 10:22
@xKatarinMx píše:
Ahoj zdravím,
Práve začínáme jako mladý pár opravovat domeček a s tímhle si nejsem úplně jistá. Máme tu na práci najmuté učně a nevím, jestli se v dnešní době pro dělníly vaří. Když jsem tu měla bratrance ze stejné odborné školy, těm jsem samozřejmě navařila, dnes ale došla nová dvojice a nevím co se ode mě očekává![]()
mám uvařit oběd, nebo popřípadě bude stačit buchta a kafe?
My měli firmu na rekonstrukci koupelny. Aby nevznikl nějaký trapas, zeptala jsem se, jestli se ode mě očekává vaření a odvětili, že to už dnes neplatí. Stravovali se sami. Tak bych to brala u „najmutých“ učňů taky. Ale jestli by to byla rodina či známí, vařila bych. Klukům bych pití a něco k zakousnutí nabídla, ale nevyvářela bych. Záleží na tom, kolik jim platíte a za co.
@xKatarinMx Pokud jsou u vas na „fusku“, tak neco maleho ano. Nemusi jit o plnohodnotny obed.
Pokud je to firma nebo zivnostnik na smlouvu, pak zadne jidlo ani piti nedavam. Max. kafe, pokud jsou remeslnici mili a prijemni.
@xKatarinMx píše:
Ahoj zdravím,
Práve začínáme jako mladý pár opravovat domeček a s tímhle si nejsem úplně jistá. Máme tu na práci najmuté učně a nevím, jestli se v dnešní době pro dělníly vaří. Když jsem tu měla bratrance ze stejné odborné školy, těm jsem samozřejmě navařila, dnes ale došla nová dvojice a nevím co se ode mě očekává![]()
mám uvařit oběd, nebo popřípadě bude stačit buchta a kafe?
Ja bych proste uvařila, potešiš je i sveho chlapa a proč nedelat radost kdyz to jde ![]()
Tak se jich zeptej. Kluci máte sebou oběd nebo mám uvařit? Já dělníkům vařím, už máme dávno vyzkoušeno, že když dostanou dobrý jídlo, tak jsou ochotnější a víc se snaží.
@Kasita chlap je právě ve světě, takže jsme si tady s dělňasama zůstali sami
no vypada to zatim na kafe a buchtu ![]()
@xKatarinMx píše:
@Kasita chlap je právě ve světě, takže jsme si tady s dělňasama zůstali samino vypada to zatim na kafe a buchtu
I za to budou radi
Zalezi i na tom, jake mas na stavbe podminky.
@Janli píše:
Tak se jich zeptej. Kluci máte sebou oběd nebo mám uvařit? Já dělníkům vařím, už máme dávno vyzkoušeno, že když dostanou dobrý jídlo, tak jsou ochotnější a víc se snaží.
Já mám vyzkoušeno, že čím milejší člověk byl, tím dál zkoušeli zajít. Jednou jsem slušně prominula pozdní příchod, druhý den všichni přišli prakticky na oběd. Jednou jsem prominula, že zmizelo trochu relativně bezcenného materiálu, pak se začlo ztrácet pomalu všechno. Vyhodila jsem několik firem. Fungovalo na ně jen když jsem jim pomalu dýchala na krk a zkontrolovala každou blbost. Laskavost se mi u dělníků těžce vymstila.
Pokud tam makají celý den, tak bych uvařila - kluci budou rádi za domácí stravu a bude to i rychlejší než když budou muset někde něco shánět.
@cecetka právě že to je další věc. Neustále se chodí přes kuchyni a prakticky se tam pracuje tak mě od tojo taky odrazuje ten prach a „nepořádek“. Stavební material jim pod rukama brát a uklízet nemůžu. Moct se tak zavřít v kuchyni, tak kuchtím radši
Já bych nic nevařila. Je to jejich práce, zaplaceno dostanou, tak co
. Přijde mi to takový to postsoc. “úplatkářství”. Já taky za svou práci dostanu mzdu a nikdo mi k tomu nevyváří ![]()
Já jim objednala pizzu, plus teda kafe a něco k tomu. Když jsem se ptala, kdo jakou, tak bylo hned jasno. ![]()