Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ano, každý den máme polévku + druhé jídlo. Vařím pro všechny, děti do školní jídelny nechodí a muž si bere jídlo s sebou do práce na oběd, tak se to bez polévky neobejde. Kdyby šlo jen o mě, polévku bych nevařila vůbec ![]()
Polévky nevařim téměř vůbec. Taky jsem z rodiny exmanžela zaslechla něco, že jakto že nevařim polívky…
Jinak dcera s tim ve školce problém nemá a syn nastupuje v září a myslim, že to bude taky OK, protože když je u babiček, tak sní oboje…
@vertunka píše:
Já vařím jak polévku tak hlavni chod a nikdo nemá problém to sníst
Ufff, aspoň někdo. Už jsem si začala připadat divná
.
Teď v létě, jak byla ta vedra jsem polévky nevařila, jinak je vařím denně, jsem polévková ![]()
@zuzanx píše:
Maminky, chci se zeptat, vaříte denně polévky? Tedy myšleno tak jakože je k obědu polévka + druhé jídlo. Já totiž polévky + druhé jídlo téměř nevařím. Máme buď jen polévku (hustší nebo jí sníme víc) a nebo jen „druhé“ jídlo. Tchyně (zlatá ženská, máme výborný vztah) mi teď tvrdí, že pak bude mít syn (nyní 18měs.) problémy ve školce a škole, že nebude zvyklý jíst dva chody. Nám to takto vyhovuje, když je polévka a pak ještě druhý chod, tak jsme s manželem pak akorát přežraní a my se naopak snažíme trochu zhubnout. Jak to máte vy? Díky za reakce.
Máme to jako vy. Školku mě teda nenapadlo řešit, ale myslím, že se přizpůsobí režimu ve školce. Tak jako tak to nebude jídlo jako od maminky.
@fragola
U nás je to taky tak, není nás tolik, přesto jsem musela koupit větší hrnec 10l a varim hlavne vývary v tom, 5l hrnec obyc polévky je pro ne čtyři na dva dny akorat.
Ale já jim dávala od půl roku polévky denně, takze jsou na ne navykli, tak proč je nedoprat, protože já to nejim.
Držím se hesla polévka je grunt, kdo ji nejí je špunt (ja
) ![]()
Ja varim polevku i druhy, ja teda moc polivkova nejsem ale chlap a syn jsou zvykli ![]()
@zuzanx my bud jen nějakou hustou polévku a druhé už ne nebo zase jen hlavn jídlo. syn roblémy ve školce neměl, ve školce zase od všeho dostanou málo takže dítě to s ní rychle
. Já envim ale pokud udělam hodně poctivou polévku tak druhé už fakt nemůžu a poku polévka bude samá voda tak to raději nic
ale já polévky můžu kdykoliv takže kolikrát si nějakou udělam k večeři ![]()
Ano, každý den máme polévku i hlavní jídlo. Rozhodně od doby, co je starší ve školce. Ještě tak když mu byly dva, dva a půl jsem to mohla osidit, ale pak už ne. Je polivkovy, když náhodou není, tak se ptá proč, kdyby nebylo druhé, tak by to asi neprošlo. Ve školce jí všechno, polévku i druhé. Mladší už je zvyklý odjakživa. Vařím většinou jednu na dva dny, jednak je to porce zeleniny, druhak tekutiny. Oba jsou štíhlí a ve školce opravdu se jí denně oboje.
Ne, ja dve jidla nevarim. Bud polivku nebo hlavni jidlo. Moje babicka je tak zvykla varit (polevku a druhe jidlo) a kdyz jsme tam ted byli, tak to deti nesnedly.. takze jsme polivku nechavali na veceri. Jinak dcera ve skolce ji uzasne, je to tam nejvetsi jedlik (ona hlavne sni vsechno), takze bych v tom fakt nevidela problem. ![]()
@zuzanx ano, často máme polévku a druhé, děti i manžel polévky milují. A když máme hustou polívku, tak jim jako druhé udělám třeba něco sladkého - ovocné knedlíky atp., ale i tak je druhé. Ale třeba ted v těch vedrech jsme měli jen druhé, na teplé polívky nebyla nějak chuť.
A ještě k synovi - polévku + druhé dávám dětem cca od 2-2,5 let, do té doby měli jen 1 chod - on ten masozeleninový příkrm byl stejně taková hustší pomačkaná polívka..
Takže zatím bych to nehrotila, do školky času dost ![]()
Varim polevku i hlavni jidlo. A snime vsichni obed v pohode.Ale my teda nemame radi zahustene polivky, takze nebyvaji tak syte.
Polévky vařím výjimečně, spéš o víkendu nebo když máme nějakou slavnostnější příležitost. Ve všední dny občas nějakou udělám k večeři, ale k obědu míváme většinou jen hlavní chod.
Z dovolením přidám jednu otázku. Pokud vaříte každý den polévku, děláte ji poctivě z vývaru nebo používáte bujon nebo nic? To mě na vaření polévky odrazuje nejvíc, že je potřeba dělat vývar několik hodin před samotným jídlem. Ráda se dozvím nějakou zkratku.