Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky, chci se zeptat, vaříte denně polévky? Tedy myšleno tak jakože je k obědu polévka + druhé jídlo. Já totiž polévky + druhé jídlo téměř nevařím. Máme buď jen polévku (hustší nebo jí sníme víc) a nebo jen „druhé“ jídlo. Tchyně (zlatá ženská, máme výborný vztah) mi teď tvrdí, že pak bude mít syn (nyní 18měs.) problémy ve školce a škole, že nebude zvyklý jíst dva chody. Nám to takto vyhovuje, když je polévka a pak ještě druhý chod, tak jsme s manželem pak akorát přežraní a my se naopak snažíme trochu zhubnout. Jak to máte vy? Díky za reakce.
U nás se polévky nevaří prakticky vůbec, moc a ně nejsme, maximálně jí dělam třeba když je horko tak místo celýho oběda ![]()
Ještě nikdy jsem polévku a druhé jídlo nevařila. Syn ve školce problémy nemá, manžel v práci taky ne ![]()
@zuzanx vaříme bud jedno nebo druhé. Dcera s tím ve školce problém neměla, jedla obojí ![]()
@zuzanx Mám to stejně, také vařím bud jen hlavní jídlo a nebo polévku, často jí také děti mají k večeři a ve školce ani ve škole s tím problém neměli, tam snědí oboje, doma jen jedno ![]()
Každá den určitě ne, přestože jsem polívková. Děti to moc neocení. ![]()
Ano, každý den, u nás v rodině se moc polévky nedělali, prakticky vůbec. Ale když jsem si začla s chlapem a sestěhovali jsme se, tak vyžadoval denně a to mi zůstalo, já je osobně nejím, ale on a děti ano.
Polévky + druhý chod vařím maximálně jen v zimě. Teď přes léto nikdo teplou polévku nechce a navíc je to fakt moc jídla najednou.
Dcera to ve školce taky zvládá v pohodě.
@zuzanx Ne nevařím. Polévku a druhé jídlo máme vyjímečně. Obvykle je polévka v kombinaci se sladkým obědem, na vánoce a když se něco slaví. Jinak dělám husté polévky spíše jako hlavní chod.
Jestli nevadí že se ozve tatínek
u nás vařím já…
Máme to stejně jako ty, polévku dělám jako hlavní jídlo, takže pěkně hustou a výživnou.
Ještě teď - je mi 42 - si pamatuju, jak jsem nesnášel, když jsem před hlavním chodem musel sníst talíř „vody s něčím“ a na tu dobrotu mi pak nezbývalo místo a byl jsem přežranej přece to nenechám.
V hospodě si dám polévku před hlavním jídlem jen když mám opravdu hladomor, nebo po plavání v zimní Vltavě na zahřátí.
Moc bych si nedělal starosti, že díte bude mít ve škole problémy, tam ty porce co pamatuji nebyly nic moc a zhltnul jsem co mi dali.
Vařím jen jedno, myslím, že ve školce problémy mít nebude dneska to není jako dřív, že se muselo všechno dojíst za každou cenu ![]()
Polévky vařím cca 1× týdně od podzimu do jara, v létě vůbec, v teplém období mi to nechutná. Ve všední dny téměř nevařím, když jsme v práci a dítě ve školce.
Ne, takhle dva chody vůbec. Maximálně hustou polévku jako večeři, a to ještě jen pro děti - já i manžel jsme se vzácně shodli, že nee, nemusíme. Notabene když chlap si dává polívku jakou nouzovku místo oběda - ještě mu jí dávat doma.
Příspěvek upraven 29.07.15 v 14:39
Hustější polévky vařím někdy k večeři a máme to s chlebem. V poledne sní 2 chody jenom chlap, my se synem ne.
@Otakar Z. Jé to je super, také by se mi líbilo kdyby u nás tatínek aspon někdy uvařil ![]()