Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Za normálního chodu vařím buď jedno nebo druhé. Když vím, ze ma někdo přijít na oběd, vařím obojí. U nas doma - z maminy i tátovi strany se dělala polévka i hlavní jídlo. My máme rádi jednoducha, rychla jídla. Nechci každy den/obden ani jen každy víkend stát od sedmi od rána u plotny, jako moje mamka. Vaření a pečení me baví, ale není to jediná činnost, kterou mam rada ![]()
Ani náhodou! To by nikdo nejedl, moc jídla najednou…a vůbec se neboj, že by měly děti ve školce problémy. Tam jsou tak malé porce, že zhltnou oboje a budou rádi…anebo ne, no a co ![]()
Ano, kvůli děckám denně polévka je, ale varim ji na dva dny jim vyjde.
Moje decka i manžel jsou strašně polevkovi.
Sní velký talíř, jdou si po odpočinout a až se probudí ji hlavní jídlo.
I v těch vedrech chtěli třeba lehkou zeleninovou krémovou, ale polévku chtěli.
Sama je nemusím. Jsem rada že decka se potatili ![]()
Polévku a hlavní chod máme vyjímečně, spíš je hustá polévka, nebo to druhé k večeři nebo obráceně. Jinak syn s tím ve školce problém nemá, sní obojí, ale tam nejsou takové porce jako doma. Když dám polévku jen tak někdy sní i dva talíře, ale ve školce to mají od každého trochu a pohoda
@zuzanx
Tchyně má castecne pravdu, decka ve škole polévky strašně vrací a to i když jim dame malý sufanek, stejně to nesni. Ovšem vývary to si klidně půjdou i přidat.
Polévku vařím tak jednou do týdne, je třeba na dva dny. A někdy ani to ne
![]()
@MUFICE píše:
Hustější polévky vařím někdy k večeři a máme to s chlebem. V poledne sní 2 chody jenom chlap, my se synem ne.
Taky nedám polévku a ještě hlavní chod
![]()
Já vařím jak polévku tak hlavni chod a nikdo nemá problém to sníst ![]()
Vařím polévku, hlavní chod, zeleninový salát a tak obden peču. Nejíme to ale všechno k obědu, salát je třeba ke svačině, polévka k večeři.
Doma jsme dva chody mívali o víkendech na oběd, ale už jsem si odvykla. Je to pro mě moc jídla najednou. Děti mají polévky rády, ale vařím je jen občas jako hlavní jídlo. Ve školce starší spořádá polévku, oběd a ještě si přidá, takže problémy s tím nemá. Jen když máme na oběd pouze polévku, tak dělám větší svačiny nebo večeře.
Moje matka mě s tím taky pořád prudí, že máme mít polévku častěji a k jídlu, ale já nemíním stát celý den u sporáku, s dětma je vaření peklo.
Když jsem měla jenom jedno dítko, což byl jedlík, tak jsme taky většinou měli jenom jedno - polévku, nebo druhé. snědl co se před něj postavilo a pro mě to bylo jednodušší.
ovšem ve školce měl teď problémy - nebyl zvyklý.
co mám dva, přičemž mladší je vybíravá, tak míváme dva chody téměř vždy, je to výjimka aby nebyl. dokonce i když si na oběd grilujeme maso venku, tak dělám polévku.
mladší se nají vždy aspoň jednoho, starší jedlík si dá od každého trochu a já to taky potřebuju (hubnu nechtěně, musím na sebe myslet s jídlem)
vařím obden, někdy je polévka i na tři dny
a snažím se dát vždy i do mražáku, takže když není uvařená, tak vytáhnu z mražáku.
Já mám v 99% doma uvařený hrnec polévky (většinou nějakou hustší, vývary tak jednou za dva týdny). Ale jen proto, že syn skoro nic než. re
Takže mám jistotu, že když bude k obědu nebo večeři něco, v čem se zase bude jen rýpat, tak se nacpe aspoň polévkou. A manžel to taky oceňuje. Když přijde hladový z práce, tak si dá talíř polévky a mezitím dodělám „normální“ jídlo (ano, vařím denně teplé večeře a k obědu dojídáme zbytky. Jinak to je pouze o víkendech).
@budi píše:
co mám dva, přičemž mladší je vybíravá, tak míváme dva chody téměř vždy, je to výjimka aby nebyl. dokonce i když si na oběd grilujeme maso venku, tak dělám polévku.
mladší se nají vždy aspoň jednoho, starší jedlík si dá od každého trochu a já to taky potřebuju (hubnu nechtěně, musím na sebe myslet s jídlem)
Jako u nás ![]()
Ano, každý den máme polévku + druhé jídlo. Vařím pro všechny, děti do školní jídelny nechodí a muž si bere jídlo s sebou do práce na oběd, tak se to bez polévky neobejde. Kdyby šlo jen o mě, polévku bych nevařila vůbec ![]()
Polévky nevařim téměř vůbec. Taky jsem z rodiny exmanžela zaslechla něco, že jakto že nevařim polívky…
Jinak dcera s tim ve školce problém nemá a syn nastupuje v září a myslim, že to bude taky OK, protože když je u babiček, tak sní oboje…