Váš měsíční plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
4.4.23 00:36

Váš měsíční plat?

Čistě jen ze zvědavosti mně to zajímá, jaký měsíční plat je pro Vás uspokojivý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16178
4.4.23 00:56
@anonym9999 píše: Čistě jen ze zvědavosti mně to zajímá, jaký měsíční plat je pro Vás uspokojivý?

Minimálně takový, aby pokryl běžné měsíční náklady - bydlení, jídlo, atd. a zbylo i něco bokem.

Pak už není daný limit, jakože maximum :mrgreen:

Každý má jiné nároky, někomu stačí 20000kč, někomu minimálně třeba 40000kč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 01:28

Uspokojivy plat je pro me 60 000 cisteho, coz ted mam. Ale protoze setrim na zaklad na hypoteku, rada bych mela 80 000 cisteho idealne, takze na sobe makam, abych si mohla rict o zvyseni.

• Citovat
  • Upravit
72725
4.4.23 01:29
@anonym9999 píše: Čistě jen ze zvědavosti mně to zajímá, jaký měsíční plat je pro Vás uspokojivý?
Takový, abych nemusela počítat, zda můžu koupit běžné věci, zda můžu dětem zaplatit lyžáky, školy v přírodě, cvaknout pojistky na auta, koupit třeba pračku, co odešla atd :think: typický únor, škola v přírodě 5 tis, lyžák 4 tis, pojistka na 2 auta 9 tis a odešla pračka, takže 14 tis.. plus běžné výdaje :think:. Nemuset sahat do úspor je fajn :think: když zvládnu takové ty krizové měsíce y ala září - 3 školáci, listopad - dárky na Vánoce, únor - školy v přírodě a podobně, tak je to uspokojující plat. Nemuset se bát cokoliv koupit, zaplatit atd
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55927
4.4.23 05:39

Takový, kdy vše poplatim a zbyde. Únor lyže,25k. výlet 20k. Zájezd škola a ŠVP 21k, nové boty a oblečení,6k. Březen, pojistky na dům, byty, auto,29 k. Nové brýle,8k. Dnes platba jedné dovolené, 40k. A takto to lítá. Tak vydělávám, abychom si to mohli dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.23 06:28

Jak uz je uvedeno - takovy, abych bez problemu zaplatila bezne vydaje a nemusela zkoumat kazdou vec, jestli si ji muzu dovolit, a jeste se dalo odkladat. Jelikoz mame splaceny dum, stacilo mi ted i vyrazne mene, nez to bylo v minulosti.
Na druhe strane, potrebuji si odkladat na duchod, pac od statu asi moc cekat nepujde :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 06:32

Tak záleží…někdo tak vysoké výdaje nemá. ŠVP jsme měli zatím jednou, před 3 lety, stálo to asi 4 tis. Lyžák bude příští rok, vychází to asi na 6 tis. Málokdy se něco zdvojí, i když mám tři děti. Hypotéka bude v září splacená, pojistky na auta řeší manžel, to nevím kolik jsou. Z rezerv beru o prázdninách. Mám volno s dětmi celou dobu, takže dovolená, kemp, výlety, koupaliště..O Vánocích do rezerv nemusíme. Sama o sobě mám plat nízký ( 26,5 hrubého plný úvazek), protože jednak mám částečný úvazek, jednak tabulky. Manžel má 50 hrubého a čtvrtletní prémie. Jsme spokojení. Neznám snad nikoho, kdo by měl plat 60-80 čistého, takže mi to přijde skoro utopie.

• Citovat
  • Upravit
233
4.4.23 06:52

Jeste jsem k takovemu cislu nedosla :think: :mrgreen: vzdycky jsem si rikala, ze bych chtela mit xy a pak kdyz jsem to mela, prislo mi to najednou malo :lol:

Pro me by bylo nejuspokojivejsi nemuset se spolehat na plat, pac uz bych mela dostatecne nasetreno. Pak bych mela klid a plula bych si na zenovem oblacku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.4.23 07:01

Není vůbec špatný. Můj cíl překročit číslo 3. To se mi dávno povedlo. Po dětech jsem začínala na mnohem menší částce. Bonus je, že vůbec nic neprojedu.
Od září budu měnit pozici. Finančně na tom budu zas malinko v plusu. Protože se navýší platová třída. Ale zas se může ubrat na odměnách. Takže to může zůstat téměř stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 07:23

Tady jsou všichni celkem za vodou. Já mám 40.000 Kč hrubého v Praze v HR. A jsem spokojená. Manžel si vydělá 48.000 Kč hrubého jako Mistr na stavbě. Máme dvě stará a levná auta a jednoho syna, měli jsme štěstí při refinancu hypotéky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.23 07:31

Máme dvě malé děti, takže ono ani tak nejde o to co chci, ale co můžu. Potřebuju práci takovou, aby mou nepřítomnost doma pokryla škola, školka. Takovou, abych mohla pro děti rychle dojet (kdyby se jim udělalo třeba zle), takovou aby se na mě nedívali jako na vraha u každého paragrafu a takovou, abych se z ní nezbláznila a dělala ji aspoň trochu ráda a finančně čím víc, tím líp :mrgreen:. Tento rok jsem vyměnila práci za hůř placenou, ale ve větším klidu, bez tlaku na výkon a co se týče dětí mám mnohem volnější ruce (sešup z 35 tisíc na 28), ale ještě půjde snad nahoru, teprve začínám.
Tatínka máme, ten ale pracuje daleko a jeho příjem je stěžejní pro pokrytí hypotéky a dalších potřeb.

• Citovat
  • Upravit
Badboda
4.4.23 07:31
@Anonymní píše:
Uspokojivy plat je pro me 60 000 cisteho, coz ted mam. Ale protoze setrim na zaklad na hypoteku, rada bych mela 80 000 cisteho idealne, takze na sobe makam, abych si mohla rict o zvyseni.

Ahoj, moc by mě zajímalo co děláš za práci a jaké máš vzdělání? Děkuji za odpověď

Příspěvek upraven 04.04.23 v 07:32

• Citovat
  • Upravit
3739
4.4.23 07:32

Emimino a takovy bohaty zensky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 07:38

Mám cca 33 000 čistého, úvazek 0,75. Plus alimenty 5000. Bydlím sama se synem v malém bytě, druhý syn je dospělý. Jsem spokojená, dopřejeme si, máme i na dovolenou, ušetřím. Na nenadálé výdaje a přehledem mám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.23 07:42

Nepracuji. Kdybych žila sama, vystačila bych si s dvaceti čistého. Na žádné vyskakování by to samozřejmě nebylo. Pro dobrý pocit 30 000 Kč čistého, kvůli úsporám.
S životním stylem, který momentálně máme, bych musela vydělávat minimálně sto měsíčně a zároveň muset mít možnost pracovat odkudkoli. :mrgreen: Máme dost velké výdaje za nadstandardní věci, bez kterých se rozhodně dá žít. To vše ale bez problému pokryjí partnerovy pasivní příjmy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný