Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám 32000kč čistého manžel 40000-50000kč/čistého. Vycházíme v pohodě. Jezdíme na wellness a dovolené několikrát do roka. Zdražení na náš rozpočet zatím nemá vliv. Takže pro mě jsou tyto částky adekvátní. Jenže čím má člověk víc, tím potřebuje víc ![]()
Tak 80 hrubého a to mám tak 35
, po škole jsem pracovala jen chvíli a pak hned rodicak, naštěstí zivitel je chlap a já to snad dozenu po detech, špatně se nemáme.
@anonym9999 píše: Čistě jen ze zvědavosti mně to zajímá, jaký měsíční plat je pro Vás uspokojivý?
Cisteho mam 85, ale uspokojive by to bylo, kdybych dokazala sama uzivit celou rodinu - to bych musela mit skoro dvojnasobek ![]()
Kdybych ten plat, co mám za měsíc měla za týden, tak jsem spokojená
a k tomu ještě každý měsíc týden dovolený ![]()
Po dvaceti letech (administrativa, SŠ) mám cca 22 čistého a už sem se nasr… a právě měním práci.
Tam, kde tady končím (víc už nemám šanci), tak v novém budu začínat + 2 tisíce.
S tím, že to je holý plat bez bonusů.
Ráda bych, i s tím počítám, že bych se do půlroka roka mohla motat okolo 30 čistého, což už je pro mě adekvátní částka, která stačí, pokryje výdaje a ještě zbyde na spoření/dovolenou/synovy aktivity + trochu žít.
Nyni mam rodicak 9 tisic, partner cca 38 cisteho. Po nastupu do prace budu mit podobny plat jako partner a budeme se mit velmi dobre a staci nam to.
Tady jste všichni za vodou, Mělník PSS na AD max 25 čistého…
@J_Doe píše:
Cisteho mam 85, ale uspokojive by to bylo, kdybych dokazala sama uzivit celou rodinu - to bych musela mit skoro dvojnasobek
Ahoj, co děláš za práci?
@Anonymní píše:
V cistem manzel zhruba 26000kc, já okolo 25000kc. Máme vlastní dům, malou pujcku. Bez hypotéky. 2 skolkove deti. Za barak platíme „pár kc“.
to bychom nedali z takových platů… barák, dvě děti, půjčka… a příjem 50tis… my máme příjem cca 85-95tis… ale jen pevné platby jsou 50tis (hypo, úvěr, pojistky životní, tmobile, energie domácnost, spoření). a pak těch cca 35-45 je na jídlo, benzín, léky, drogerie, oblečení, obutí, výlety, dovolené letní, školní pomůcky, děti kroužky, tábory letní, opravy aut, pojisky aut, dálničky, servisy atd atd atd… někdy zbude některý měsíc je to málo
… takže tak o 10-15tis navíc klidně beru
Ale rozdodně si stěžovat nemůžeme.
Já teda vždy dělala v administrativě a max. jsem měla 30 hrubého. Chtěla bych si udělat kurz zubní instrumentářky nebo dělat něco úplně jiného. Je hrozné celý den sedět a dělat tabulky pro tabulky a papíry pro papíry… ![]()
@Anonymní píše:
Po dvaceti letech (administrativa, SŠ) mám cca 22 čistého a už sem se nasr… a právě měním práci.
Tam, kde tady končím (víc už nemám šanci), tak v novém budu začínat + 2 tisíce.
S tím, že to je holý plat bez bonusů.
Ráda bych, i s tím počítám, že bych se do půlroka roka mohla motat okolo 30 čistého, což už je pro mě adekvátní částka, která stačí, pokryje výdaje a ještě zbyde na spoření/dovolenou/synovy aktivity + trochu žít.
Měníte úplně typ práce nebo jen zaměstnavatele? Administrativa je špatně placená a každý to chce dělat ![]()
Za rok 2022 můj čistý příjem 87.000,– Bída, jsem na RD a zvládám sotva půl úvazek. Snad další roky to bude lepší. Potřebovala bych aspoň dvojnásobek, abychom dohromady s partnerovým příjmem (asi 70.000 čistého) dostali a taky byli schopni splácet hypotéku na větší byt v Praze… Protože máme malé dítě, abych mohla pracovat, jde velká část mého přijmu na chůvu. Tzn. sice vypadá vysoký, ale zbyde mi z něj s bídou půlka ze které ještě platím hypotéku na malý byt v Praze, kam se nevejdem a který pronajímám (do příjmu zahrnuto).
V cistem manzel zhruba 26000kc, já okolo 25000kc. Máme vlastní dům, malou pujcku. Bez hypotéky. 2 skolkove deti. Za barak platíme „pár kc“.