Váš měsíční plat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.4.23 23:28

Čistý plat mám 34 tisíc. V tabulkách jsem na stropě, do práce dojíždím dost km a za benzín dám 6-7 tisíc. Jasněže s těmi penězi vyjdu, bydlím ve svém celkem levně, ale hodně cestuji a cca desítka padne na spoření a dary. Takže kdybych vydělávala víc, bylo by to lepší. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 00:16

No můj plat to rozhodně není :lol:.

V rámci rodiny jsme v pohodě, měsíční příjem máme dohromady uspokojivý - s partnerem vyděláváme kolem 100 000 čistého, oba jako OSVČ.

Takže jako ok, inflace nás jako rodinu zatím tolik netrápí, nicméně já se svým příjmem cca 20 000 čistého s VŠ titulem a pomalu 20 lety praxe se cítím, mírně řečeno, nedoceněná. Spíš docela nas. aná. Asi podobně jako zde v této diskuzi přítomná kolegyně „anonymní růžička“ z akademického prostředí. Podobně jako ona se samozřejmě stydím, že jsem si za ta léta nenašla něco lepšího.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 00:19

Ehm, teda, ona to je asi „anonymní růžová lilie“. Já teda nepracuju v akademickém prostředí, ale ve vzdělávání dospělých.

Koukám, že už nás tu je anonymů tolik, že se kytky začínají opakovat - tak já se označím
 G.

• Citovat
  • Upravit
2997
5.4.23 06:25
@Sadman píše:
Emimino a takovy bohaty zensky!

To je tady normální :lol:. Ještě má každá druhá nemovitosti a x tisíc na kontě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.4.23 06:29
@anonym9999 píše: Čistě jen ze zvědavosti mně to zajímá, jaký měsíční plat je pro Vás uspokojivý?

Z logiky věci vždy ten, který mám. Jinak bych pracovala jinde, přeci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.4.23 07:00
@Anonymní píše: Čistý měsíční příjem mám 80 až 110 000 Kč. Hodně záleží na pracovním nasazení a aktuálních zakázkách. Dělám sám na sebe. Vzpomínám si, že jsem ve svých 21 letech nemohl uvěřit tomu, že jsem si za měsíc vydělal přes 30 tisíc. Teď je mi 25 let a chtěl bych víc, byť vím, že si absolutně nemůžu stěžovat. Bydlím s přítelkyní, která zatím studuje a nevydělává, takže táhnu nás oba a pravidelné výdaje máme kolem 50 až 60 tisíc.Štve mně možná jen to, že si nemůžeme dovolit hypotéku. Ušetřené peníze využívám na tvorbu finančního polštáře a na investice.

Tak pokud máte výdaje 50-60 ve dvou lidech, tak na to vlastní bydlení fakt mít nebudeš. Takové výdaje máme pro tři lidi a z toho ještě 16 dělá hypotéka…
Peníze sice umíš vydělat, ale je fajn se naučit i hospodařit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 07:18
@Anais Brno píše:
Tak pokud máte výdaje 50-60 ve dvou lidech, tak na to vlastní bydlení fakt mít nebudeš. Takové výdaje máme pro tři lidi a z toho ještě 16 dělá hypotéka…
Peníze sice umíš vydělat, ale je fajn se naučit i hospodařit…

A to si troufám říct, že hospodařit umím. Prostě jsou ty výdaje jen vysoké.

Pro kontext:

• Nájem 13 500 Kč (komplet)
  • Jídlo 14 000 Kč
  • Software potřebný k práci a předplatné 3 000 Kč
  • Auto 8000 Kč
  • Investice 11 000 Kč

A pak občas oblečení, něco do bytu, výlet / dovolená atd. Prostě nárazové výdaje.

Aktuálně šetřím na auto, protože těch 8000 je kombinace dlouhých tras a spotřeby 9.8l na sto.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
5.4.23 07:24
@Anonymní píše:
A to si troufám říct, že hospodařit umím. Prostě jsou ty výdaje jen vysoké.

Pro kontext:

• Nájem 13 500 Kč (komplet)
  • Jídlo 14 000 Kč
  • Software potřebný k práci a předplatné 3 000 Kč
  • Auto 8000 Kč
  • Investice 11 000 Kč

A pak občas oblečení, něco do bytu, výlet / dovolená atd. Prostě nárazové výdaje.

Aktuálně šetřím na auto, protože těch 8000 je kombinace dlouhých tras a spotřeby 9.8l na sto.

Tak investice nejsou výdaje a pokud děláš na sebe na auto a software máš jako nákladovou položku… související s podnikáním, takže ty příjmy budou jinde, než uvadis.
Kdyby sis to uměl pár let zpátky spočítat, tak jsis koupil od banky levný peníze a to co platíš za nájem si mohl splácet vlastní byt…

• Citovat
  • Upravit
19388
5.4.23 07:25

Já teď znižuji úvazek na 0,6. Z hrubého příjmu 37 a půl.
Děti mi tam udělají hezký čistý příjem. Kdybych byla sama, musím na plný.
Od ledna se mi zvýšily zálohy na teplo a teplou vodu o 150 %.
Kdybych byla sama s dětmi, tak musím počítat. Jelikož jsme dva, nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 07:32

@Anais Brno Díky za rady, ale když byly hypotéky v rozumných číslech, vydělával jsem podstatně méně.

Každopádně obecně řečeno je fajn se člověka zeptat na jeho výdaje a nákladový položky než doporučíš, aby se naučil hospodařit. Kraviny nekupuju a snažím se z příjmu co největší podíl odložit.

• Citovat
  • Upravit
10886
5.4.23 07:39
@Anonymní píše:
@Anais Brno Díky za rady, ale když byly hypotéky v rozumných číslech, vydělával jsem podstatně méně.Každopádně obecně řečeno je fajn se člověka zeptat na jeho výdaje a nákladový položky než doporučíš, aby se naučil hospodařit. Kraviny nekupuju a snažím se z příjmu co největší podíl odložit.

No tady souhlasim s Anais. Prece, kdyz napises cisty prijem, tak naklady z podnikani uz z neho neplatis, to se plati z hrubeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798

:mrgreen: tady zase litaji cifry, jako vzdycky… tomu fakt neverim ze ma tolik bab z emimina statisicove prijmy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
@Anonymní píše:
@Anais Brno Díky za rady, ale když byly hypotéky v rozumných číslech, vydělával jsem podstatně méně.Každopádně obecně řečeno je fajn se člověka zeptat na jeho výdaje a nákladový položky než doporučíš, aby se naučil hospodařit. Kraviny nekupuju a snažím se z příjmu co největší podíl odložit.

No tak vidím to s perspektivy holky, která ve dvaceti vydělávala 17 hrubyho a 4 splácela na vlastní byt…
Není až takové umění peníze vydělat, ale umět s nima hospodařit…ale je to tvůj život

• Citovat
  • Upravit
56136
5.4.23 07:41
@Anonymní píše:

Můžete ve 2 ubrat na jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
5.4.23 07:41
@Nenitamduch píše: :mrgreen: tady zase litaji cifry, jako vzdycky… tomu fakt neverim ze ma tolik bab z emimina statisicove prijmy :mrgreen:

A proč ne. Všem tu není 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný