Váš měsíční plat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
5.4.23 07:43
@Nenitamduch píše: :mrgreen: tady zase litaji cifry, jako vzdycky… tomu fakt neverim ze ma tolik bab z emimina statisicove prijmy :mrgreen:

Já nikdy taky nevěřila, že rodinný příjem přeskočí cifru 100.
Po škole jsem dělala průvodkyni za celé 2 000 měsíčně, plat se mi navyšovala postupně se změnou profese…
Třetinu našich příjmů tvoří pasivní příjmy, které jsme v průběhu těch cca 15 ti let s manželem vybudovali.
Ale velký základ je v tom, že žijeme skromně…

• Citovat
  • Upravit
10895
5.4.23 07:44
@Nenitamduch píše: :mrgreen: tady zase litaji cifry, jako vzdycky… tomu fakt neverim ze ma tolik bab z emimina statisicove prijmy :mrgreen:

Mne to prijde i normalni. Jednak ty co vydelavaji malo, to sem nebudou psat, aby jim nekdo nepsal, ze za to by nevstal. A pak prace, kde se dela malo neumoznuji byt cely den na emiminu, napr. prodavacka, fabriky a tak.

Pochopim, ze to nekdo nema v rodine a v okoli, ale v ramci vseobecneho prehledu temhle platum verim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 07:46
@jkra píše:
Můžete ve 2 ubrat na jídle.

Souhlas. Na tom už pracujeme. :)

• Citovat
  • Upravit
6021
5.4.23 08:12
@Anais Brno píše:
Já nikdy taky nevěřila, že rodinný příjem přeskočí cifru 100.
Po škole jsem dělala průvodkyni za celé 2 000 měsíčně, plat se mi navyšovala postupně se změnou profese…
Třetinu našich příjmů tvoří pasivní příjmy, které jsme v průběhu těch cca 15 ti let s manželem vybudovali.
Ale velký základ je v tom, že žijeme skromně…

Ja bych zase nikdy neverila, ze nase mesicni rodinne vydaje prekroci nekdy 100… :oops: :oops:
Pasivni prijmy zavidim - tohle zase my nejak neumime… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.4.23 08:25
@J_Doe píše:
Ja bych zase nikdy neverila, ze nase mesicni rodinne vydaje prekroci nekdy 100… :oops: :oops:
Pasivni prijmy zavidim - tohle zase my nejak neumime… :oops:

Tak každý umíme něco, že…
Já teď pracuji pro firmu a nabírame právě externisty pro vývoj a výzkum, no kdybych tu napsala ty sazby, vramci ČR a Evropy, tak by tu půlka lidí měli srdeční selhání…
Chápu dobře, že vlastně zavádís SAP pro nové firmy, preklapis data z jejich systému do SAP???
V tomhle je super, že můžeš zůstat v oboru i při mateřské ( mám pocit, že jsem něco zahludla v jiných diskuzích).
My žijeme dost skrome, pasivní příjmy protože víme, že manžel že zdravotních důvodu nebude moct pracovat až do důchodu, tak aby pak nezivoril ;)

• Citovat
  • Upravit
56152
5.4.23 08:34
@J_Doe píše:
Pasivni prijmy zavidim - tohle zase my nejak neumime… :oops:

Pasivní příjem je teď má největší priorita, s příchodem důchodu pak jedno pasivum prodám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
5.4.23 08:58
:think: většina tady píše 20-60, někdo víc, ale ne statisícové příjmy, přes stotisíc tady bylo jednou? dvakrát? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 09:02

Já dělám administrativu a pohybuje se to od 19 do 22 tisíc 8o spíš těch 19 no :D ale budu na konci měsíce dávat výpověď, takže si přilepším :) Přítel má 35-40. Platíme hypotéku, opravujeme dům, takže vyjdeme tak tak no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 09:08
@Anonymní píše:
Já dělám administrativu a pohybuje se to od 19 do 22 tisíc 8o spíš těch 19 no :D ale budu na konci měsíce dávat výpověď, takže si přilepším :) Přítel má 35-40. Platíme hypotéku, opravujeme dům, takže vyjdeme tak tak no

Ono ať někdo platí hypotéku nebo nájem, není v tom rozdíl. Nájem ti taky nikdo nepromine. 19 tis v dnesni době je docela výsměch. To je akorát na bydlení a jídlo. Já mám 30, a vyjdu tak tak a to si fakt nevyskauju. Prostě nájem, jídlo, pojistka, mobil, internet, benzín. Oblečení, obuv, koníčky, občas poplatky za auto. Na šetření moc nezbývá.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
5.4.23 09:48
@jkra píše:
Pasivní příjem je teď má největší priorita, s příchodem důchodu pak jedno pasivum prodám.

Tak otázka, zda prodat a utratit, nebo nechat vydělávat dál. My takhle máme koupenou garáž ( v životě vy mě nenapadlo, že cena se vyšplhá tak vysoko) a tu pak s odchodem na důchod prodáme a použijeme jako základ pro další nemovitost…horizont tak 10 ti let…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 09:48

70-80 s mužem dohromady. Máme to oba pohyblivé, ale 4 děti. Driv jsme dost ušetřily, teď bohužel spíš nic.Jsem na RD + 2 práce nárazově střídám pravidelně. Manzel jednu a hodně hlídá.

• Citovat
  • Upravit
56152
5.4.23 09:51
@Anais Brno píše:
Tak otázka, zda prodat a utratit, nebo nechat vydělávat dál. My takhle máme koupenou garáž ( v životě vy mě nenapadlo, že cena se vyšplhá tak vysoko) a tu pak s odchodem na důchod prodáme a použijeme jako základ pro další nemovitost…horizont tak 10 ti let…

Já jich mám víc a jednu cíleně pro mě na důchod… Uvidím. Ono je to ještě 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.4.23 09:56
@jkra píše:
Já jich mám víc a jednu cíleně pro mě na důchod… Uvidím. Ono je to ještě 20 let.

Já plánuju na full time ještě tak deset let a pak bych si chtěla už najít něco jiného, užít si, že dítě bude dospělé, už nás nebude tolik potřebovat, začne žít vlastní život. Víc cestovat, přemýšlím třeba na pár let jít pracovat do zahraničí ve svém oboru a trochu víc cestovat, uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
56152
5.4.23 10:10
@Anais Brno píše:
Já plánuju na full time ještě tak deset let a pak bych si chtěla už najít něco jiného, užít si, že dítě bude dospělé, už nás nebude tolik potřebovat, začne žít vlastní život. Víc cestovat, přemýšlím třeba na pár let jít pracovat do zahraničí ve svém oboru a trochu víc cestovat, uvidíme…

Já ideálně koupit byt u moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.4.23 10:14
@jkra píše:
Já ideálně koupit byt u moře.

O tom jsme přemýšleli, ale nakonec jsme došli k závěru, že lépe se kontroluje nemovitost tak, kde žijeme a když bude chuť, tak lépe vyjde si tu „chatu“ u moře nebo jinde pronajmout a nebudeme vázání na jedno místo :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný