Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Fjodorka již mu bylo připomenuto a prý „to sice jo ale ještě pořád mu to nejde přes pusu“
máš pravdu že ať klidně hledá a platit bude to co řekl. Jen bych ráda to měla tak nějak ukončené, hotové…ale to je už ve mě.
No nevím jak moc dlouhé mu přijde, moje jméno před svatbou i po svatbě je tak třikrát delší a taky nenadávám
Nejde přes pusu… Hele, mně nešlo jméno dcery přes pusu ještě tři měsíce po porodu a to jsem to jméno vybrala já.
Tahle výmluva neplatí ![]()
Mé jméno má 8 písmen, příjmení 10 a délka mi na tom nikdy nevadila ![]()
@Fjodorka
vyřídím
podobně k jménu tvojí holčičky-navrhuju mu Alexe-když on si vybral raději Aleše což mě se chce… ![]()
no, jestli budu rodit předčasně tak nic jiného nezbyde než rychle vymyslet jméno na sále…když já mám ráda mít všechno hotové a naplánované a ukončené…
![]()
Mám syna jménem Nikolas, druhý případný syn by byl Teodor
Ještě se mi líbí Erik ale to chce manžel pro případnou holčičku - Erika ![]()
@Anonymní píše:
@Fjodorkavyřídím
podobně k jménu tvojí holčičky-navrhuju mu Alexe-když on si vybral raději Aleše což mě se chce…
no, jestli budu rodit předčasně tak nic jiného nezbyde než rychle vymyslet jméno na sále…když já mám ráda mít všechno hotové a naplánované a ukončené…
![]()
A Alexandr by se mu nelíbil? Alex samotný by se nelíbil ani mně, je to ošizený a prostě zkrácenina, ale Alexandr je tradičnější, je v kalendáři, co víc by si přál?
Ale asi to na něj bude moc dlouhé ![]()
Nic si z toho nedělej, vybrat jméno na kluka je pro mě noční můra, nelíbí se mi víceméně nic ![]()
Když se narodí dřív, bude Samuel ![]()
@Fjodorka alexandr je dlouhý na něj, moc tvrdý zase na mě. k našemu příjmení. proto jsem volila variantu Alexe-taky je v kalendáři, každé jméno tam je, jen někdo musí určit které bude viditelně napsané ![]()
upřímně, už abych porodila, bude konec tomuhle „trápení“ ![]()
@Anonymní píše:
@Fjodorkavyřídím
podobně k jménu tvojí holčičky-navrhuju mu Alexe-když on si vybral raději Aleše což mě se chce…
![]()
a co třeba dát jméno až se maličký narodí? ![]()
My jsme měli vybranou Pavlínku a Emu, a když jsem malou poprvé uviděla, tak jsem si říkala to je jasná EMA
jméno Pavlínka sedí spíš na drobnou holčičku, a moje byla macatá a velká (4300g a 54 cm) ![]()
@Anonymní píše:
@Fjodorka alexandr je dlouhý na něj, moc tvrdý zase na mě. k našemu příjmení. proto jsem volila variantu Alexe-taky je v kalendáři, každé jméno tam je, jen někdo musí určit které bude viditelně napsanéupřímně, už abych porodila, bude konec tomuhle „trápení“
Tsss, je aristokratické ![]()
Ono se to nějak už vyřeší
Jen doufej, že pokud se rozhodnete pro další dítě, že to nebude zase kluk, to už by asi byl opravdový průser
Což je mimochodem jeden z mých důvodů k obavám ohledně druhého dítěte - co kdyby to byl kluk? Jak se proboha bude jmenovat? ![]()
Jeeee. Pro prvního syna jsme vybírali jméno měsíce. Partner je cizinec a nechtěl ustoupit z jejich jmen a já zase z těch, se kterými dítě nebude mít problém v ČR, nejlépe mezinárodní. Moc společných jich v jeho zemi není. Nakonec je syn Denis, jinak se mi ještě líbil Kamil.
No, alespoň jstě oba češi a tak snad něco najdete. Samuel je hezké jméno.
až partner uvidí, že se na ničem jiném nedohodnete, tak u Samuela už zůstane.
Mne se libi Kvido a Hugo, ja mela Kvida v planu, ale narodi se Linda ![]()
U třetího jsme jméno psali asi 4 dni před porodem a nakonec ho vybral chlap, chvilku mi trvalo si zvyknout ale ted vím, že to jméno sedí:)Na holčičku mám jméno vybrané 4 roky a když se jí konečně dočkám(snad se dr neplete),tak je prý často dávané jméno a zároven mi nejde přes pusu…ale jiné mi k ní prostě nesedí
![]()
@Anonymní píše:
Ahojte. Vím že je dalších milion diskuzí ale…
Skoro se rozvádímenedokážeme si vybrat, ani z našeho kalendáře, ani z knih, seznamů, wikipedií, čehokoliv… Manželovi se líbí klasická česká jména a mě právě naopak netradiční, zajímavá, osobitá. Nechceme mít ovečku v davu ani blázna, jméno po manželovi taky ne (chci dítěti dopřát vlastní osobnost a ne věčné porovnávání.)
Nechci poradit aby jsme se domluvili hlavně my dva, že musíme dát jméno které se líbí především nám, to vše vím a blbá nejsem, jen bych chtěla nástřel od naprosto „cizích“,naším životem nepoznamenaných lidí.anonym protože nikdo neví že to bude kluk a nechci aby to někdo z mých lidí věděl až do porodu. díky
Hezký večer všem…
Dala bych nějaké míň časté, ale stále „české“.
Nejpopulárnější jména za rok 2013:
Nikola - „vítěz“
Další:
Alexej, Alexis, Radovan, Radan, Rastislav, Zbyněk, Zbyšek, Vlastislav, Vlastimil, Vladislav, Vratislav, Svetomír, Svetoslav, Sventovít, Ctirad, Dalimil, Edmund, Eduard, Egon, Finn, Hanuš, Luboš, Marcel, Marian, Přemysl.
Mě se líbí Toník a Robin a třeba i Barnabáš, ale to by manžel nepřežil ![]()
Jo tak to my máme holku jasnou..Lucinku, ale na kluka se doma nemůžeme dohodnout. Manžel chce Dominika pk něm, a, e mne se líbí Ondřej, Oskar, Franta, Jarda a sousedi mají Voltů..tomje taky pěkný jmeno.