Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobré ráno… doufám že vás tím už moc neotravuju ale pořád jsme v řešení a váš pohled je příjemně obecný ![]()
Tentokrát už nebudu jásat dopředu, nicméně…dostala jsem od manžela seznam pár jmen z kterých už s konečnou platností (snad) mám vybrat.
A já se teď plácám mezi dvěma- LEOŠ a SAMUEL
tak schválně-váš výběr? děkuju ![]()
Mě se víc líbí Samuel. Leošů bude zase určutě momentálně míň. Taky co jde víc k příjmení a jestli chcete jméno se zdrobnělinama (k Leošovi toho jde míň, než k Samuelovi).
Samuel
to bych chtela ale manžel je a musi mit ceske a tohle nechape
me se strasne líbí
@Svistice právě že těch Leošů je rozhodně méně a je to kratší, měkké jméno k našemu příjmení.
A já měla ve svém výběru už dříve jméno Leo, což se dá použít jako jakási zkomolenina… Zase Samuel je takové důstojnější, i ve svém významu (doslova „jméno Boží“) a skutečně má veliké množství variant.
Leošů je málo, ale mám-li vyjádřit svoje mínění, tak je to jedno z pár jsme, které bych nedala ani za nic. Absolutně se mi nelíbí. Samuela bych já taky nedala, ale je pro mě schůdnější než Leoš.
Volba jména je prostě osobní, tam se nejde moc radit, každý máme jiné cítění, asociace atd.
@Ukulina
proste kazdy clovek jiny nazor, jmeno se musi libit rodicum, clovek se nikdy nezavdeci vsem
Mne se nelibi ani jedno, ale Samuel je desne v mode, tak bych zvolila spis Leose ![]()
Ani jedno není zrovna můj šálek kávy ale když už tak Samuel.
Leoš je krásný jméno
Jinak děkuji za tuhle diskuzi, jsme zrovna taky v řešení - i když teda ještě nejsme ani těhotná ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno… doufám že vás tím už moc neotravuju ale pořád jsme v řešení a váš pohled je příjemně obecný![]()
Tentokrát už nebudu jásat dopředu, nicméně…dostala jsem od manžela seznam pár jmen z kterých už s konečnou platností (snad) mám vybrat.
A já se teď plácám mezi dvěma- LEOŠ a SAMUEL
A byla na tom seznamu od manžela i jiná jména?Samík je pěkné, i když na české poměry hodně židovské…ale spíš jde o to, aby v budoucnu synáček neměl problém přestavit se třeba i za hranicemi naší republiky- přece jen Leoš není úplně mezinárodní…Sam budou rozumět všichni..ještě popřemýšlejte nad dalšími možnostmi a hoďte nám je sem
tak schválně-váš výběr? děkuju
@Famula ahoj…další výběr už není. jak je znát z celé diskuze, máme velký problém shodnout se na dvou takže když jsem dostala seznam od manžela s konečnou platností, vyškrtala jsem z toho ty které pro mě absolutně nepřichází v úvahu a z toho jsou tato dvě jména LEOŠ a SAMUEL. a dál se neptám jaké mám dát jméno, jen jaké se vám spíš líbí.
mmch-nepotřebuju mezinárodní, o tom to není. Žijeme tady a je pro mě podstatné aby se dorozuměl tady, ve své domovině. Do budoucna „za hranice“ to bude pro něj další výzva a zkušenost aby mu lidé porozuměli i jinde ![]()
@Famula to me hrozne fascinuje, ze by jako jmeno melo byt mezinarodni
duvod? se podivej treba na Milose Formana, myslis, ze mel v zahranici problemy s takovym nemezinarodnim jmenem? ![]()