Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anickadomnik píše:
@Kelsey děkuji za zhodnocení mé výchovy moje dítě je normální a myslím že pořádek doma máme@ynax jsem si vědomá toho že děti nejsou svaté taky první na co jsem se syna ptala bylo co provedli
@Cuarentena on to právě není jediný úlet ale jen jeden z řady
Nemusíš se hned čílit. Jaké jsou ty další úlety?
Ahoj, tak já učitelka jsem, ale tohle bych si k žákům nedovolila, už jen pro to, že jsem ráda, že můžu mít práci. Jako rodič bych to poprvé přešla, ale podruhé bych si už s paní učitelkou promluvila
Upálila bych ji za úsvitu
.
Asi bych to jednorázově přešla, výchovné to není, ujela, ale beru to tak, že ojediněle se může stát, i učitelé mají jen jedny nervy a děcka jsou globálně solidní spratci. ![]()
Já nevím, ale podle mě se nic extra nestalo. Děcka byly zlobivé a učitelka na ně vyjela… Žádné citové vydírání nevidím. Pokud tu někdo má za to, že měla zůstat doma, když se necítí dobře, tak ruku na srdce - kdo z přítomných si může dovolit zůstat x dnů doma, protože ho pobolívá hlava? Nebo trochu píchá v boku? Já teda budu mluvit za sebe, ale já si to dovolit nemůžu. A dnešní 9-10-leté děti umí být opravdu neposlušné… Pokud by z toho dítě bylo psychicky rozhozené - že paní učitelka použila formulaci typu „to chcete, abych šla zase do nemocnice?“, tak mi přijde dítě krapet přecitlivěné… Ale je to jen můj osobní a velice subjektivní názor. Nejsem učitelka a ani matka… Ale děti tohoto věku velice blízce znám, tak vím, jací umí být raubíři…
@Cuarentena já se nečílím jen se mě dotklo to že si já mám udělat pořádek doma
no nikdy to nebylo nic takového, ale obecně s paní učitelkou moc nevycházíme, netoleruje synovo onemocnění, to už jsem řešila i s ředitelem když mu nedovolila se najíst mimo dobu kterou určila ona z toho důvodu že by chtěly svačinu i ostatní spolužáci, přesto že ví že syn má problém s kolísáním glykemie, taky pak měl hypoglykemii, když jí děti požádaly aby otevřela okno že se ve třídě nedá dýchat tak je okřikla že jsou drzý, jeden pak omdlel, pokud si sní domluvím schůzku kdy navrhne termín ona tak zásadně v tu dobu nemá čas, celkově spíš mi přijde že už jí to prostě nebaví že ty děti nezvládá, ale zase nechápu že teď měla nastupovat do důchodu a nejde bude přesluhovat
Učitelky jsou taky jen lidi, tobě nikdy před dítětem nic neujelo? Každopádně chovat by se tak neměla to je jasné. Nechala bych to být, pokud je jinak v pohodě a tohle byl ojedinělý případ.
Příspěvek upraven 01.11.13 v 13:34
@anickadomnik Já nevím. Jako učitelka můžu říct, že ač mám to povolání ráda a nedělá mi problém zjednat si pořádek, být dneska učitelem není jednoduchý. Svoboda a demokracie se promítá nejen do chování dětí, což je pochopitelné, ale často i do jednání rodičů.
Dneska jsem v mc poslouchala maminku, jak vyhrožuje dítěti, že jestli nepřestane řvát, dostane od Mikuláše i Ježíška jen uhlí a nakonec mu šupla jednu na zadek. Ani ona, ani já nezvládáme vlastní děti vždy na 100%, někdy prostě nemáme svůj den.
Ano, učitel má být profesionál. Ale ruku na srdce, jsi ty také vždy a ve všem stoprocentní?
Promiň, mně tohle přijde už trochu prkotina. Dítěti bych vysvětlila, že paní učitelka je asi ještě v rekonvalescenci a chtěla bych po něm, ať neprudí. Život se s ním pořád stejně mazlit nebude.
Taky jsem učitelka, momentálně na RD. A musím říct, že děti vám to dokážou dát pěkně sežrat, když vám není dobře. Vycítí tu slabost. To středoškoláci, ti už jsou většinou soucitnější.
@Genovesa píše:
Protože někdo učit musí, že.
Je na vedení školy, aby sehnali zástup ![]()
@anickadomnik píše:
@Kelsey děkuji za zhodnocení mé výchovy moje dítě je normální a myslím že pořádek doma máme@ynax jsem si vědomá toho že děti nejsou svaté taky první na co jsem se syna ptala bylo co provedli
@Cuarentena on to právě není jediný úlet ale jen jeden z řady
nemusíš se rozčilovat, myslela jsem tím to, že by si klukovi měla říct, jak se má chovat při hodinách
Jaké má učitelka další úlety? Jak je stará to je mladší paní nebo už paní před důchodem?
@hanka.br. jo to jsem řešila říkal, že dva kluci kecali po zvonění a další dva neměli nachystaný věci na hodinu, nic zásadního jsem neviděla, to víš že kdyby něco pros… tak bych mu ještě přidala, nejsem vždy na straně mého syna
@anickadomnik Pokud nechápe, že syn je nemocný, tak to je opravdu problém. To, co popisuješ v úvodu, je jen prkotina. Už asi měla být v důchodu.
@anickadomnik nečetla jsem celou diskuzi… Ale řekla bych, že paní učitelce zkrátka ujely nervy. Přešla bych to a neřešila, pokud jim to neříká pravidelně.
Já zase dětem (2.stupeň) řekla, že z nich předčasně porodím
a myslím, že žádnou psych. újmu jsem jim nepřihodila…nebylo to ovšem v rozčílení a ve vypjaté situaci. Vaši učitelku neznám, na hodině jsem nebyla…pokud má pravidelně problém s kázní žáků zřejmě má problém.
No ano, je to trošku neprofesionální, ale ruku na srdce, když jsem do školy chodila já, tak po nás učitelka házela klíčema když jsme se bavili, dostávala jsem vykrákáno za vlasy, někdy nás tak seřvali, že jsme seděli jak myšky a nemyslím si, že by se to na mě nějak podepsalo. Dneska, mám ten pocit, že učitelé si nemůžou dovolit nic, jinak si hned děti a poté rodiče stěžují, že to nebo ono. A kázeň ve školách je katastrofa. Neříkám, že tvůj syn je zlobič a zasloužil si to, ale asi jí nervy neruply jen tak zbůhdarma. Takže za mě, neřešila bych to pokud to nebude pravidlo. Pokud ano, tak je něco špatně a stálo by za to si přímo s tou učitelkou popovídat.