Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jitka1976 víš v tom asi nesouhlasím, myslím že opravdu šikovný učitel dokáže zaujmout i zlobivé dítko, ale ani pět nejhodnějších dětí nevzbudí zájem o učení v učiteli který ho nemá
@anickadomnik No já myslím, že jsou i žáci a třídy, kde se sejde tolik nezvladatelných jedinců z patologických rodin, které nezaujme a nezvládne ani ten nejlepší učitel, ani Igor Hnízdo by to nedal ![]()
Ale to jsou asi vyjímky, nějaká normální dítka by učitel zvládat měl, i když v dnešní době je to náročnější než dřív a skvělých učitelů je málo. Ale v té třetí třídě to ještě nejsou většinou žádní ostří hoši, takoví znudění deváťáci, to musí být těžší kalibr
@nepř. mišanila píše:
Neměla by se vztekat, házet hračkama, odmlouvat a taky by měla zdravit a děkovat.
Píšeš o mě…???
![]()
@anickadomnik To určitě…já si jen hraju s češtinou…
Jsem hravý pedagog ![]()
@Jitka1976 píše:
Píšeš o mě…???![]()
![]()
Jasně, tady je dobře vidět, že i z takovýho nevychovanýho zlobiče, co tolik v hodinách vyrušuje, pak vyroste normální, vychovaná a slušná paní učitelka ve školce, co nám umravňuje příští generace ![]()
@nepř. mišanila píše:
Jasně, tady je dobře vidět, že i z takovýho nevychovanýho zlobiče, co tolik v hodinách vyrušuje, pak vyroste normální, vychovaná a slušná paní učitelka ve školce, co nám umravňuje příští generace
@anickadomnik píše:
@Jitka1976 já si mylím že dobrý učitel nemá problém s žáky
S průměrnými, průměrně nadanými, průměrně zlobícími dětmi ne. S patologicky se projevujícími (a často nejde jen o žáka, ale celou rodinu), kterých je nějak čím dál víc, bohužel často ano.
Inko úča
Diskusi jsem četla tak do půlky, s většinou názorů souhlasím.
Jsem učitelka. Já se teda děcek neptám, jestli chtějí abych šla kvůli nim do nemocnice (dělám na psychiatrii tak už tam defacto jsem a minulo by se to účinkem), ale tážu se jich pravidelně, jestli si přejí, abych kvůli nim šla do kriminálu (např. když se snaží pověsit hlavou dolů v prvním patře ze zábradlí nebo přizabít spolužáka židličkou…) Děti v dnešní době jsou trochu jiné než „kdysi“ a jejich moc a síla s určitou dávkou bezohlednosti a drzosti se násobí tím víc, čím víc jich je ve „smečce“, takže pokud v hodině vyrušovali a bylo jich na to víc, pak je možné, že se učitelka rozčílila. Neschvaluji to, ale je to prostě možné, je to taky jenom člověk. Mi kolikrát bylo i do breku, když jsem byla třeba těhotná, začala jsem krvácet a musela jsem ten den prostě doučit a až poak valit k dr. nebo minulý týden měla doktorkapodezřeí, že se mi ucpávají cévy na noze a taky jsem byla v práci s nervama hin a snažila jsem se být před děckama v pohodě… - učitelka se mohla cítit zdravotně zle, ale třeba prostě musela nastoupit i nedoléčená, každý se teď bojí o práci, tak si pomáhá z nemocenské co nejdřív… Třeba jí zrovna zabylo blbě a ruply jí nervy… prostě stane se to. Proboha… po nás házel na základce učitel klíčema a nikdo to neřešil.
@Maddlen souhlasím a s učiteli spíš cítím a jak tu psala Jitka76, bohužel dneska frčí „kult dítěte“, což je pro děti i jejich rodiče cesta do pekel. Moje sestra učí a vím, jak je to se suplováním, že si opravdu nemůžou učitelé dovolit marodit, stejně jako ve firmách. Děcek ubývá, učitele se propouštějí, každý se bojí o práci (zase jako ve firmách). Každý, kdo plive na učitele a závidí jim prázdniny, by se měl posadit za katedru a vyzkoušet si to. Není lehké to ustát a není lehké si zachovat celoživotní entusiasmus.
Zdravím, před14dny jsem byla na rodičáku a byla jsem trochu zaražená z toho, co učitelka říkala. Na schúzi nás přislo 5, na což jsem zvykla, rodiče prostě nechodí. No a učitelka si začala stěžovat, že kluci ve třídě povídají nahlas v hodině, odmlouvají, smějí se ji do obličeje apod..Nedalo mi to a ptám se: Proč syn nedostal žadnou poznámku? Prý poznámky psát nemůže a můžu si pouze zavolat. Někteří zjistili, že dítě nedělá úkoly, má pětky, které se do žákovské nepíší. Syn se učí výborně, ale tak si říkám, že strašně zvlčel a s klukama dělají fakt voloviny, který by si absolutně neměl dovolit. Učitelka je mladá holčina, která začíná a kluci před ní nemají absolutně žádný respekt. Je mi to fakt líto, ale jak je možné, že učitel nemůže napsat rodičům, že dítě zlobí. Přece si rodiče nebudou volat každý den do školy…nebo ano? Vždyť ty děcka toho využívají. Zasloužili by si fakt zůstat po škole, ale to prý taky nejde…Kluci jsou doma hodní a ve šklole, jak diví. U jiných učitelů si to nedovolí, ale u této paní učitelky jsou na pár facek
Ahoj holky,
jednou jsem byla ve škole a učitelka mě požádala abych jí dohlídla na třídu, potřebovala si nutně něco zařídit. byli to prvnáci a řvali jak koně. tak jsem se je pokusila trochu krotit, nestalo se vůbec nic, děcka jsou dneska neskutečně nevychované, můžou vše. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, před14dny jsem byla na rodičáku a byla jsem trochu zaražená z toho, co učitelka říkala. Na schúzi nás přislo 5, na což jsem zvykla, rodiče prostě nechodí. No a učitelka si začala stěžovat, že kluci ve třídě povídají nahlas v hodině, odmlouvají, smějí se ji do obličeje apod..Nedalo mi to a ptám se: Proč syn nedostal žadnou poznámku? Prý poznámky psát nemůže a můžu si pouze zavolat. Někteří zjistili, že dítě nedělá úkoly, má pětky, které se do žákovské nepíší. Syn se učí výborně, ale tak si říkám, že strašně zvlčel a s klukama dělají fakt voloviny, který by si absolutně neměl dovolit. Učitelka je mladá holčina, která začíná a kluci před ní nemají absolutně žádný respekt. Je mi to fakt líto, ale jak je možné, že učitel nemůže napsat rodičům, že dítě zlobí. Přece si rodiče nebudou volat každý den do školy…nebo ano? Vždyť ty děcka toho využívají. Zasloužili by si fakt zůstat po škole, ale to prý taky nejde…Kluci jsou doma hodní a ve šklole, jak diví. U jiných učitelů si to nedovolí, ale u této paní učitelky jsou na pár facek
Jestli na schůzi přišlo jen 5 rodičů, tak to znamená, že zbytku rodičů je v podstatě „ukradené“, co děti dělají či nedělají ve škole. Nicméně ani když učitel informuje rodiče o problematickém chování, tak to neznamená, že nevhodné chování ve škole rodiče dokáží utlumit. ![]()
@cikcak píše:
Ahoj holky,
jednou jsem byla ve škole a učitelka mě požádala abych jí dohlídla na třídu, potřebovala si nutně něco zařídit. byli to prvnáci a řvali jak koně. tak jsem se je pokusila trochu krotit, nestalo se vůbec nic, děcka jsou dneska neskutečně nevychované, můžou vše.
A ty sis myslela, že budou tiše sedět na místě a zírat na tebe?
Děcka potřebují činnost, aby vydržela být potichu děle než minutu.
@alifie píše:
A ty sis myslela, že budou tiše sedět na místě a zírat na tebe?![]()
![]()
Děcka potřebují činnost, aby vydržela být potichu děle než minutu.
ano, já a moje děti když na nás někdo mluví, tak se chováme slušně.
@cikcak píše:
ano, já a moje děti když na nás někdo mluví, tak se chováme slušně.
Pokud už třída řvala, tak tě nejspíš většina z nich ani neslyšela. ![]()