v zaměstnání mě vzali na zkoušku - Váš pohled
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@mrav píše:
Hledal bych dál. Podepisovala jsi smlouvu? Bez smlouvy bych nenastoupil.
Nn, mám ji u sebe, ale vyplnila jsem jen jméno, rd, ale nepodepsala, jak jsem psala výš, je to na rok né na týden,80 v hrubém, a odstoupit se muže jen 14 dní před ukončením smlouvy, nikdo se po ní nezhání, tak ji mám zatím u sebe a snažím se to oddálit, podepisovat to nebudu
- Citovat
- Upravit
@Kačus82 píše:
Slysela jsem, ze v gastru takhle nabiraji brigadniky a za 3 mesice nebo co je ta max doba pro dohodu nazdarsolidni zamestnavatel da normalni smlouvu se zkusebni dobou! Urcite se snaz, s tvym pristupem si najdes dobrou praci, sikovnych a ochotnych lidi je porad málo!
Jo, taky mi to smrdí, a čekám, že to tak nějak bude, nemám z toho dobrý pocit vůbec, a děkuju moc, to potěší
- Citovat
- Upravit
@nonina píše:
Vidí mladou holku bez pracovních zkušeností. Chtějí Tě využít. Protože jinak by se již dávno děla pracovní smlouva s podmínkami na kterých jste se domluvili.
Chápu, že chceš tuhle práci, ale musíš přemýšlet dopředu. Pokud s Tebou takto jednají, tak jim asi nezáleží na lidech a věř, že to budou dělat i nadále.
Máš několik možností. Buď budeš čekat do pátku a dělat jim tam za 80/Kč. Ono to nějak dopadne. nebo si domluvíš schůzku s tou paní provozní, nebo s majitelem, prostě s někým kompetentím tohle řešit. A budeš trvat na pracovní smlouvě. Oni s Tebou buď počítají a smlouvu dostaneš, nebo ne a pak je lepší skončit hned a fakt hledat dál.
Navíc, již nyní pracuješ, nepíšeš, zda jsi podepsala brigádnickou smlouvu, musí být písemná. Pokud ne, tak prchej, protože evidentně takovýto zaměstnavatel podvádí a v tomto se nezmění. Nevím, jak je to u studentů, ale zaměstnavatel musí za zaměstnance platit sociální a zdravotní pojištění ( ale jak říkám, u studentů to může být jinak - to fakt netuším).
Nevidím to dobře a hlavně mi přijde tento zaměstnavatel velmi nefér.
@terien píše:
Asi netřeba slov, to radši pracák a hledat dál
@mrav píše:
Hledal bych dál. Podepisovala jsi smlouvu? Bez smlouvy bych nenastoupil.
- Citovat
- Upravit
Ty máš nepodepsanou kopii, zaměstnavatel má podepsaný originál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Ty máš nepodepsanou kopii, zaměstnavatel má podepsaný originál?
Nemá nic, já mám tyto dva stejný listy nepodepsaný u sebe, dala mi to provozní s tím at to podepíšu, jenže když jsem si to doma četla v klidu, tak se mi to nezdá a nechci to podepisovat, abych se upsala na rok tam brigádničit za 65kč na hodinu čistého, mám je u sebe, nevrátila jsem je, zatím nikdo nic neříká, tak se to snažím posunout, aby jsem se tomuto vyhla, protože se bojím, že je to podvod na mě, ted právě přemýšlím co udělat abych teda věděla, zda mě vezmou nebo ne, čekat v nejistotě do toho pátku se mi nechce, proto se ptám tady, jak moji situaci vidí ostatní
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemá nic, já mám tyto dva stejný listy nepodepsaný u sebe, dala mi to provozní s tím at to podepíšu, jenže když jsem si to doma četla v klidu, tak se mi to nezdá a nechci to podepisovat, abych se upsala na rok tam brigádničit za 65kč na hodinu čistého, mám je u sebe, nevrátila jsem je, zatím nikdo nic neříká, tak se to snažím posunout, aby jsem se tomuto vyhla, protože se bojím, že je to podvod na mě, ted právě přemýšlím co udělat abych teda věděla, zda mě vezmou nebo ne, čekat v nejistotě do toho pátku se mi nechce, proto se ptám tady, jak moji situaci vidí ostatní
Pokuta za praci nacerno je pro zamestnance az sto tisic, docela riskujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdá se, že jsou to pěkní vyčůránkové… nedivím se, že se ti to nepozdává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jo, taky mi to smrdí, a čekám, že to tak nějak bude, nemám z toho dobrý pocit vůbec, a děkuju moc, to potěší
vykašli se na to, je to klasická práce na černo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypadá to jako smlouva na Dohodu o provedení práce, tam nesmí být úvazek větší než 300 hodin za rok. Jestli hledáš práci na hlavní pracovní poměr, tak tohle fakt nepodepisuj, udělala jsi dobře, žes jim to zatím nedala. Tenhle úvazek se dává např. studentům nebo si to lidi berou jako přivýdělek. Na tvém místě bych jim hned dneska oznámila, že končím, že od září nastupuju na hlavní prac. poměr, aby se nesnažili tě přemlouvat. A radši bych šla na ten pracák a hledala dál, než se nechat takhle odrbávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše:
Vypadá to jako smlouva na Dohodu o provedení práce, tam nesmí být úvazek větší než 300 hodin za rok. Jestli hledáš práci na hlavní pracovní poměr, tak tohle fakt nepodepisuj, udělala jsi dobře, žes jim to zatím nedala. Tenhle úvazek se dává např. studentům nebo si to lidi berou jako přivýdělek. Na tvém místě bych jim hned dneska oznámila, že končím, že od září nastupuju na hlavní prac. poměr, aby se nesnažili tě přemlouvat. A radši bych šla na ten pracák a hledala dál, než se nechat takhle odrbávat.
Děkuji, přesně tak jsem to dneska udělala
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji, přesně tak jsem to dneska udělala
Šikovná holka. Ty se neztratíš, určitě si nějakou práci najdeš. Držím ti palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše: Šikovná holka. Ty se neztratíš, určitě si nějakou práci najdeš. Držím ti palce.
Jéé, moc děkuji vážím si toho, doufám, hledám o sto šest
![]()
- Citovat
- Upravit
Slysela jsem, ze v gastru takhle nabiraji brigadniky a za 3 mesice nebo co je ta max doba pro dohodu nazdar
solidni zamestnavatel da normalni smlouvu se zkusebni dobou! Urcite se snaz, s tvym pristupem si najdes dobrou praci, sikovnych a ochotnych lidi je porad málo!