Vaše (ne)oblíbené jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16173
19.7.21 22:05

Miluju krémovou chřestovou polévku, lososa na všechny způsoby, ovocné knedlíky.
Nesnáším všechno kozí, nepozřu chrupavky a třeba prasečí rypáček a takové věci budící dojem něčeho žužlavého :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15205
19.7.21 22:08

Miluju čokoládu, meloun, uherak. Nesnáším vetsinu mléčnych výrobků, nejím žádné sýry, jogurty, tvarohy, smetanu, pudinky a podobně sragory, taky nesnáším margarin, strašně srmrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.7.21 22:09

Chutná mi skoro všechno, když je to dobře připravené. Ale určitě ne dršťková polévka, krevety a vůbec mořské potvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2706
19.7.21 22:09

Jo a nepozřu červenou řepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
19.7.21 22:10

@Kolicek95 Taky mám ráda játra na cibulce, i ledvinky. Zbytek rodiny ne, tak jen občas koupím kus jater, udělám kotel vývaru s knedlíčky (ty jedí všichni) a pak řeknu, že těch jater bylo moc, a udělám si kastrůlek na cibulce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193

Od dětství se mi zvedá kufr z některých mléčných výrobků-mléko, puding, krupicová kaše.

Dále nemám ráda omáčky a celkově kašovitou konzistenci jídel.

Jogurty jsem měla ráda v dětství, teď už jen dojídám po dětech, aby se to nevyhodilo, i když je kupujeme v podnikové prodejně po pár Kč/ks.
Tvaroh jen někdy, spíš naslano nebo do pomazánky.

Mým celoživotně nejoblíbenějším jídlem jsou halušky s brynzou a se zelím. Ale nedala bych si je ve slovenské restauraci, kde míchají teplé halušky s brynzou a rozškvařeným špekem nebo anglickou. To už je pro mě nepoživatelné. Halušky musí být nejprve polity špekem, na to brynza posypaná v čerstvém stavu a zelí kysané zvlášť :mrgreen:

Miluji jídla z brambor(bramboráky, placky, knedlíky), i lepenici(brambory šťouchané s dušeným zelím na cibuli a slaninou), kterou mě naučili jíst až v dospělosti příbuzní mého muže, je to krajová záležitost. Samotnou i jako přílohu třeba k řízkům. Takovou, jako oni ji ale neudělám :mrgreen: Moje děti to nechytlo.

Moc nemusím těstoviny ani rýži, běžně vařím doma dvě přílohy k jednomu jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302

Nesnáším tvrdý maso, vepřový řízky s flaksama, kuřecí maso, měkké salámy, studený buřty, konzervy (gulášový), uzený sýry, kupovaný houskový knedlík, bramborový salát a ten druhý co se dává na chlebíčky, chlebíčky a cokoliv zahuštěný moukou že po vystydnutí v tom stojí vařečka. Nepiju limonády a sirupy.

Miluju hořčici, křen, cibuli, česnek, kyselý okurky, beranní rohy, pečený vepřový koleno, křupavý chleba. Pak koprovku, svíčkovou, kačenu, ryby, houby, špenát a vajíčka na všechny způsoby, čokoládu a tvarohový ovocný knedlíky.
Všechno ovoce a zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18136
19.7.21 22:16
@Anonymní píše:
Miluju čokoládu, meloun, uherak. Nesnáším vetsinu mléčnych výrobků, nejím žádné sýry, jogurty, tvarohy, smetanu, pudinky a podobně sragory, taky nesnáším margarin, strašně srmrdi.

Tohle je tak důvěrná informace, že to určitě stojí za anonymitu. Bo by to někdy někdo mohl zneužít. ;) :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
@Kolicek95 píše:
Já nepozřu puding, ohřívané brambory a ohřívané vepřové.
Co mám velmi ráda a málokdo to chápe, jsou játra na cibulce. Mňam mňam :P

ja snim puding jen čerstvě uvarenej, ještě horkej, z lednice uz ne, moje babička to dělala jako dort do velký mísy, a pak na talíř, ovoce.. jako jo, mohlo to bejt dobrý, ale prostě ten kydanec pudinku na talire.. ne-e
A vařený brambory druhej den taky nedam, zapečený se smetanou mi neva, ty klidně uziram přímo z lednice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
@zrcadlo píše:
@Kolicek95 Taky mám ráda játra na cibulce, i ledvinky. Zbytek rodiny ne, tak jen občas koupím kus jater, udělám kotel vývaru s knedlíčky (ty jedí všichni) a pak řeknu, že těch jater bylo moc, a udělám si kastrůlek na cibulce :pankac:

Toto miluje muž, jako jediný. Mě to nevadí, ale nepatří to mezi moje oblíbená jídla. Jím s bramborem, on s rýží. Mám ráda játra pečená na pánvi nebo jako řízek. Ale to se dá jíst jen těsně po úpravě, omáčka se dá schovat.
Nemusím hrát žádné takové divadlo :lol: běžně si vařím klidně jen pro sebe jídlo, které jím jen já a zbytku rodiny taky vařím jídlo, které mají rádi a já ho nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.7.21 22:18

Miluju cokoliv sladkýho, téměř všechno ovoce (primárně angrešt, rybíz, jahody, maliny, ostružiny, Dragon fruit, mučenku, mango), ovocné knedlíky, různé omáčky (okurková, koprovka, svíčková), sushi, palak paneer, kafe s jogurtem, bun cha, tofu v rajčatové omáčce, morning glory (vodní špenát).

Nesnáším žužlavé maso, pařátky, kapra

• Citovat
  • Upravit
18136
19.7.21 22:20
@lucenka píše:
Miluju cokoliv sladkýho, téměř všechno ovoce (primárně angrešt, rybíz, jahody, maliny, ostružiny, Dragon fruit, mučenku, mango), ovocné knedlíky, různé omáčky (okurková, koprovka, svíčková), sushi, palak paneer, kafe s jogurtem, bun cha, tofu v rajčatové omáčce, morning glory (vodní špenát).Nesnáším žužlavé maso, pařátky, kapra

Kafe s jogurtem? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.7.21 22:20

@a12 Brambory mi chutnají taky jen čerstvě uvařené, když někdy zbydou, opékám je zaprášené moukou.
A teplý puding mají rády moje děti.

Moje máma taky dělala sourozencům pohárky a tvrdila jim, že se to jí až po vychladnutí, jinak je bude bolet břicho :mrgreen: Já to dětem dovolím jíst teplé, břicho nikoho nikdy nebolelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.7.21 22:25
@bigl píše:
Kafe s jogurtem? 8o 8o

Jeden ze způsobů přípravy kávy ve Vietnamu, je to místo dezertu. Teď už se dá sehnat i v Praze. A mám ráda i vietnamské kafe s avokádem a mangem, nebo banánem a mangem. A v létě kafe s kokosem :mrgreen:
A ještě z nápojů jsem zapomněla na cukrovou třtinu.

• Citovat
  • Upravit
8302
19.7.21 22:25

Jo a vnitřnosti, mořský potvory, červy a produkty ze zabíjačky ( kromĕ ovaru a tlačenky) nepozřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí