Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Miluju krémovou chřestovou polévku, lososa na všechny způsoby, ovocné knedlíky.
Nesnáším všechno kozí, nepozřu chrupavky a třeba prasečí rypáček a takové věci budící dojem něčeho žužlavého ![]()
Miluju čokoládu, meloun, uherak. Nesnáším vetsinu mléčnych výrobků, nejím žádné sýry, jogurty, tvarohy, smetanu, pudinky a podobně sragory, taky nesnáším margarin, strašně srmrdi.
Chutná mi skoro všechno, když je to dobře připravené. Ale určitě ne dršťková polévka, krevety a vůbec mořské potvory.
@Kolicek95 Taky mám ráda játra na cibulce, i ledvinky. Zbytek rodiny ne, tak jen občas koupím kus jater, udělám kotel vývaru s knedlíčky (ty jedí všichni) a pak řeknu, že těch jater bylo moc, a udělám si kastrůlek na cibulce ![]()
Od dětství se mi zvedá kufr z některých mléčných výrobků-mléko, puding, krupicová kaše.
Dále nemám ráda omáčky a celkově kašovitou konzistenci jídel.
Jogurty jsem měla ráda v dětství, teď už jen dojídám po dětech, aby se to nevyhodilo, i když je kupujeme v podnikové prodejně po pár Kč/ks.
Tvaroh jen někdy, spíš naslano nebo do pomazánky.
Mým celoživotně nejoblíbenějším jídlem jsou halušky s brynzou a se zelím. Ale nedala bych si je ve slovenské restauraci, kde míchají teplé halušky s brynzou a rozškvařeným špekem nebo anglickou. To už je pro mě nepoživatelné. Halušky musí být nejprve polity špekem, na to brynza posypaná v čerstvém stavu a zelí kysané zvlášť ![]()
Miluji jídla z brambor(bramboráky, placky, knedlíky), i lepenici(brambory šťouchané s dušeným zelím na cibuli a slaninou), kterou mě naučili jíst až v dospělosti příbuzní mého muže, je to krajová záležitost. Samotnou i jako přílohu třeba k řízkům. Takovou, jako oni ji ale neudělám
Moje děti to nechytlo.
Moc nemusím těstoviny ani rýži, běžně vařím doma dvě přílohy k jednomu jídlu.
Nesnáším tvrdý maso, vepřový řízky s flaksama, kuřecí maso, měkké salámy, studený buřty, konzervy (gulášový), uzený sýry, kupovaný houskový knedlík, bramborový salát a ten druhý co se dává na chlebíčky, chlebíčky a cokoliv zahuštěný moukou že po vystydnutí v tom stojí vařečka. Nepiju limonády a sirupy.
Miluju hořčici, křen, cibuli, česnek, kyselý okurky, beranní rohy, pečený vepřový koleno, křupavý chleba. Pak koprovku, svíčkovou, kačenu, ryby, houby, špenát a vajíčka na všechny způsoby, čokoládu a tvarohový ovocný knedlíky.
Všechno ovoce a zeleninu.
@Anonymní píše:
Miluju čokoládu, meloun, uherak. Nesnáším vetsinu mléčnych výrobků, nejím žádné sýry, jogurty, tvarohy, smetanu, pudinky a podobně sragory, taky nesnáším margarin, strašně srmrdi.
Tohle je tak důvěrná informace, že to určitě stojí za anonymitu. Bo by to někdy někdo mohl zneužít.
![]()
@Kolicek95 píše:
Já nepozřu puding, ohřívané brambory a ohřívané vepřové.
Co mám velmi ráda a málokdo to chápe, jsou játra na cibulce. Mňam mňam
ja snim puding jen čerstvě uvarenej, ještě horkej, z lednice uz ne, moje babička to dělala jako dort do velký mísy, a pak na talíř, ovoce.. jako jo, mohlo to bejt dobrý, ale prostě ten kydanec pudinku na talire.. ne-e
A vařený brambory druhej den taky nedam, zapečený se smetanou mi neva, ty klidně uziram přímo z lednice ![]()
@zrcadlo píše:
@Kolicek95 Taky mám ráda játra na cibulce, i ledvinky. Zbytek rodiny ne, tak jen občas koupím kus jater, udělám kotel vývaru s knedlíčky (ty jedí všichni) a pak řeknu, že těch jater bylo moc, a udělám si kastrůlek na cibulce
Toto miluje muž, jako jediný. Mě to nevadí, ale nepatří to mezi moje oblíbená jídla. Jím s bramborem, on s rýží. Mám ráda játra pečená na pánvi nebo jako řízek. Ale to se dá jíst jen těsně po úpravě, omáčka se dá schovat.
Nemusím hrát žádné takové divadlo
běžně si vařím klidně jen pro sebe jídlo, které jím jen já a zbytku rodiny taky vařím jídlo, které mají rádi a já ho nemusím ![]()
Miluju cokoliv sladkýho, téměř všechno ovoce (primárně angrešt, rybíz, jahody, maliny, ostružiny, Dragon fruit, mučenku, mango), ovocné knedlíky, různé omáčky (okurková, koprovka, svíčková), sushi, palak paneer, kafe s jogurtem, bun cha, tofu v rajčatové omáčce, morning glory (vodní špenát).
Nesnáším žužlavé maso, pařátky, kapra
@lucenka píše:
Miluju cokoliv sladkýho, téměř všechno ovoce (primárně angrešt, rybíz, jahody, maliny, ostružiny, Dragon fruit, mučenku, mango), ovocné knedlíky, různé omáčky (okurková, koprovka, svíčková), sushi, palak paneer, kafe s jogurtem, bun cha, tofu v rajčatové omáčce, morning glory (vodní špenát).Nesnáším žužlavé maso, pařátky, kapra
Kafe s jogurtem?
![]()
@a12 Brambory mi chutnají taky jen čerstvě uvařené, když někdy zbydou, opékám je zaprášené moukou.
A teplý puding mají rády moje děti.
Moje máma taky dělala sourozencům pohárky a tvrdila jim, že se to jí až po vychladnutí, jinak je bude bolet břicho
Já to dětem dovolím jíst teplé, břicho nikoho nikdy nebolelo ![]()
@bigl píše:
Kafe s jogurtem?![]()
Jeden ze způsobů přípravy kávy ve Vietnamu, je to místo dezertu. Teď už se dá sehnat i v Praze. A mám ráda i vietnamské kafe s avokádem a mangem, nebo banánem a mangem. A v létě kafe s kokosem ![]()
A ještě z nápojů jsem zapomněla na cukrovou třtinu.
Jo a vnitřnosti, mořský potvory, červy a produkty ze zabíjačky ( kromĕ ovaru a tlačenky) nepozřu.