Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Svíčková. Rajská, koprovka, znojemská, bratislavská a nevím jaká další. Fuj.
Mám ráda řízek s br. salátem nebo kaší, pstruha, kapří hranolky, rizoto, zapražené kedlubny, zapečené brambory, polévky, dušenou mrkev…
Nesním téměř žádné vnitřnosti a věci ze zabijačky (ale játrovou paštiku a knedlíčky v polívce mi nevadí, vařený jazyk bych taky dala, kdyby to vypadalo dobře a nemusela bych to vařit). Vadí mi, když jídlo vypadá hnusně na talíři a to je fuk, co to je…
mám ráda vše ostatní, nejsem nijak vybíravá. Ale špagety na všechny způsoby asi vedou a pak česká klasika.
Každý léto si musím dát aspon jeden langoš se smetanou, sýrem a česnekem.
![]()
@iiiv píše:
Asi snim vsechnu klasiku, koprovku jsem tedy mela naposled v 6 letech a nejela mi, ale treba uz se mi umoudrili chute. Jinak mi snad nevadi nic. Nebo me alespon nic nejedleho nenapada.
ja taky jako dítě nejedla koprovku, hlavně když byla taková zelená, hodně kopru.
ale ted ji doma dělám docela často, taky jsem ji zkusila uvařit až celkem nedávno, a nakonec ji mám docela ráda, ale musím si ji uvařit já, od cizího bych ji nejedla.
a když jsme u toho dětství, milovala jsem černou polívku, jakože prdelacku, nebo jak se tomu kde říká.. prostě tu zabijackovou z krve.. jako jak jsem to mohla jist teď absolutně nechápu ![]()
@PetraJ přesně, mám to taky, cibule je můj celoživotní nepřítel!! Fuj ![]()
Miluju italskou, řeckou, ruskou kuchyni…nepozru kopr a houby(vyjma těch zavařených, slizkých).
Edit: teď jsem si uvědomila ten paradox, že v ruské kuchyni je hodně hub a kopru
(ale naštěstí ne ve všem
).
Příspěvek upraven 19.07.21 v 21:22
@Yorkmut píše:
Nejim nic s houbama. A vubec bych nezvladla dojist po diteti. Nejoblibenejsi jidlo je asi rizek s br. salatem.Příspěvek upraven 19.07.21 v 21:13
taky po dítěti nedojidam, ani muž
což nechápe tchyně, že ona vždycky po dětech dojidala, hlavně lipanky atd. a taky prej po tom pěkně pribirala
třeba jak se prodávaj ty velky jogurty, a někdo sní půlku, dá do lednice a třeba druhej den to dojí, ne, to bych nedala
a rozpatlanej jogurt po dítěti ani náhodou ![]()
Miluju tatarak z lososa, nenávidím cibuli. Jinak spráskám v podstatě vše, vybeham to.
@a12 píše:
ja taky jako dítě nejedla koprovku, hlavně když byla taková zelená, hodně kopru.
ale ted ji doma dělám docela často, taky jsem ji zkusila uvařit až celkem nedávno, a nakonec ji mám docela ráda, ale musím si ji uvařit já, od cizího bych ji nejedla.
a když jsme u toho dětství, milovala jsem černou polívku, jakože prdelacku, nebo jak se tomu kde říká.. prostě tu zabijackovou z krve.. jako jak jsem to mohla jist teď absolutně nechápu
Mám to s koprovkou úplně stejně, mám ji ráda tu svou vlastní a pak ještě od mamky, a to moc, je to jedno z mých nejoblíbenějších klasických jídel, ale jinde mi prostě nejede a to to čas od času zkusím, žádné předsudky, ale prostě není to ono. ![]()
@a12 píše:
taky po dítěti nedojidam, ani mužcož nechápe tchyně, že ona vždycky po dětech dojidala, hlavně lipanky atd. a taky prej po tom pěkně pribirala
třeba jak se prodávaj ty velky jogurty, a někdo sní půlku, dá do lednice a třeba druhej den to dojí, ne, to bych nedala
a rozpatlanej jogurt po dítěti ani náhodou
Neee, to je ble. Nebo kdyz nekdo namaci parek do kelimku s horcici a ukusuje.
Miluju vietnamskou polívku Pho. Nesnáším pajšl všeho druhu, pak tu polívku, co v ní plavou rybí hlavy, mlíčí a jiný hnusný věci, a pak taky mlíčák - lokální specialitu mojí matky - polívka z mlíka s rozkydaným vajcem, ňam
Miluji těstoviny na všechny způsoby, smažák, ryby a nejvíc ujiždím na mexické kuchyni. V životě bych nestrčila do úst vnitřnosti! Květák mi strašně smrdí ten nemusím a sladká jídla mi nechutnají. Jinak jím všechno.
Nesnim vnitrnosti, myslim jatra, ledvinky atd..nevadi mi jelita, tlacenka apod. Pak bych nepozrela chobotnici a jine morske potvory, krevety, ryby a sushi jsou vpoho. Urcite bych nezvladla spostu jidel, o kterych treba ani netusim, ze existuji. Napr. Miluju syry, ale pamatuju si z jednoho dokumentu (uz nevim, jaka zeme to byla), ze tam meli jako specialitku syr, kterym prolizali cervi..urcite podle toho i „vonel“ a ten bych do pusy fakt nedala
![]()
Jinak jsem si navykla, cim jsem starsi, jist lehci jidla, hodne zeleniny, jist spis stridme, ale neodpiram si ani prasarnicky typu „cokoladova pena“, jako treba dnes
nutno dodat, ze behem tehotenstvi se mi prehodily chute a sladke, ktere jsem nemohla ani videt, ted uz X let milujuuu.
Bramborovy salat davam fakt jen jednou do roka k rybe a v male porci, samozrejme ten od maminky, protoze jine vcetne meho mi nechutnaji
a nedejboze, kdyt je nekde na chlebicku uuuu:mrgreen:
A samozrejme priznavam, jsem rozezrana a vybirava, pokud muzu. Mam rada dobre sestavene chute, jsem proste labuznik
muzu jist vse od sladkeho pres kysele, korenene, plane… Kdyby byl stav extremni nouze, zvladla bych prezit z lustenin a ovesnych vlocek ![]()
Jooo a jeste mala poznamka. Pokud nekdo behem vareni olizuje lzici, varecku, nedejboze svou ruku, nebo cokoliv, co pak strka zpatky do jidla, tak se mi chce
takze se snazim nejist u nezamych lidi + bych v zivote, PRISAHAM BOHU, nesla jist do hladoveho okna, nebo jinych pochybnych zarizeni ![]()
@smutný.smajlík píše:
Nesnim vnitrnosti, myslim jatra, ledvinky atd..nevadi mi jelita, tlacenka apod. Pak bych nepozrela chobotnici a jine morske potvory, krevety, ryby a sushi jsou vpoho. Urcite bych nezvladla spostu jidel, o kterych treba ani netusim, ze existuji. Napr. Miluju syry, ale pamatuju si z jednoho dokumentu (uz nevim, jaka zeme to byla), ze tam meli jako specialitku syr, kterym prolizali cervi..urcite podle toho i „vonel“ a ten bych do pusy fakt nedala![]()
![]()
Jinak jsem si navykla, cim jsem starsi, jist lehci jidla, hodne zeleniny, jist spis stridme, ale neodpiram si ani prasarnicky typu „cokoladova pena“, jako treba dnes
nutno dodat, ze behem tehotenstvi se mi prehodily chute a sladke, ktere jsem nemohla ani videt, ted uz X let milujuuu.
Bramborovy salat davam fakt jen jednou do roka k rybe a v male porci, samozrejme ten od maminky, protoze jine vcetne meho mi nechutnaji
Jooo a jeste mala poznamka. Pokud nekdo behem vareni olizuje lzici, varecku, nedejboze svou ruku, nebo cokoliv, co pak strka zpatky do jidla, tak se mi chcea nedejboze, kdyt je nekde na chlebicku uuuu:mrgreen:
A samozrejme priznavam, jsem rozezrana a vybirava, pokud muzu. Mam rada dobre sestavene chute, jsem proste labuznikmuzu jist vse od sladkeho pres kysele, korenene, plane… Kdyby byl stav extremni nouze, zvladla bych prezit z lustenin a ovesnych vlocek
takze se snazim nejist u nezamych lidi + bych v zivote, PRISAHAM BOHU, nesla jist do hladoveho okna, nebo jinych pochybnych zarizeni
s tin olizovanim, taky nemám ráda třeba pečený věci od cizích, jako třeba když někdo přinese do práce doma upecenej koláč.. a Nikdy bych si nekoupila od nikoho vánoční cukroví ![]()
ale z krámu mi takový věci nevadí ![]()
Kde se dá smetana. Tak to nejím. Celkově mléčné výrobky nejím. Výjimka je pouze Eidam a máslo. To mi nesmrdí. Vše ostatní mi smrdí. Smetanové omáčky mi čpí pokaženým jídlem.
Největší děs, stěrky ve mléce že školky a mléčná polévka na základce. Poblila jsem se bez vyjímky pokaždé a stejně mi to furt někdo nutil.
Miluju segedínský guláš. ![]()