Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@a12 píše:
Ja je teda vidim všude kam jedem na výlet, ale jako 70 kc zs langos mi přijde jako masakr
Doma ho mam za par korun
Po Praze moc vidět nejsou. Naposled jsem ho mela někde na koupališti. Doma bych se s tim nedělala.
@Kelsey píše:
Píšu, že nemám žlučník. Pokud nemáš zažívací potíže, tak není žádná závada. Mi mastné už obecně nedělá moc dobře. Musela bych si sebou všude nosit WC. A to mi za ty křeče nestojí. A zbytek rodiny to vůbec nejí. Kdybych si langoš koupila na jarmarku. Než dojedu domů, tak dávno dobrý nebude.
Aha, ja myslela kvuli slozeni
@Kelsey píše:chápu ja tohle vůbec nedělám …pizzu a langos jediné venku
Vidím je vždy na různém jarmarku, na hodech atd. Ale nekupujeme to. Děcka to nejí, chlap to nejí, já nemůžu nikde mastné (nemám žlučník tři roky, mastné jídlo mi dělá zle) a nejsem zastáncem kupovaných hotovek. Že neznám složení. Dělám si doma v troubě trošku nebo jsem se naučila, když mám chuť na langoš a zůstane mi těsto na pizzu. Že tu dělávám často, takže bývá pravidelně těsto v lednici. Tak plát hodím do kontaktního grilu a mám taky nemastný langoš. Má teda vlnky, ale to mi vůbec nevadí.
@berusa.m píše:
Nikdy nepozřu vařený celer. A nemám ráda jídla z krup a rozmočený knedlík v omáčce.
Jinak jsem povedená a jím a mám ráda všechno. Ale spoustu věcí jenom když je udělám já.
celer taky nesnasim
@Kelsey píše:
Píšu, že nemám žlučník. Pokud nemáš zažívací potíže, tak není žádná závada. Mi mastné už obecně nedělá moc dobře. Musela bych si sebou všude nosit WC. A to mi za ty křeče nestojí. A zbytek rodiny to vůbec nejí. Kdybych si langoš koupila na jarmarku. Než dojedu domů, tak dávno dobrý nebude.
taky nemam zlucnik, uz dlouho…mastne ve vetsim množství taky nemuzu, ale jeden langos v pohodě
Nechutná mi čokoláda, a nemusím bazalku.
Jinak sním všechno, pokud je to dobře uvařené.
Šišky s mákem, rýžový pudink
miluju nezdravá jídla -klasicky smažák, čokoláda, brambůrky, plněná kuřecí kapsa s kroketama…
Nesnáším olivy, tymián a mořské plody. To jsou věci, které fakt nepozřu. Jinak sním všechno, nejsem náročná.
Miluju bramborovou kaši, klidně jen tak, samotnou. A pak sýry, těch se asi nikdy nepřejím.
@ropucha 02 píše:
Nechutná mi čokoláda, a nemusím bazalku.
Jinak sním všechno, pokud je to dobře uvařené.
Jeee, to bych taky chtela aby mi nechutnala čokoláda
si dám klidně celou místo večeře
a brambůrky teda taky, no
nejlíp po ty čokoládě, protože to sladkym, mám vždycky chuť na slany a naopak ![]()
Já miluju tomatovou polévku, sushi, koprovku a salát kimchi.
Jinak nejsem vybíravá, ale vůbec nepozřu růžičkovou kapustu a tučné maso, po tom mi nabíhá dávivý reflex. ![]()
@a12 píše:
Jeee, to bych taky chtela aby mi nechutnala čokoládasi dám klidně celou místo večeře
a brambůrky teda taky, no
nejlíp po ty čokoládě, protože to sladkym, mám vždycky chuť na slany a naopak
Moje nejoblíbenější jsou bramborové knedlíky plněné uzeným, se zelím nebo se špenátem. Miluju jakoukoliv zeleninu ve sladkokyselém nálevu, různé čalamády, okurkový salát a taky takovej ten komunistickej nálev na hlávkový salát
Nesnáším sladká teplá jídla, křen, ryby, tučné maso a kremžskou hořčici.
Nesnáším sulc, rosoly, aspiky - to jsem snad v životě neměla, jen pohled na to mi nadavuje ![]()
Jinak sním fakt všechno. Miluju čerstvé ryby, kulajdu, houby, hranolky, čokoládu, dobré kafe, hummus, grilovanou zeleninu a lilky v každé podobě, špenát, borůvky, třešně, mango, artyčoky, mléčnou rýži, vafle, zmrzlinu, kolínka s rajskou, koprovku, svíčkovou od mámy, avokádo, quesadilly, indickou kuchyni, thajské kari.
Nejím hroznou spoustu běžných potravin a v jídle jsem vybíravá, jsem horší než pětileté dítě. Tento fakt si moc dobře uvědomuji. Na druhou stranu umím dobře vařit. Na jídlo jsem náročná hodně, v restauracích jim minimálně.
Nejím například okurky, celer, cukety, králičí maso, z ovoce jim jen bobulovité a banány. Nejím třeba jablka ani hrušky.
Nejoblíbenější jídlo jsou pečené brambory se solí a máslem ![]()
Jeste nepozru studenou omacku a polivku. Jaknekdo treba ochutna zastudena. To nemuzu.
@Yorkmut píše:
Jeste nepozru studenou omacku a polivku. Jaknekdo treba ochutna zastudena. To nemuzu.
Vidíš, to já zase můžu zastudena úplně všechno, naopak mi vadí horké jídlo. Ale to je dáno mým špatným kufrem ![]()
@a12 píše:
Ja je teda vidim všude kam jedem na výlet, ale jako 70 kc zs langos mi přijde jako masakr
Doma ho mam za par korun
U nás na dvou posezeních dělají domácí a kynuté. Ne polotovar. Langoš velký jak kolo u vozu, základ s česnekem stojí 35 Kč. Se sýrem a kečupem 48 Kč. O jeden langoš se podělí 2 děti. Za mě OK, proč bych se s tím crcala doma.