Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@a12 jojo „domaci cukrovi“.. Si pamatuju, jak si kolegyne objednala od jedne pani a krome cukrovi mela v krabici nadilku chlupu jejich domaciho mazlicka
![]()
@dedrichov tak vodu na nádobí je nikdy nepila, tak nevím, jestli to chutná stejně
a jak to voní taky moc nevím, mám čich na nic kvůli ORL potížím… ale tak i kdyby to byl jar, pít to budu, fakt mi to moc chutná a mám problém se sebekazni ![]()
Ja jsem ani zaostala, ale co je prosim „mlecna polevka“??
hlavne ta o ktere psal @mrav to si jaksi neumim predstavit ![]()
Nesnáším ryby, kopr, vnitřnosti a luštěniny.
Miluju italskou kuchyni a chleba s máslem a solí.
Nejoblíbenější:
Kuřecí řízek s kaší, svíčková, kvalitní šunka a sýry, francouzské brambory, opravdu dobře udělaná pizza, čerstvý domácí chléb, pečené kuře, hrachové lusky, miluji zelí. Mám moc ráda italskou kuchyni.
Nesnáším:
Mléko, bílé jogurty, mléková polévka, boršč, nudle s mákem, šišky s mákem, buchty se šodou, křenová omáčka, zabíjačky z vepřového masa, vepřové, snesu jen vepřovou šunku. Dále - krupicová kaše, dršťky, vnitřnosti, sádlo, kopr, křen, houby, tvaroh, kroupy.
Příspěvek upraven 19.07.21 v 22:17
@smutný.smajlík píše:
Ja jsem ani zaostala, ale co je prosim „mlecna polevka“??hlavne ta o ktere psal @mrav to si jaksi neumim predstavit
Mléko, máslo, vlasové nudle. A ano, někdo se z toho
. Obzvláště můj táta, když to viděl- a ještě vůbec nejlepší se škraloupem. ![]()
Já nesnim lečo, a to jen z jednoho jediného důvodu - vypadá to, jako by to už někdo jedl (což je problém mnoha jídel)😀 😀 Naopak miluju těstoviny na všechny způsoby, ty bych jedla ve dne v noci… Jo a ještě hamburgery, ty miluju😎
Já nepozřu puding, ohřívané brambory a ohřívané vepřové.
Co mám velmi ráda a málokdo to chápe, jsou játra na cibulce. Mňam mňam ![]()
@mrav píše:
Mléko, máslo, vlasové nudle. A ano, někdo se z toho. Obzvláště můj táta, když to viděl- a ještě vůbec nejlepší se škraloupem.
U nás teda mléko voda půl na půl, osolené, s kapáním. A já ji teda miluju. Za dob studií mě kolikrát zachránila od hladu. ![]()
@mrav U nás prostě teplé slané mléko a v tom rozkvedlane kapání. Vajíčka s moukou ![]()
Nemám ráda sádlo, tučné a tuhé maso, ledvinky, květákový nákyp, játra, smradlavé aromatické sýry, syrovou cibuli v pomazance
Jinak sním všechno a ráda
@smutný.smajlík Také neznám mléčnou polévku, hodně o ní čtu, ale nikdy, ani v jídelně ZŠ, SŠ, závodní jídelně jsem se s ní nesetkala. Ani dcery. Zřejmě nějaká krajová „specialita“. Nejím špenát, med, ryby, mořské potvory, segedín, žádný salám ani šunku - výjimečně na Silvestra na chlebíčkách. Nesnáším maso „na sladko“. Mám ráda mléčné výrobky všechny od jogurtů, sýrů, tvarohů i samotné mléko. Miluju mléčnou i hořkou čokoládu, ale jen tabulkové, žádné pralinky, prostě čistou čokoládu. Co si pamatuju, tak jsem neměla v puse žádný bonbon- brrr -a kupodivu stejný odpor k bonbonům mají dcery i vnučky. Jo a jsem závislá na banánech ![]()
@mrav dekuju za vystvetleni, fakt to slysim prvne
u nas se dela snad neco podobeho, ale na zpusob kase, takove moucne cucky v mlece, taky na masle, oslazene cukrem nevim ani, jaky to ma nazev ja to nerada ![]()
Nějak nemůžu vůbec cítit zadělávané fazolové lusky a taky ani dršťkovou…
Miluju obligátní smažák, smažený květák, dobrý hovězí guláš, křenovku, koprovku, kulajdu, pečené brambory v troubě, dušenou rýži a dokonce i játra
mňáám ![]()
Co teda nesnáším je žemlovka. A držkovka, tu bych nepozřela.
A pak je pár věcí, co bych jedla jen v případě největší nouze a to jsou vnitřnosti, zabijačková krvavá polévka a tlačenka.
Co mám ráda? Skoro všecko, neobešla bych se bez čerstvého křupavého chleba, ten miluju. S máslem a solí. Pečené brambory. A sýry všeho druhu. Ryby, ale čerstvé někde u moře, nebo čerstvé pstruhy u nás, mořské plody, celkově poslední dobou dávám šanci i méně známým jídlům a netradičním chutím.