Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s plemenem ragdoll nebo perskou. ![]()
Zajímá mě hlavně jestli jsou přítulné, v jakém prostředí u vás žili - jestli nepotřebují více či méně prostoru, jak zvládají být bez Vás, když jdete na standartní dobu do práce a poslední dotaz je jestli Vám za dobu, co jste pryč, neudělali doma cirkus (i jako koťata) ![]()
Mám zájem o jedno z těchto dvou plemen (samozřejmě s pp aby ta povaha seděla - uvědomuji si, že to je kus od kusu a o výchově - jde mi o předpoklady).
Bydlela by v 2kk, mladý, pracující, milující, bezdětný pár, který hledá neskutečného mazla
- pro představu, kdyby Vás napadlo i jiné plemeno ![]()
Moc Vám děkuju! ![]()
Ahojky, mám dvě a to kočičku a kocourka Ragdoll a jsou to sourozenci. Jsou snad nejvíc přítulný Kocicky na světě a hlavně teda koucourek
Bydlíme v 52m bytě a pro ně naprosto dostačující
Máme s Pp, mrkni na tuto FB skupinu, tam opravdu na podvodníka nenarazíš. Můžeš si tam sama vybrat chovatele
Stránka je Ragdoll CZ a SK
Opravdu mohu za mě jen doporučit, všude chodí za námi, vítají nás když dorazime domu. Milujeme je. Když nám je známí hlídají, když jsme na dovoleny, tak všichni říkají to nejsou kočky, ale psi 😂 Jinak samy 12 hodin zvládají, ale proto jsem pořídili 2 aby to neměli tak smutný 😂
Mám sedmiměsíční ragdollku z chovné stanice a prozatím neodpovídá charakteristice plemena.
Mazlení je to poslední, co by chtěla.
Ráda si hraje, miluje aportování.
Mám ji společně z thajským kocourem, takže tu není sama, když jsme pryč. Hrají si spolu. Kocour je ten, kvůli kterému jsem sundala pár dekorací kolem záclon. Oba milují sloupávat samolepky ze zdi. Jinak za ty 4m, co je mám, nic nezničili.
@Zmrzlink Byli takoví hned? Ta naše nesnese ani lehké pohlazení, natož mazlení a nepřišla sama nikdy, z rukou se vykroutí a drápne kdyžtak, ani nehadrovatí.
@Zmrzlink Je, tak to moc ráda slyším ![]()
Jsou nádherní
Do skupiny jsem se přidala včera, tak ráda slyším pozitivní ohlasy
Bohužel dva mi u přítele neprojdou a přiznám se, že trochu chci aby byl/a fixovaný hlavně na mě, než na parťáka
Ale úplně tomu rozumím. Jde mi třeba o 8 hod. přes pracovní týden, zase bych mu/ji to vynahradila. Ale samozřejmě nechci kočičku trápit, proto se ptám.
@Flyingfrog Kus od kusu koukám
Každopádně doufám, že vám dělají i tak radost a že ji mazlivá povaha ještě začne.
Každopádně moc děkuju! ![]()
@Flyingfrog Já musím říci, že ona se taky moc nenechá. Vyloženě musí sama chtít, ale on je neskutečně mazlivý. Údajně se k říká, jak kocouři bývají více mazlíci. Bylo to takto už od malička ![]()
@Veroniky Toho se bát nemusíš, to vydrží naprosto v pohodě
Jinak, asi opravdu záleží. Jen teda ve skupině mají převážně všichni mazlíčky
Neustále za námi běhají, spi v blízkosti, nedala bych je
Přítel taky dvě nechtěl, ale když jsme byli už u paní chovatelky, neodolali jsme 😂
@Zmrzlink Tak bezvadné
Máte teda super parťáky, něco takového bych si ideální představovala. Jsou neskutečně roztomilý, takže se vůbec nedivím ![]()
Moje první kočka byla perská, krásná, naprosto nemazlivá, chvílemi až zlá. Strašně jí vadily ostatní kočky a malé děti (již od začátku, co jsem ji měla), snažila jsem se, aby s nimi v kontaktu pokud nebyla (v té době jsem byla bezdětná). Byt neničila. Perská srst je náročná na péči, musíš počítat, že chlupy pouští celý rok. Od té doby jsem už měla více koček, perskou už nikdy po této zkušenosti, většinu nalezence. Ale možná to byla její povaha, ne vlastnost všech peršanek. Můj sen je mainská mývalí. Ať Ti mazlíček obohatí život ![]()
@Pimperelle Právě, že já u perských četla jak jsou mazlivé, liné, trošku plašší, ale přesto si mají rády přijdou pro pohlazení. Ale moje osobní zkušenost byla stejná jako ta Vaše (blízký rodinný příslušník má perskou - nenechá na sebe sáhnout, ani od svých). Tak jsem si říkala, že to bude asi výjimka. Očividně výjimek je víc ![]()
Moc děkuji za sdílení osobní zkušenosti, velmi mi to pomohlo!
To je krásné, i nalezenci potřebuji domov.
Ta je nádherná, takže se tomu nedivím. Doufám, že Vám jednou přijde do cesty ![]()
Moc děkuju! Doufám, že už brzy ![]()
@Veroniky Thajský kocour za mnou občas přijde. Chodí nejvíc v 5:30 ráno.
Ragdollka sice na postel vleze, ale jen se projde a mizí.
Teď jsem ji česala, úplně se natáčela, abych učesala všude, ale běda ji chtít pohladit.
To nulové mazlení dcera špatně snáší, klukům jsou kočky celkem fuk.
Spolu vychází. I když bych řekla, že kočka je drobet podřízená. Skočit po sobě ovšem taky umí a někdy se kočkují až chlupy lítají.
Zlé ale nejsou, nevšímavé k nám jsou. ![]()
Náš ragdollák je ignorant a vládce planety. Když hajá, dovolí drbat, hlavně pod krčkem. Když se chce mazlit, tak se obtáčí okolo nohou, ale zvednout a pomazlit? Ani omylem, hlaď a krm! Od pěti ráno číhá za dveřmi ložnice a spouští serenádu, když jde někdo na wc, on již chce péči, co máš co vychrápávat. Prostor je mu fuk, ideální je mít se kam schovat, co drápat a jedno křeslo na hajání. Ale fakt rád chodí ven, obchází obrovskou zahradu a tváří se jako vládce všeho vesmíru
Nic nikdy nezničil, chlupů je z něj jako sviňa, je mu fuk když je přes den sám, chrní.
Měli jsme perského kocoura, brali jsme si ho už staršího, ze začátku byl opatrný, oni ho měli v bytě tak nechodil ven. My v domku, naučil se chodit ven, byl to celkem mazel, ale musel chtít, strašně nerad se česal. Měli jsme ho skoro 9 let, bohužel měl nádor