Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj mamky ![]()
Mám pevný šátek pro malou a nemůžu najít návod co u toho byl
Našla jsem si videa na internetu a to co by nám oběma vyhovovalo je návod na vázání elastického šátku.
Mě se to dobře váže, malé se tak líbí. Ale nevím jestli to nemůže být špatné na zádíčka? Je to poloha pro miminka od 3 měsíců, kříž s kapsou venku. Pokud je tady už takové téma tak se omlouvám, je tady tolik témat o nošení v šátku, že než bych to pročetla, tak už mi z toho vyroste ![]()
@celipipka54 u pevného šátku je lepší vázat kříž s kapsou uvnitř… Pevný šátek není elastický a tak se tolik miminku nepřizpůsobí jako elastický a pak může být miminko v úvazu volné. Za to je ale pevný šátek nosnější a lépe se dotahuje
Tak to vyzkoušej třeba podle tohoto videa http://www.youtube.com/watch?…
Nejlepší návody má vonzino, jestli to správně píšu. Myslím že tam má návody jak na elastik, tak na pevný
@celipipka54 od vonzino je právě to video, na které jsem dala odkaz ![]()
@AnastazieB píše:
@celipipka54 od vonzino je právě to video, na které jsem dala odkaz
Koukám, že je všeobecně oblíbená ![]()
Já vázala podle youtube. Našla jsem si uživatelku, na které bylo vidět, že ví co dělá, vysvětluje, jak a proč se co váže. Ale neřeknu konkrétní uživatelku. Vázala jsem kříž s kapsou uvintř.
@AnastazieB Já mám právě docela strach z toho vázání i s malou
Proto se mi líbil ten kříž s kapsou ven. Kdybych to věděla dřív, tak jsem si koupila elastickej šátek a bylo ![]()
@celipipka54 Holt budeš vázat pořádně od začátku a šátek ti vydrží dýl. On je elastický šátek sice fajn, ale čím je těžší dítě, tím míň pohodlí pro tebe, šátek se prověšuje a obecně jsou ty elasťáky tkané užší, takže u dlouhých žížal je brzo problém je tam zamontovat, i když jsou jak pírka. Jestli se ti líbí zrovna tenhle úvaz, tak ho používej. Jenom budeš muset řádně dotahovat a u pidimimča dohlídnout, aby se ti to nikde do dítka nezařízlo a netlačilo. Všechny nejobvyklejší úvazy se používaly na normálních látkách ještě dřív než se objevily úplety, takže je vážně jedno, jestli máš kvalitní tkaný nebo úpletový.
@celipipka54 toho se vůbec nemusíš bát, není to nijak nebezpečné. Vyzkoušej to nejdřív třeba s medvídkem nebo polštářem
Podle toho videa se to naučíš jednoduše ![]()