Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Starší má sandály Boots4you, botasky Primigi, ty bych znovu nekoupila, ale zase zimní měli oba Primigi a ty byly super. Mladší má sandály Essi a botasky Pegres. Papuče na doma mají Befado a Fare.
@Ivana 424 Celoročky Superfit, letní sandály každý rok Santé. Párkrát jsme měli celoročky od Jonap, teď mi přijde, že se trochu pokazili.
@chaela v únoru jsem kupovala kotnickove superfit - sedly dobře, ale chtěla jsem na léto měkčí boty. V dubnu jsem koupila krásné sandaly bobux, které jí velikostně teď mají sedět a byly doporučené na uzkou nohu, ale jsou jí pořád děsně široké a vysoké nad nártem (na délku už jsou OK). Tak jsem koupila ještě sandály baby bare, ty jsou zas hodně měkké, kotník není vůbec zpevněný. Ale na šířku jsou malinko užší. Zatím jsem nebyla spokojená s žádnými botami. Na podzim poptávám ušití bot na míru. ![]()
@Lu1234 my máme zas opacnej problém. Kluci mají oba širokou nohu a vysokej nart. Vysokej nart a vlastně i nizkej se řeší jednoduše, kupujeme boty, který jsou kolem toho nartu utahovaci, povolime co to jde, ty bys to zas utahla. S tou šířkou je to horší, ale taky se dají sehnat, jen člověk musí hledat a nemůže si vybírat podle vzhledu. Úzký bývají ty superfit, ale jak jsou na tom s ostatními parametry nevím, nikdy jsme je neměli, kluci by do nich nenacpali ani půlku nohy ![]()
Ahoj holky, prosím ty, co měly děti na operaci-jak to vypadá? Pomohlo to a ste bez potíží? Dnes jsem se dozvěděla, že syn taky musí. Problém je, že sxn je ADHD, PAD a Marfanuv syndrom. Já ho neudrží ležet sní v horeckach a tohle si fakt neumím představit… ![]()
Ahoj, my byli na operaci v Lednu. Podle toho co jsem si četla o vašem syndromu, tak máte pravděpodobně taky problém s hypermobilitou?
Píšu za nás, každý to může mít jinak.
Já kdybych to mohla vrátit zpět, tak Asi do toho už s naší hypermobilitou nejdu! Čekali jsme zlepšení, ale bohužel vidíme ze to stejně není ono. Ortezy nosí stejně a ke všemu (Jak se 3měsíce nehybal)se mu zhoršilo i druhé koleno(nosí ortezy)Syn to už dost těžko psychicky snasi…Operace je dost bolestiva ![]()
Jinak jsme měli pujceny invalidní vozík, takze měl aspoň trochu "volného " pohybu a nemusel jenom ležet. I do školy jezdil.Ale bylo to opravdu náročné!
Děkuji moc. Hypermobilitu má, zatím s tím nějaký velký problém ale spojeny není. Bolest ale nesnáší dobře a je pak hrozně agresivní. Toho se bojím asi nejvíc… Aby si nezačal ještě ubližovat…
Ahoj, prosím, řešíte někdo aktuálně? My se máme během půl roku rozhodnout, zda syn na operaci půjde nebo ne… A já strašně váhám. Je mu 4,5roku. Hypotinicky. První krůčky až ve 21m. Teď chodí a běhá, jen když se zuje, tak hrůza. Nožky ho bolí… Dekuji
Ahoj, my máme obehnout predoperacni vyšetření a operace je prý nezbytná. Syn 5 let a 9 měsíců. Už 3 roky „běhá“ s AFO dlahami.
@Pavlahar ahoj, dekuju, jak se dlouho u vás čeká na operaci? Nevyfotila bys mi synovo nožky, třeba do SZ? jak moc špatně na tom jste, je operace nezbytna? A cvičíte? Moc díky, Peťa
Operace je nutná, hrozně rychle roste a bez dlah už chodí téměř po kotnicich. Od 3 let nás připravovali na to, že se bez operace neobejde, ale že se dělá až kolem 6 let. Chodil na rehabky, ale teď už nám je ani nenapsal, že je to zbytečné. Mimo to cvičíme i doma.
@Pavlahar to je hrůza… U nás taky špatné, ale asi takhle moc ne. Proto váhám. Hlavně nevím, co to udělá do budoucna, co by bylo bez operace… Ach jo
No, mně se do toho taky nechce. Navíc, není jistota, že pak bude bez ortez…