Vdává se mi nejlepší kamarádka

644
29.7.20 19:40

Vdává se mi nejlepší kamarádka

Holky si to někomu bude připadat jako téma na hlavu, ale chci se podělit a možná taky zajistit že je to malicherná věc. Teda trochu si uvedomuji že že řeším hloupost, ale nedá mi to. Před 14dnemi nebo 3mi týdny mi nejlepší kamarádka iznamilaz zprávu že se bude vdávat. Moc jsem ji gratulovala protože si žádost o ruku moc přála a mockrát jsme to spolu řešili, že se přítel k ničemu nemá. Zažili jsme toho spolu opravdu mnoho. Plakali si na rameno když té druhé bylo zle jedná druhou podržela, někdy se i finančně podpořili. Když byla ve srabu ona neměla jsem problém pomoct to samé mohu říct o ní. Je tedy pravda že poslední 1/2 roku jsme se odcizili, kvůli tomu že jsem se odstěhovala do jiného mesta. Teď tedy k tomu co mě trápí. Oznámila mi svatbu a od té doby se neozvala. Dnes jsem ji volala abych se zeptala jak se má a jestli už něco chystá. Po telefonátu jsem teda vůbec neměla dobrý dojem. Působila odměřeně, musela jsem se hodně ptát já, ale co na plat. Nejvíc mě totiž zamrzelo, že ač říkala že než aby měla radost celá svatba ji štve, protože je toho nějak moc a v dnešní době vše drahé, hlavně pronajmutí prostoru v době koronaviru. A tak vypravela vypravela a nakonci telefonutu napadla otázka,, a kdo ji půjde za svědka??,, Proč mi nic neřekla? Však jsme nejlepší kamarádky tak se to přeci tak dělá nebo ne?? Já vím je to hloupost snad někoho nepohorsim svým smýšlením, ale mě to prostě teď když nad tím uvažuju dost mrzí a bolí neb jsme zatím vše prožívali společně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2650
29.7.20 19:48

Třeba nad svědkem ještě nepřemýšlela. Navíc pokud má sestru nebo bratra, tak možná počítá s nimi. Vím, že sestřenka byla naštvaná, když si bratranec vzal za svědka někoho jiného… :nevim:
Jinak že je „vystreslá“ a nevrlá z příprav se v této době teda nedivím… A jo, střet s tím, co kolik stojí je na facku. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10662
29.7.20 19:48
@MSM20 píše:
Holky si to někomu bude připadat jako téma na hlavu, ale chci se podělit a možná taky zajistit že je to malicherná věc. Teda trochu si uvedomuji že že řeším hloupost, ale nedá mi to. Před 14dnemi nebo 3mi týdny mi nejlepší kamarádka iznamilaz zprávu že se bude vdávat. Moc jsem ji gratulovala protože si žádost o ruku moc přála a mockrát jsme to spolu řešili, že se přítel k ničemu nemá. Zažili jsme toho spolu opravdu mnoho. Plakali si na rameno když té druhé bylo zle jedná druhou podržela, někdy se i finančně podpořili. Když byla ve srabu ona neměla jsem problém pomoct to samé mohu říct o ní. Je tedy pravda že poslední 1/2 roku jsme se odcizili, kvůli tomu že jsem se odstěhovala do jiného mesta. Teď tedy k tomu co mě trápí. Oznámila mi svatbu a od té doby se neozvala. Dnes jsem ji volala abych se zeptala jak se má a jestli už něco chystá. Po telefonátu jsem teda vůbec neměla dobrý dojem. Působila odměřeně, musela jsem se hodně ptát já, ale co na plat. Nejvíc mě totiž zamrzelo, že ač říkala že než aby měla radost celá svatba ji štve, protože je toho nějak moc a v dnešní době vše drahé, hlavně pronajmutí prostoru v době koronaviru. A tak vypravela vypravela a nakonci telefonutu napadla otázka,, a kdo ji půjde za svědka??,, Proč mi nic neřekla? Však jsme nejlepší kamarádky tak se to přeci tak dělá nebo ne?? Já vím je to hloupost snad někoho nepohorsim svým smýšlením, ale mě to prostě teď když nad tím uvažuju dost mrzí a bolí neb jsme zatím vše prožívali společně :,(

Možná to nebyla úplně nejlepší kamarádka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
29.7.20 19:49

Ja mam taky nejlepsi kamosku a za svedka mi nejde, nechavame svedky v rodině, me jde segra, priteli bracha :nevim: ani ja nebyla nejlepsi kamosce za svedka, nehrotila bych to, treba ti chce usetrit praci, kdyz bydlis daleko a odcizili jste se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
29.7.20 19:50

@MSM20 sama pises ze jste se odcizily, za svědka ji může jít třeba rodina, nebo jiná kamaradka. Tohle rozhodnutí je na nevěstě a to že to ocekavas je tak to jediné co můžeš. Její povinnost to není.
P. s. ty mas manžela, jestli ano, ona ti za svědka šla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
29.7.20 19:53

Já mám několik dobrých kamarádek, ale hned jsem věděla, že mi půjde za svědka brácha. Tak jako byl našemu malému za kmotra na křtinách. Žádná kamarádka se nad tím nepozastavovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.20 19:56

Má jen tátu, mámu. Bráchu od taty ale 15 letého jinak se z rodiny s nikým nestýká. Nemají moc dobré vztahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.20 20:00
@lachtanice86 píše:
@MSM20 sama pises ze jste se odcizily, za svědka ji může jít třeba rodina, nebo jiná kamaradka. Tohle rozhodnutí je na nevěstě a to že to ocekavas je tak to jediné co můžeš. Její povinnost to není.
P. s. ty mas manžela, jestli ano, ona ti za svědka šla?

Mám sice rodinu, ale žijeme na hromádce. Kdysi jsme se o tom bavili při vlasce vína a já ji tenkrát řekla že když… chci ji určitě za svědka. Vím není to povinnost, já ji nic nevyčítám jen se mě to drobet dotklo, možná se za to i stydím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5722
29.7.20 20:03

No tak já třeba se ptala svědkyně osobně, když jsme zašly na kávičku. Třeba se tě teprve zeptá. ;) A nebo prostě má jinou představu o svědkovi. Svatba a přípravy na ni jsou velký stres, zvlášť když to člověk zařizuje a platí sám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4127
29.7.20 20:09

Já si myslím, že svědka třeba ještě neřešila. Mám teď po svatbě, takže vím, jaký je stres vůbec sehnat místo na svatbu a svědku jsme se také ptalo až dva měsíce co už byl domluvený termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
29.7.20 20:10

@MSM20 Nestyď se, taky by mě to mrzelo. Kdo ví, třeba se to ještě nějak vysvětlí. Zkus ji navštívit osobně. Z telefonu to bývá takové zkreslené. Nevidíš výraz obličeje a tak, no a pak si lidé mají tendenci vytvářet domněnky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.20 20:19

Vím že svědka třeba nemusela ani řešit, proto jsem se svěřila tady protože úplně z praxe nevím jak to chodí. Jestli se svědci oslovuji zprvu nebo po nějaké době když je termín atd… Je tedy fakt že říkala že to plánují ať tak červen/červenec 2021, ale že kór v dnešní době kdy se spoustu svateb letos přesunulo až na příští rok 8o :roll: musí vše řešit hodně dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
29.7.20 20:20

@impossible a co se ma vysvetlovat? Ona ji snad ma vysvetlovat a zduvodnovat proc ji nechce za svedka?? :roll: proste ji to nenabidla tak tecka a zakladatelka to tak MUSI vzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.20 20:22

Omlouvám se že píšu jak blbec, ono se mi to přepisuje :oops: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.20 20:26

@Cenarius ale já nechci aby mi to zdůvodňovala já to beru, jen jsem to chtěla probrat s někým kdo jak to má. Já bych ji na to konto ani nic nikdy neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný