Ve školce nezapadá do kolektivu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77384
2.12.19 13:51
@Anonymní píše:
Jen se tam prochazela dal od ostatních :(

neodpovídáš na otázku, je tak dcera spokojená nebo jí to vadí?
do školky chodí až teď, do předškoláků? dosud byla doma? co na to říkají učitelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
2.12.19 13:53

Vyhovuje, nevyhovuje…stejně by holka měla být občas zapojena do kolektivu. Aby získala nějaké sociální dovednosti. Nemusí být pořad v centru dění, občas si hrát sama je o. k., ale celý den se stranit je jen ztracený čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
2.12.19 13:54

Mám takovou dceru ale ona je introvert a sama u stolečku je nejštastnější, když maluje, tvoří, prohlíží si knihy. Důležité je jestli to tvé dceři vadí, nebo naopak ji vyhovuje klid a samota. Nemusí to být nutně špatně…Dcera ve škole normálně pak našla kamarádky se kterými trávila čas o přestávkách a děcka ji měli rádi…jen jí prostě víc vyhovovaly samostatné činnosti, než například kolektivní míčové hry atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 13:57

Je možné ze to může být i tím že než podstoupila operaci tak skoro neslyšela. Musíme docházet na logopedii kvůli tomu že přes špatný sluch se naučila špatně mluvit. Ted sice ma sluch v pohodě ale ještě je treby spratit řeč mozna i to bude tim ze nema kamarády

• Citovat
  • Upravit
209
2.12.19 13:58

Mám to úplně stejně, akorát s tím, že si dcera stežuje, že si s ní děti nechtějí hrát. Úplně mi to rve :srdce: když jí poslochám a vubec nejsem :zed: schopná přijít na to proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 14:02

Mala chodi do školky od 2 a pul let. Vždy tam jde rada ale pokaždé si hraje sama. :(

• Citovat
  • Upravit
41511
2.12.19 14:04
@Anonymní píše:
Mala chodi do školky od 2 a pul let. Vždy tam jde rada ale pokaždé si hraje sama. :(

nejdůležitější za mě je rozklíčovat, jestli je sama, protože ji to vyhovuje a chce to tak, nebo proto, že si s ní nikdo nehraje. Co ti k tomu říká ona? a podle toho bych postupovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
2.12.19 14:18
Já nechci být hnusná, ale nepochopím, proč to řešíš tady a ne s učitelkou, obzvlášť pokud má nějaký hendikep.
@Keyllah píše:
nejdůležitější za mě je rozklíčovat, jestli je sama, protože ji to vyhovuje a chce to tak, nebo proto, že si s ní nikdo nehraje. Co ti k tomu říká ona? a podle toho bych postupovala…

Přesně tak, to je přece naprosto zásadní. Kluk, když už dokázal dobře vyjádřit svoje pocity, tak mi v podstatě sdělil, že až na výjimky o ostatní zas až tak nestojí a myslí si o nich svoje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
2.12.19 14:27
@Anonymní píše:
Mala chodi do školky od 2 a pul let. Vždy tam jde rada ale pokaždé si hraje sama. :(

A chce si hrát sama, nebo jí to je líto že si hraje sama? proboha už ses jí ptala? předškolačka ti snad řekne jak to cítí…Jestli ona chce být sama tak ji nech být, nejhorší je pak matka za zadkem co nutně ji bude strkat do kolektivu o který ona nestojí. Tobě to je třeba líto, ale ona muže být spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
2.12.19 17:31

Když budeš vyděšená z toho, že se to bude dít i na základní škole, tak se to bude dít i na základní škole. Zkus si s ní promluvit, jak se třeba zapojit mezi ostatní, ať se třeba nabídne, nevím, nějak jí zkrátka pomoci. A hlavně - řekla bych to učitelkám! A ty by to neměly úplně ignorovat! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
2.12.19 18:52
@amylon píše:
Taaak určitě! Kdo není s námi, je proti nám, že soudružko Fučíková :poblion:

Každé dítě touží a potřebuje kontakt s jinými dětmi. I když jim třeba může vyhovovat samota…určitě nikomu nevyhovuje, když je té samoty moc. Co je na tom k nepochopení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin