Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No spis by mne zajímalo proc ji kojis po tak krátkých intervalech - vždyť to je prakticky co hodinu Jinak syn měl toto období také, trvalo asi měsíc. Houpali jsme se s nim na míči, nosili v tygrikovi a museli to vydržet. Nic ho podle mne netrapilo jen se tim večerním pláčem uvolňoval
Zkus bílý šum, šátek nebo ergonomické nositko a klidně koj častěji ![]()
@Tichošlápek kojím jí protože pláče a když jí přiložím k prsu tak se uklidní a saje jako blázen
a kdy ti u vás přešlo?
@Balatonek bílý šum u nás bohužel nefunguje, klidně si to přeřve a ani po půl hodině neví že jsem ji nějakej šum vůbec pouštěla
ergonomické nosítko nemám mám jen klokanku - to je špatně? ![]()
Ahoj, tvá dcera dle mého názoru potřebuje tvou blízkost, mít tě co nejvíce nablízku, potřebuje být u maminky, napít se z jejího prsa, udundat se prsem ke spánku a když se probudí, tak zase být u maminky, časem se intervaly tvé blízkosti budou prodlužovat, vždyť miminkem nebude pořád, užívej si to vzájemné napojení. ![]()
@Petulka1234 a proč se tedy neuklidní ani když jí mám celou dobu u sebe? Vždyť ona někdy tak strašně pláče nebo se spíš vzteká až je úplně rudá
to ani fakt, že ji mám u sebe v náručí nepomáhá ![]()
UM to nejspis nevyresi, i kdyz u nekterych mimin zabere - jestli chces, muzes na vlastni riziko vyzkouset, ale taky se ti muze stat, ze kojeni pujde velmi rychle do kytek (jsou deti, co kombinaci flaska/prso toleruji bez problemu, ale jsou i deti co ne). Nicmene to dost casto prejde po cca 3 mesicich…ja mela dite velmi spatne odlozitelne v tomto veku (i kdyz nastesti moc nebrecel, jen jsem ho nemohla polozit, hned byl vzuru, tak jsem ho holt drzela
), po 3. mesici se to zlepsilo.
@Anonymní píše:
@Tichošlápek kojím jí protože pláče a když jí přiložím k prsu tak se uklidní a saje jako blázena kdy ti u vás přešlo?
Protože tě potřebuje mít u sebe, tak proto se po tom uklidní a na rady tipu: neuč si ji tak, protože to a to, vůbec nedej. Řiď se svou intuicí a ta jednoduše říká, že mít u sebe detatko je přirozené. Nejjednodušejic se to dá představit tak, že zkus zavřít oči a být na chvilku svou holčičkou, co by jsi ty potřebovala ze všeho nejvíc? abys byla odkládána a čekala když maminka příjde a nebo by jsi chtěla, aby byla v těch prvních měsících stále s tebou?
@Anonymní píše:
@Petulka1234 a proč se tedy neuklidní ani když jí mám celou dobu u sebe? Vždyť ona někdy tak strašně pláče nebo se spíš vzteká až je úplně rudáto ani fakt, že ji mám u sebe v náručí nepomáhá
a máš ji u prsa?
@Anonymní píše:
@Petulka1234 a proč se tedy neuklidní ani když jí mám celou dobu u sebe? Vždyť ona někdy tak strašně pláče nebo se spíš vzteká až je úplně rudáto ani fakt, že ji mám u sebe v náručí nepomáhá
No pokud pláče, tak mě teď ještě napadly prdíky?
@Anonymní píše:
@Tichošlápek kojím jí protože pláče a když jí přiložím k prsu tak se uklidní a saje jako blázena kdy ti u vás přešlo?
Asi kolem čtvrtého mesice
malému taky neslo o blízkost. Jecel i když byl chovaný - asi toho na nej bylo jen moc a nervová soustava to nepobirala. Učit usinat u prsa je podle mne cesta do pekel v budoucnu. Co dudlík?
Moje teď 18 měsíční dcerka měla také bolesti bříška a taky jsem byla nevyspaná v noci, ale já s malou jsme si to řešily přes prso, já s ní i spím.
@beruska9 no z toho odmítání potom mám strach
slyšela jsem hodně názorů že to pomáhá ale i hodně názorů že napomáhá a navíc pak mimča odmítají kojení úplně přesně jak říkáš
no tak jedině ještě ten měsíc vydržet a pokusit se z toho nezbláznit protože mě už se pak ke konci chce brečet s ní ![]()
@Petulka1234 já ji neodkládám mám ji po celou dobu u sebe ale i přesto se vzteká mává ručičkama škrábe a rudne vzteky
a nemám jí pořád u prsa protože chvilku sice pije ale pak se začne odtahovat a prso nechce
někdy dokonce dělá to že pláče když ji dám dudlík tak se uklidní ale jakmile dudlík seberu a chci ji dát prso aby se najedla tak mele hlavičkou že ne ne a začne se vztekat znova…a takhle třeba půl hodiny v kuse ![]()
@Petulka1234 prdíky to podle mě nejsou někdy jí pokouším ulevit teploměrem nebo trubičkou ale pláče stejně ![]()
@Tichošlápek dudlík při těch největších extrémech nepomáhá to ho plive ven ![]()
@Anonymní píše:
@beruska9 no z toho odmítání potom mám strachslyšela jsem hodně názorů že to pomáhá ale i hodně názorů že napomáhá a navíc pak mimča odmítají kojení úplně přesně jak říkáš
no tak jedině ještě ten měsíc vydržet a pokusit se z toho nezbláznit protože mě už se pak ke konci chce brečet s ní
@Petulka1234 já ji neodkládám mám ji po celou dobu u sebe ale i přesto se vzteká mává ručičkama škrábe a rudne vzteky
a nemám jí pořád u prsa protože chvilku sice pije ale pak se začne odtahovat a prso nechce
někdy dokonce dělá to že pláče když ji dám dudlík tak se uklidní ale jakmile dudlík seberu a chci ji dát prso aby se najedla tak mele hlavičkou že ne ne a začne se vztekat znova…a takhle třeba půl hodiny v kuse
Hm, tak to ted opravdu nevím, co dal by to mohlo být ![]()