Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
…ale ted si vzpomínám, že malá se kolikrát od prsu odtahovala když jsem snědla něco, co ji v tom mlíčku vadilo a nebo se odtahovala a dávala jasně najevo, že ji vadilo, když chtěla se prsem uspat a teklo ji z prsa mléko. ![]()
S malým jsem to měla podobně a zabralo zavinovaní podle Karpa (tedy já zjistila až později, že je to od něj, já prostě zkoušela co vyjde
). Malý mi pak od 2. měsíce prospal skoro celou noc, že jsem ho musela budit na častější kojení (zachraňovala jsem laktaci). UM bych ji zbytečně necpala, jestli si jen cucne, tak hlad nemá, jen hledá uklidnění. A neboj, přejde to ![]()
@Petulka1234 no to já právě taky ne
ona je i přes den taková plačtivá..když se vzbudí a dostane najíst tak vydrží maximálně 15 minut koukat nebo si povídat ale pak už jenom pláče a pláče
hrát si nevydrží a sama se nezbaví takže se jí pak už jenom snažím uspat
jenže přes den nevydrží spinkat v postýlce to usne jenom když leží na mě a venku v kočárku sice usne ale člověk s ní musí pořád drncat jinak se okamžitě vzbudí
už jsem z toho zoufalá..celý den jen poslouchám pláč a je mě jí líto ![]()
@Petulka1234 tak to by jí muselo vadit každý den něco protože se odtahuje každý večer ať jím co jím ![]()
@Maiiia v zavinovačce byla první 3 týdny pak mi z ní vyrostla
a když se jí snažím pevněji držet nebo zabalit do deky tak se může zbláznit ![]()
@Anonymní píše:
@Petulka1234 no to já právě taky neona je i přes den taková plačtivá..když se vzbudí a dostane najíst tak vydrží maximálně 15 minut koukat nebo si povídat ale pak už jenom pláče a pláče
hrát si nevydrží a sama se nezbaví takže se jí pak už jenom snažím uspat
jenže přes den nevydrží spinkat v postýlce to usne jenom když leží na mě a venku v kočárku sice usne ale člověk s ní musí pořád drncat jinak se okamžitě vzbudí
už jsem z toho zoufalá..celý den jen poslouchám pláč a je mě jí líto
a když po těch cca 15 minutách začne plakat, vezmeš si ji na ruce? a jdeš třeba s ní k oknu, nebo se jen tak procházet po domě a jen tak něco ukazovat? pokud ne, zkus to, určitě se tím sklidní, klidně i na ní mluv. Vím, že je to náročné, potřebuješ si něco i doma uklidit, mít čas i pro sebe, ale věř mi, že to je jen chvilkové období a pak už to bude zase jiné.
Malý to samotné ze začátku taky moc nemusel. Já zavinula do dečky ručičky podel těla, nohy nechávala volné. Vzala do náruče, houpala až se mu klinkala hlavinka (ale zase opatrně, vážně jenom lehce houpala ze strany a stranu) a dělala ššššššš do zblbnutí. Po čase si tak zvykl, že jsem ho zabalila, on zívnul a usnul. A dečka (teď už fakt dost jetá) funguje dál, jako mazlík na uklidnění a uspání ![]()
No nic, jdu za chvilku s dětma ven do lomu, mají tam dnes pohádkový les, takže když bych na něco přišla ještě, tak ti určitě pisnu k večeru. Zatím pa ![]()
@Petulka1234 jojo to zkouším ukazuju jí různé věci a pořád na ni mluvím někdy to zabere na chvilku jindy pláče i kdyby za tím oknem skákal růžový jednorožec
náročné to je spíš mě to ale mrzí a vyčerpává to přitom bych pro ni udělala cokoli na světě
už aby si začala hrát, objevila si ručičky a na chvilku se dokázala zabavit pak už to snad bude veselejší ![]()
Ahoj, já bych ji zkusila zavinout do zavinovacky, ale do ty klasicky, se snurkami, miminka jsou z dělohy zvyklá na těsný prostor, já také na to přišla až ve druhém měsíci a od te doby byl klid, vzdy se krasne napila a usnula, snerovaci zavinovacku jsme používali až do 6.měsíce…
Musis zkouset…moje dite treba pevne zavinuti nesnaselo, musel mit volne ruce…ale bohuzel, nektere deti jsou proste placlivejsi. Ja jak jsem psala jsem placlive nemela, ale neodlozitelne jo - takze jsem ho holt drzela, v kocare za jizdy vydrzel spat, tak jsem ho vzdy kolem obeda nalozila a sla si koupit neco k jidlu, veceri holt varil manzel, uklizel taky a ve vzacnych kratkych chvilich, kdy bud chvili spal v kocare i po zastaveni, nebo chvilku sam, jsem zvladala prani a zehleni a nejak to slo…nebo jsem ho vzala do satku a delala veci tak. ono postupne ty intervaly byli delsi, nejak po tom 3. mesici zacal spavat i delsi dobu v postylce a hned to bylo lepsi (pak to slo zase do kytek, ale to je na jinou debatu, pac byl duvod
)
Jak dlouho to trva? Vim, ze me tu matky sezerou, ale ja bych to um zkusila. Meli jsme to podobne. Maly mi 10 minut po kojeni uz plakal. Vecer jsem kojila i 2 hodiny. Myslim ze je nespokojena. Muze byt hladova. Zkusila bych um po nakojeni ve flasticce imitujici prso. My mame um i kojim a maly je spokojeny. Neplace a krasne spinka. A nepsala jsi nic o koupani. Mate vecer ritual? Napis mi kdyztak zpravu. Nechci se tu dohadovat s laktacni a materskou ligou ![]()
Anonymní: ano klokánka je bohužel špatně, dítko asi tlaci na pater a má ve špatné poloze kyčle. Takže pokud můžeš tak jo schovej někam do skříně nebo se ho zbav a porid si nějaké ergonomické nositko Manducu (x dalších dobrýchznacek se prodává) nebo Mei tei nebo satek.
držím palce, ať to brzo přejde, je to jen období zase se to změní ![]()
Prejde, pij fenyklovy caj, vynechej kravske mleko, ostre a cokoladu. jo a pust ji salsu