Večerní režim 10 týdenního miminka

13
7.11.17 18:27

Večerní režim 10 týdenního miminka

Ahoj, jsem tu nová a ráda bych znala vaše názory nebo zkušenosti. Máme 10 týdenního chlapečka a od porodnice jedeme režim v 19 h koupání, ve 20 h krmení a potom spánek. Jenomže ta prodleva mezitím je moc dlouhá a prcek je hodně neklidný nebo usne a po krmení dá práci ho znovu uspat. Myslíte že bych mohla s koupáním začínat později? A měla bych to natahovat postupně nebo je lepší tzv. rychlý řez? A neměla by být nějaká pauza mezi koupelí a jídlem? :nevim: Děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1576
7.11.17 18:34

Ja mam 13t chlapecka a krmim hned po okoupani a obleceni do pyzamka. Takze koupu 20.30 a max v 21 naposledy papa (UM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
7.11.17 18:35

@90Janka proč taková prodleva? jaké si to uděláš, takové to budeš mít, u nás jsem normálně vykoupala nakojila a a šel spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
7.11.17 18:51

Měla jsem režim podobně nastavený, akorát teda hned po koupání bylo kojení později mléko a malý usinal a dodnes usíná krásně hned po mléku a to jsou mu dva oky. Hodinová prodleva mi přijde moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966

Tak já nikdy nedělala prodlevu. Prostě vykoupat, nakrmit, spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362

Přesně tak, jak píše @Gumidci - vykoupat, nakojit a spinkat. Když píšeš, že je neklidny, tak je nejspíš unavený, tak proč čekat po koupání hodinu… Nam v tomto věku kluk usinal kolem 23h, celou dobu řval, trpěl na koliky. No a dcerku jsem vykoupala, nakojila a kolem půl osmé chrupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.17 18:53

U nás odjakživa koupání a hned poté krmení. Další dle potřeby. Většinou do půlnoci a pak nad ránem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
7.11.17 18:55

Krmila jsem kluky hned po koupání, protože by byl křik. Někdy muselo být mlíko i dříve jak koupání(ale já netušila, proč se musí první koupat, tak mi to říkali, tak jsem to dodržovala :roll: :lol: ted vím, že je to fuk)ale voda příjemně utahá, potom hned mlíko a postýlka, naprostá pohoda.
Já dodržovala čas už kolem 16:30-17hod, jak povyrostli chodili spát kolem 18hod…no a ted ve 2letech se to ustálilo na 19hod. Rozhodně nechci aby byli déle vzhůru. Lépe nám sedí když vstávají brzo a brzo usínají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
7.11.17 19:03

Synovi je taky 10 týdnů a jak píší ostatní - vykoupat, nakrmit a spát. Ze začátku se párkrát hned probudil a usnul až třeba za půl hodiny, ale ted jak se po krmení položí, tak prakticky hned spí. Akorát jak se ted měnil čas, tak mu dělalo problém si na to zvyknout, byl protivný a tak… je navyklý, že jak je tma, tak jde spát, ale ted je tma o dost dřív :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.11.17 19:39

Udelej si to tak, jak vam to vyhovuje, to neni zadna tabulkova zalezitost ;) Nekdo koupe pred jidlem, nekdo po, nekdo treba rano ;) Klidne vykoupej, pak hned nakrm a zastel. Stejne to za mesic muze byt uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
7.11.17 19:45
@axlpol píše:
Krmila jsem kluky hned po koupání, protože by byl křik. Někdy muselo být mlíko i dříve jak koupání(ale já netušila, proč se musí první koupat, tak mi to říkali, tak jsem to dodržovala :roll: :lol: ted vím, že je to fuk)ale voda příjemně utahá, potom hned mlíko a postýlka, naprostá pohoda.
Já dodržovala čas už kolem 16:30-17hod, jak povyrostli chodili spát kolem 18hod…no a ted ve 2letech se to ustálilo na 19hod. Rozhodně nechci aby byli déle vzhůru. Lépe nám sedí když vstávají brzo a brzo usínají.

Tak treba můj druhy syn by vsechno vyblil, kdyby se koupal po jídle :lol: ale předpokládám ze az bude starší tak to taky otočím. Nedokážu si představit to svoje batole (22 mesicu), jak se nejdriv vykoupe a pak naji tak, aby bylo čisté :lol:

• Citovat
  • Upravit
7527
7.11.17 19:47

@axlpol nakrmit po koupání se dělá u miminek proto, že když nakrmis před, tak tou manipulací u koupání, by se mohlo poblindit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
7.11.17 19:49

Moji dceři ted bylo 6 měsíců a od narozeni, tedy od dubna jedeme porad stejný režim - v 18 hodin koupání, oblect do pyzamka a to už se natahuje po prsu :lol: takže rovnou krmeni a uspavani, většinou usne u prsa, tak ji pak prendavam do hnizdecka.
Jinak porodní asistentka mi doporučila klidne dat trochu napít i pred koupanim, mimco je pak klidnější a koupání si užije ;) nemusíte se bát, ze by mimi blinkalo, s malou ted chodím na kurzy vanickovani a tam chtějí, aby byla nakojena taky těsně pred

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.11.17 19:50

Prodleva by být měla, kdybys ho prvně kojila a pak koupala. Jinak já jsem taky vykoupala, nakrmila a do hajan.

• Citovat
  • Upravit
446
7.11.17 19:53

Malému budou dva roky a od začátku chodím kolem čtvrt na osum koupat a pak hned obléct, jídlo a spát.. teď už třeba je v postýlce a usíná.. ;) spí do sedmi do rána. Takhle to má kromě prvních pár týdnů od narození. Žádné prodlevy jsme neměli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí