Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Petule27 Já jsem 35+6 a mám to tak nějak stejně, taky doktor říkal v úterý, že jsem na 1 prst. Občas mám bolesti a tvrdnutí, včera pravidelně po 15min, ale pak se to zastavilo. Podle mě jsou to poslíčci a když to nemáš pravidelně a v intervalech, k porodu to nebude. Ale jestli máš pochyby, tak si zajeď na kontrolu ![]()
Kdyby jsi rodila, tak se jedná o předčasný porod a ten je potřeba zastavit. Mazej do porodnice. Dítě potřebuje ještě aspoň dva týdny, aby mu dozrály plíce.
@PHV Nechci právě nějak plašit, jen ty noci jsou unavující a bolestivé… =)
@Janli Doktorka říkala, že když se to začíná takhle rozjíždět, tak už zbývá jen čekat, ale prý malá už nebude v ohrožení když se narodí ![]()
@Petule27 to mi říkal doktor taky, že v tomto týdnu už se to nezastavuje a miminko je zralé. I léky mi vysadil. Ty prďolové to určitě zvládnou ![]()
Jinak, taky mám takhle bolesti hlavně večer. Ještě k tomu běhám kolem tříleté dcerky
Jsem zvědavá, poslední dva dny mám průjem a dneska je mi zle od žaludku, tak snad se ještě nic nechystá
Dneska jsem prospala celou noc bez čůrání, což je divný
![]()
@PHV Juj tak to máš veselé
mě včera bylo přes den docela fajn, ale dneska jsem strašně unavená a nemám ani hlad.. Tak uvidime. Zítra by sme měli jít na svatbu a manžel jde za svědka, tak snad ti zvládneme
Budu na Tebe myslet ![]()
@Petule27 to zvládnete
Nevadilo by mi rodit o trochu dřív, ale ještě aspoň týden ať tam zůstanou, co?
taky na tebe budu myslet ![]()
@Petule27 píše:
@PHV Nechci právě nějak plašit, jen ty noci jsou unavující a bolestivé… =)
@Janli Doktorka říkala, že když se to začíná takhle rozjíždět, tak už zbývá jen čekat, ale prý malá už nebude v ohrožení když se narodí
Tak to ta tvoje doktorka asi nebyla na novorozenecké jipce. Všude se totiž porody před 38tt snaží v každým případě zastavit. Já bych teda na rozjetí porodu nečekala.
@PHV taky bych jí už měla v náručí…
jen termín mám 22.4. Kdyby vydržela do 2.4. měl by děda radost. Bylo by to na jeho narozeniny
tak uvidíme.