Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sari, je to moc tezke, ja treba mam partnerstvi v pohode, ale nici me zivot v zahranici…s VS vzdelanim delam uklizecku, ted jsem po materske bez prace, tak je to jeste horsi… mozna proto me to domu tak tahne, protoze manzel je tez cech, kdyby byl cizinec asi by mi nic jineho nezbyvalo, nebo jen rozvod, ze… drzim palce, pises ze jsi v nemecku, tak to mas aspon do cR k rodine blizko, ne? jestli chces napis SZ, at tady depkarenim nerusime holky nad sny o Pandore a samote u lesa ![]()
sarra píše:
Jo rozumim ti - taky jsme mimo CR a uz se asi nikdy nvratim, partner je Nemec, a to me casto nici, ta predstava…ze se nevratim a ze moje dcera nebude Ceska, jako dusi…obcanstvi sice ma ale to je jen papir. Ja bych strasne chtela na venkov ale partner je mestsky typ…my se proste v nicem neshodneme…nechapui ze jsme vubec spolu - to byl asi jedne velky omyl…ale ted mame malou, oba ji milujeme, jak ted z toho ven, lepereceno jak to slepit, jak byt stastni?
Hele, tak to mi pripomina nasi situaci. Ja jsem s Anglicanem v Londyne a resime podobny veci. Teda resim ja, on je taky flegmous. Ale co se tyka deti a jejich pocitu, odkud jsou… Ja myslim, ze to hodne zalezi na tobe. Pokud jim ukazes ty krasny stranky toho byt Cechem, budes cist pohadky, zpivat pisnicky atd atd… Tak budou Cesi, a k tomu jeste i Nemci / Anglicani… I kdyz vyrustaji v zahranici.
Holky, tak tady je odkaz na „NAŠI“ nově založenou skupinku VĚČNĚ NESPOKOJENÝCH, můžeme depkovat
:
https://www.emimino.cz/…ojenych-zen/
Zakladatelka ![]()
Aspon jste v zemi jednoho z Vas a mluvite jazykem jednoho z Vas…to samo o sobe je desnym plusem. My jsme v Belgii mluvime FR takze je to kompolikovany. navic v Bruselu s jeho poctem muslimu to tu zacina byt k neziti a to upozornuju ze nejsem rasisra ale konkretne muslimove se proste nedaji. a ted je jeste ramadan - ach jo.
s tim Cechacstvim - nemyslim si ze to jde jak Ty rikas, dcera bude mit skiolu nejspis ve FR, bude mit kamarady s kterymi s ebude bavit FR, cist bude ve FR…bdud rada kdyz tu cestinu trochu udrzime, ale o to mi nejde…sla bych i do Nemecka ale je to slozitejsi…mne se nelibi tady, ale stehovani jinam momentalne nejde a nevim zda kdy pujde.
Proc se Ti nelibi v Londyne?
Ja myslim, ze s tou Cestinou a Cesstvim, to zalezi. Kazdopadne to neprijde samo, na tom se asi holt musi hodne makat a porad. My mame treba hafo ceskych knizek a dvd uz ted, hodne do Cech jezdime a budeme jezdit a budu se proste porad snazit, protoze je to pro me dulezity. Ale bude mit v sobe i anglickou kulturu a s tim jsem smirena. Nejak to pujde.
Jinak co se Londyna tyka, me proste nevyhovuje mesto a uz vubec ne tak velky. Kdyz jsem byla sama, tak to bylo neco jinyho, ale vychovavat tu rodinu se mi nelibi. S tema pristehovalcema je to tu mmch to samy. Jinak ale by bylo hezky, kdyby kluk mohl jezdit pred barakem na kole, nebo si hrat s deckama na ulici, a to v centralnim Londyne teda nee…
Kdyz chci do parku, tak to abych jela metrem. Stejne i ten park je takova nahrazka, ja potrebuju prirodu. A ven z mesta je to taky slozitejsi nez nekde na malomeste. A tech lidi okolo… jsem tu trochu pridusena..
JInak chapu, ze Brusel taky nic moc. I kdyz o Belgicanech moc nevim. Ale hadala bych, ze jsou stejne zapadacky rozezrani jak Anglani ![]()
hele , jako sorry, ale myslím, že je to ve všech městech stejné… to je jako by jsi chtěla vypustit děcko v centru Prahy, aby si hrálo… nebo v centru Brna, nebo jakéhokoliv jiného velkého města.. prostě střed není asi pro rodiny, když se ti tam nelíbí, tak se sbalte a odstehujte se na předměstí… popravdě si taky nedovedu představit vypustit v centru Brna děcko samotné ven… bydlíme kousek od Brna a tady to je uplně v pohodě, u baráku plac cca 30X60 metrů s děckým hřištěm, stromy, trávou.. v poho..
my treba jsme oba cesi, takze cestina je hlavni jazyk doma, cehoz se zas na druhou stranu bojim- jak to bude az pujde do skolky
takze ja naopak se snazim mu kupovat knizky v anglictine atd.. ![]()
jinak si myslim, ze detem je celkem jedno kde vyrustaji, zvl.kdyz se tam narodily, je to pro ne domov…ale i tak, vzdy kdyz prijedem do CR je syn obletovany babickami, hodne se vzdy zlepsi a rozviji lip jeho motorika, dokonce i exem mu vzdy v CR zmizi, tady/u more/se vrati…
vse ma sve plusy a minusy, ale ja vim, ze ja osobne tu zustat nechci a uz resim navrat do CR, urcite pred nastupem do skoly, aby to nebylo pro dite tezke…
Ale ale - taky někdo je nespokojený a nemá proč? Mně to zas až tak nevadí, že pořád něco řeším v hlavě a pořád mě něco užírá… spíš mi vadí, že tím trápím své okolí… jenže si „nemůžu pomoct“… možná jde jen o to, že se člověk nemá pořádně komu vypovídat… a pak to prostě upouští tu páru ven ze sebe v podobě těch brblání…
Ahoj, já se tedy v astrologii nevyznám, tak se ptám: co je na vztahu ryba - kozoroh tak nekompatibilního? Máme to tak a nevidím nějaký zásadní problém?