Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Česneková polévka, milánské špagety se sýrem a zbytky ze včera. A večer nusím naložit krkovici v medu a hořčici na páteční večerní grilování!
Chrachová kaše, pokusím se ji nějak vymazlit ze žlutého a čerstvého hrachu
se smetanou, pro muže klobásu.
Jinak mrkvovo-celerový salát s tvarohem a tofu s řasou, mňam (muž je na cestách
)
Vcera k obedu kuskus se zeleninou, k veceri torteliny se syrovou omackou.
Dneska k obedu kureci kousky se spenatem ve smetanove omačce a testoviny.
Chci udělat kulajdu, myslíte že můžu dát místo zakysané smetany kyšku?
@eshta píše:
nechci, díkyale poku´d jsou jiné věkové kategorie než ti moji, tak přemýšlím, že bychom je občas mohly na den-dva vyčenžovat
teda jestli se cítíš na jeslo-školku
Mám dva puberťáky 12 a 15 let, když jim navaříš a nechceš po nich nadlimitní výkony, je to v pohodě. Já bych prcky brala, jen se obávám, že moji chlapci by asi výměnu bojktovali ![]()
Dneska jsme dojížděli kuře s rýží od včera a odpoledne budu dělat pórkovou polívku a upeču buchtu s třešněma a tvarohem. V lednici mám pěkný lilek, tak z něj chci vymyslet něco na zítra. Tipy jsou vítány! ![]()
Ahoj holky, sbírám tu inspiraci a tak vám jeden dobroučký recept taky pošlu. Je to KUŘE PO INDICKU. Akorát mi tu voní doma ![]()
Takže-v hrnci povaříte hrnek cibule (na kostky, dělám větší), hrnek vody, půl hrnku kečupu, lžíce octa, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, půl lžičky mletého pepře, půl lžičky chilli koření (není to nijak ostré jídlo, jen jemně pikantní). Tohle povaříte tak 10 minutek. Celé kuře (nebo několik stehýnek) potřete česnekem se solí, přidáte máslo a zalijete tou směsí. Pak se to peče přikryté. Já peču přikryté na 190 něco přes hodinu a pak odkryté na 180 podle barvy a oka, tak do hoďky
Může se k tomu dát rýže, nebo brambory. Já osobně miluju brambory, protože u masíčka zbyde taková omáčka a v tom si našťouchat brambůrky je mňáááámka
Na první pohled zvláštní recept, ale myslím, že překvapí svou výjimečnou sladkokyselou chutí ![]()
Včera jsem ještě dojídala houbovku s rýží, dneska zapečené kuřecí s brokolicí a bramborem, dala si i malá a oběma nám chutnalo ![]()
My dnes dojídáme bramboračku a papriky ze včerejška. Zítra udělám meruňkové knedlíky s tvarohem ![]()
Zítra sekaná a bramborový salát, v sobotu to dojíme a v neděli jdem na smažák a hranolky ![]()
Zítra budou masové kuličky s rajsou a brkaší (maso jsem si nechala umlít v masně, tak to bude i pro malou
)
starší navíc dostane po vysvědčení hranolky nebo zmrzku ![]()
dnes k večeři kedlubnová polévka
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat