Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10631
29.6.12 11:43

Tak dnes vývar s játrovou rýží a nudlemi, jako druhé bylo vepřové maso na nudličky se zeleninou, omáčka a těstoviny. :mavam:

• načítám...
marcela_81
29.6.12 11:45

Já dělám i s masem (maso si předvařim téměř do změknutí, pak teprv přidávám mrkev na půl kolečka nebo čtvrtkolečka). Když je potřeba zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě a dochutím cukrem, citronovou šťávou a úplně nakonec přidávám nasekanou listovou petržel.

Příspěvek upraven 29.06.12 v 11:46

• Upravit
marcela_81
29.6.12 11:46

Dnes akorát kuřecí polévka s kapáním pro malýho. K večeři pizza.
Zítra polévka s játrovými knedlíčky a jako hlavní vůbec ale vůbec netuším. :think:

• Upravit
25007
29.6.12 11:47
@Sasanka30 píše:
Holky nemate nejaka dobrej recept na dusenou mrkev…takovou tu jak delali ve skolnich jidelnach :mrgreen: moc dekuju :-)

do pekáčku máslo, mrkev na kolečka (hoooodně), sůl, nové koření, bobk. list, okořeněné kuřecí nebo vepřové na kousky, podlít vodou a péct v troubě do měkka, nakonec zahustit solamylem rozpuštěným v troše vody..
ale nevím jestli je to jako ze školní jídelny :mrgreen: :nevim:

• načítám...
8428
29.6.12 12:03

Holky moc všem díky :mrgreen: :mrgreen: To jsou ty těhotenský poblázněný chutě :mrgreen: :mrgreen: se mi o tom i zdálo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
46669
29.6.12 12:15

Já dušenou mrkev nejím, tak nevím, jak by měla chutnat podle školní jídelny, ale dělám ji pro malého takto: na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, drcený kmín a půl lžičky nebo půl kostky zeleninového bujonu Alnatura (bez glutamátu), zaliju vodou, aby byla ponořená a dusím do změknutí. Pak odklopím a nechám vyvařit vodu, nedosoluji ani nedoslazuji…

• načítám...
8428
29.6.12 12:16
@KPKristy píše:
Já dušenou mrkev nejím, tak nevím, jak by měla chutnat podle školní jídelny, ale dělám ji pro malého takto: na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, drcený kmín a půl lžičky nebo půl kostky zeleninového bujonu Alnatura (bez glutamátu), zaliju vodou, aby byla ponořená a dusím do změknutí. Pak odklopím a nechám vyvařit vodu, nedosoluji ani nedoslazuji…

Ta mrkev jak jsme dostávali ve škole byla nastrouhaná, zahuštěná, asi i olazená a vedle kus myslim hovězího..plátek a zalitý štávou z masa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
46669
29.6.12 12:18

@Sasanka30 No a já právě, jak ji dělám jen pro dítě, tak se mi nechce ji ani zahušťovat ani sladit. Mrkev je sama o sobě sladká dost, ochutí se to tím bujonem a zahuštěných polívek má Ondra taky dost ;)
Fakt nevím, školní mrkev si pamatuju je jako cosi červeného na talíři, co jsem nebyla schopná pozřít… :mrgreen:

• načítám...
8428
29.6.12 12:33
@KPKristy píše:
@Sasanka30 No a já právě, jak ji dělám jen pro dítě, tak se mi nechce ji ani zahušťovat ani sladit. Mrkev je sama o sobě sladká dost, ochutí se to tím bujonem a zahuštěných polívek má Ondra taky dost ;)
Fakt nevím, školní mrkev si pamatuju je jako cosi červeného na talíři, co jsem nebyla schopná pozřít… :mrgreen:

No právě, mě to taky extra nejelo, ale zbláznily se mi asi hormony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
1452
29.6.12 12:35

Já jsem konečně dojedla flamendr a už 3 den osmažený bramboráky..to je zdravé co?
A dnes bude losos v troubě a smetanové brambory s rozmarýnem…taková ta majda co se prodává, jak se smíchá se smetanaou je výborná!!!

• načítám...
528
29.6.12 14:55

Dneska budou špízky s rýží :)

• načítám...
2326
29.6.12 15:03

Na oběd v hospůdce záhoracký plněný bok, houskový knedlík, zelí a večer grilovačka - klobásy se švestkama a krkovice v medu a hořčici :jazyk:

• načítám...
248
29.6.12 15:31

@Sasanka30 zkus kousky mrkve upect v troube s oliv. olejem a rozmarynem, dobrota!;)

• načítám...
8428
29.6.12 16:36
@sookie píše:
@Sasanka30 zkus kousky mrkve upect v troube s oliv. olejem a rozmarynem, dobrota!;)

Mnam to by mohlo byt dobre,dekuji :-)

• načítám...
luciášice
29.6.12 18:25

Dneska - salát s kuřetem, lilkem a cuketou

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí