Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak dnes vývar s játrovou rýží a nudlemi, jako druhé bylo vepřové maso na nudličky se zeleninou, omáčka a těstoviny. ![]()
Já dělám i s masem (maso si předvařim téměř do změknutí, pak teprv přidávám mrkev na půl kolečka nebo čtvrtkolečka). Když je potřeba zahustím moukou rozkvedlanou ve vodě a dochutím cukrem, citronovou šťávou a úplně nakonec přidávám nasekanou listovou petržel.
Příspěvek upraven 29.06.12 v 11:46
Dnes akorát kuřecí polévka s kapáním pro malýho. K večeři pizza.
Zítra polévka s játrovými knedlíčky a jako hlavní vůbec ale vůbec netuším. ![]()
@Sasanka30 píše:
Holky nemate nejaka dobrej recept na dusenou mrkev…takovou tu jak delali ve skolnich jidelnachmoc dekuju
do pekáčku máslo, mrkev na kolečka (hoooodně), sůl, nové koření, bobk. list, okořeněné kuřecí nebo vepřové na kousky, podlít vodou a péct v troubě do měkka, nakonec zahustit solamylem rozpuštěným v troše vody..
ale nevím jestli je to jako ze školní jídelny
![]()
Holky moc všem díky
To jsou ty těhotenský poblázněný chutě
se mi o tom i zdálo
![]()
Já dušenou mrkev nejím, tak nevím, jak by měla chutnat podle školní jídelny, ale dělám ji pro malého takto: na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, drcený kmín a půl lžičky nebo půl kostky zeleninového bujonu Alnatura (bez glutamátu), zaliju vodou, aby byla ponořená a dusím do změknutí. Pak odklopím a nechám vyvařit vodu, nedosoluji ani nedoslazuji…
@KPKristy píše:
Já dušenou mrkev nejím, tak nevím, jak by měla chutnat podle školní jídelny, ale dělám ji pro malého takto: na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, drcený kmín a půl lžičky nebo půl kostky zeleninového bujonu Alnatura (bez glutamátu), zaliju vodou, aby byla ponořená a dusím do změknutí. Pak odklopím a nechám vyvařit vodu, nedosoluji ani nedoslazuji…
Ta mrkev jak jsme dostávali ve škole byla nastrouhaná, zahuštěná, asi i olazená a vedle kus myslim hovězího..plátek a zalitý štávou z masa
![]()
@Sasanka30 No a já právě, jak ji dělám jen pro dítě, tak se mi nechce ji ani zahušťovat ani sladit. Mrkev je sama o sobě sladká dost, ochutí se to tím bujonem a zahuštěných polívek má Ondra taky dost ![]()
Fakt nevím, školní mrkev si pamatuju je jako cosi červeného na talíři, co jsem nebyla schopná pozřít… ![]()
@KPKristy píše:
@Sasanka30 No a já právě, jak ji dělám jen pro dítě, tak se mi nechce ji ani zahušťovat ani sladit. Mrkev je sama o sobě sladká dost, ochutí se to tím bujonem a zahuštěných polívek má Ondra taky dost
Fakt nevím, školní mrkev si pamatuju je jako cosi červeného na talíři, co jsem nebyla schopná pozřít…
No právě, mě to taky extra nejelo, ale zbláznily se mi asi hormony
![]()
Já jsem konečně dojedla flamendr a už 3 den osmažený bramboráky..to je zdravé co?
A dnes bude losos v troubě a smetanové brambory s rozmarýnem…taková ta majda co se prodává, jak se smíchá se smetanaou je výborná!!!
Na oběd v hospůdce záhoracký plněný bok, houskový knedlík, zelí a večer grilovačka - klobásy se švestkama a krkovice v medu a hořčici ![]()
@Sasanka30 zkus kousky mrkve upect v troube s oliv. olejem a rozmarynem, dobrota!;)
@sookie píše:
@Sasanka30 zkus kousky mrkve upect v troube s oliv. olejem a rozmarynem, dobrota!;)
Mnam to by mohlo byt dobre,dekuji ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat