Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Marau
Andulčina cuketa
500 g kuřecích prsou, 1 střední cuketa, 1 cibule, 1 paprika, kousek pórku, olej, sůl, adžika (nebo jiné oblíbené koření), drcený kmín, 150 g tvrdého sýra, 250 g těstovin
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a scedíme.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, okořeníme a za stálého míchání opečeme doměkka. Pak osolíme a přidáme na kousky pokrájenou cuketu, papriku a pórek. Okmínujeme, promícháme, podlijeme trošičkou vody a asi pět minut podusíme. Pak vmícháme okapané těstoviny, směs přemístíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby (200°C).
Místo masa je možné použít houby, případně oboje.
Cuketový nákyp
600 g nastrouhané cukety, 3-4 vejce (podle velikosti), 150 g bílého jogurtu, 1 cibule, 6-10 stroužků česneku (podle obliby), sůl, mletý pepř, drcený kmín, velká hrst čerstvého koriandru, 80 g anglické slaniny, 200 g uzeného masa, 80-100 g tvrdého sýra, 180 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, po půlce červené a žluté papriky
Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a společně osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po částečném zchladnutí vmícháme rozmačkaný česnek.
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 30 minut stát.
Uzené a papriky pokrájíme na kostičky, koriandr posekáme nadrobno, sýr nahrubo nastrouháme.
Z cukety slijeme puštěnou vodu a ještě ji vymačkáme rukama. Přidáme žloutky, jogurt a rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
Vmícháme mouku, obsah pánve a všechny nakrájené suroviny. Nakonec zlehka zamícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (180°C, cca 60 minut).
Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou.
@Marau píše:cuketové karbanátky- nastrouht nahrubo cuketu, osolt a nechat pustit vodu, kterou pak slijete. Přidat 2 vajíčka, česnek, trochu pepře, strouhaný sýr, 5 lžic hl. mouky, 8 lžic strouhanky. Pokud by to bylo řídké, tak ještě víc té strouhanky. Z těsta vykrajujete kuličky, které obalíte ve strouhance a pak rozplácnete na placičku a usmažíte.
Holky, dejte tip na cuketu, díky.
Palačinky s tvarohem zapečené v troubě se sněhem, brokolicová polévka
U nás nové brambory s máslem a pažitkou a nádivka s játrama a bylinkama.
Hm, tak já teď šoupla do trouby ty lasagne a vzpomněla jsem si, že jsem neosolila ten bešamel. To bude dobrůtka
![]()
Dnes guláš pro manžela a jeho kamarády „řemeslníky“. Já budu mít zbytek boloňských špaget a malej kuřecí polívku.
@KPKristy píše:
Dneska budou lasagne s rajčaty, žampiony, bešamelem a sýrem.
a tyto děláš s masem nebo bez?
My dnes jen lečovou směs bez párku a vajíčka- jen cibule, papriky, rajčata a česnek rozvařit, jedli jsme to vlažný a s chlebem, děti s bramborem
@eshta píše:
a tyto děláš s masem nebo bez?
Někdy s masem, dneska bez masa. Já mám radši bez masa ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Špenátový salát s rajčaty a rozpečeným kozím sýrem, žitný chléb, sýr