Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
já dělám čočkovku na kyselo, uvařit čočku, brambor na kostičky, klobásku ostravskou na kostičky a ochutit, sůl,tymián, citron(ocet) a smetanu ke šlehání s trochou hl. mouky na zahuštění a to je mňamka ![]()
a abychom se nevznášeli příliž nízko je dneska fazolová
a těstovinový salát ![]()
Já dělám obyčejnou čočkovku, čočku uvařit do měkka, přidat jíšku, česnek a osolit.
Dneska kroupová polívka a nudle s tvarohem.
Včera byly špagety s omajdou ala „co dům dal“
. Dneska k obědu bylo vepřové dušené v mrkvi s bramborama, k večeři budou lívance a na zítřek nám zbyde ještě to maso v mrkvi ![]()
já budu dělat na zítra rajskou omáčku s těstovinama,možná s knedlíkem
Davís si taky poručil na zítra rajskou
takže udělám s kolínkama a domácí knédl ![]()
Klobásová omáčka, u nás se jí říká Kyseláky
Do vody dám vařit nakrájené brambory s kořením (bobkový list, nové koření, sůl, pepř), později přidám klobásku na kolečka (radši nějako tmavou).
Až jsou brambory měkké, rozmíchám ve smetaně (nebo šlehačce) mouku a zahustím. Nakonec trochu okyselím a mám ráda ještě vegetu, nebo tak něco, má to pak lepší chuť.
Podávám s chlebem.
Jé laducha, to zní lákavě a jednoduše. Díky, díky díky. Ukládám a vyzkouším.
Tak na krokety by mě taky nikdo nemusel přemlouvat 2×
.
U nás bude zítra kedlubnová smetanová omáčka, brambor a vař. vajíčko.
crazymisha píše:
Krokety a smažák
Taky jsem dneska koupila v kaufu krokety,takze v nejblizsi dobe budou na obed.Akorat vymyslet s cim.Tygr smazak jeste neji,ale ja ho miluji ![]()
radúna píše:
Tak na krokety by mě taky nikdo nemusel přemlouvat 2×![]()
.
U nás bude zítra kedlubnová smetanová omáčka, brambor a vař. vajíčko.
Můžu poprosit o recept na tu kedlubnovou omáčku?
dneska k večeři kapustová polívka - co zbylo ze včera
mňam bude dobře uleželá
zítra oběd - kuřecí na paprice, těstoviny, večeře zbytky z oběda nebo obl. chleba/topinky (mám na ně chuť)
v sobotu oběd - vývar s nudličkama, rizoto s kuřecím z vývaru, večeře asi nějaká pomazánka (budapešť/vajíčková/álakrabí nebo mrkvová
)
v neděli - vývar a možná i drožď.knedlíčky, když bude manžel dostatečně hodný a přítulný
(je to jeho zamilovaná polívka
), pak vepřový na přírodno s braborem nebo brkaší (podle kvality brambor) a nejspíš hrášek, nebo zel. směs
jdu pro dceru na cvičení a nakoupit první část zásob
zítra dokoupím zbytek na víkend a mám klídek ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat