Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
štěpánská omáčka s knedlíkem a uzená polévka s rýží
A mám na dva dny vystaráno ![]()
Dneska jsme si s malou daly jen polívku (zeleninovou), kluci k tomu měli koupené sladké knedlíky, nám holkám to nechutná ![]()
Na zítra jsem koupila kuřecí stehna, tak je upeču a dáme si buď dušenou rýži, nebo brambory.
Fazolky s orestovanou anglickou slaninou a cibulkou + smetanové brambory, mňam ![]()
Zelenina, která chutná i chlapům ![]()
gorina píše:
Veprovy gulasek,uz se mi tam dusim na plotne
jejda, v kolik začínáš vařit?
já mám v lednici kuřecí stehna a hromadu žampionů, tak z toho něco sešmodrchám:-)
a možná udělám kulajdu
děláte ji někdo? Minule (to jsem ji dělala poprvé) se mi zdrcla mrcha, no ale nevzdávám to ![]()
Paps píše:
já mám v lednici kuřecí stehna a hromadu žampionů, tak z toho něco sešmodrchám:-)a možná udělám kulajduděláte ji někdo? Minule (to jsem ji dělala poprvé) se mi zdrcla mrcha, no ale nevzdávám to
Kulajdu dělám docela často ![]()
Dnes „pečené mandlové brambory s bazalkou“.
Paps píše:
já mám v lednici kuřecí stehna a hromadu žampionů, tak z toho něco sešmodrchám:-)a možná udělám kulajduděláte ji někdo? Minule (to jsem ji dělala poprvé) se mi zdrcla mrcha, no ale nevzdávám to
já jsem hledala kdysi rady proč se mi zdrcla koprovka a prý než naleju do omáčky nebo do polévky ocet tak si ho mám nejdřív svařit
Teď tu po mě holky chtěly pomazánky z avokáda na slano i na sladko, jak to mají rády i děti, tak to dávám i sem:
Sardinková pomazánka
Rozmačkanou dužinu avokáda smícháte se sardinkami v oleji (ten slijete), rozmělníte s krabičkou měkkého tvarohu, osolíte, opepříte, zakápnete citronem, šťávou a zamícháte drobně pokrájenou cibulku. Dozdobíte pažitkou a rajčaty.
Pomazánka z avokáda:
K rozmačkané dužině avokáda přidáte pár kapek limetkové šťávy. Na jeden plod počítejte jednu najemno nakrájenou cibulku a jeden prolisovaný stroužek česneku, který do dužiny vmícháte. Osolíte, opepříte a vmícháte jemně pokrájené rajče. Natíráte na toasty a ani o tom nevíte, máte guacamole!
Sladký salát:
Dužinu avokáda tentokrát nakrájíte na plátky a přidáte k ní na kolečka nakrájený banán, nudličky vypeckovaných datlí, rozpůlené jahody, plátky kiwi a pár rozinek. Dávám sezónní ovoce nebo co seženu. Do misek si připravíte kousky pomeranče, dáte na ně vzniklou směs a polijete dresinkem: 100 g bílého jogurtu, lžíce měkkého tvarohu, lžíce citronové šťávy, lžička vanilkového cukru a lžíce cukru krupice. Výborné vychlazené.
Paps píše:gorina píše:jejda, v kolik začínáš vařit?
Veprovy gulasek,uz se mi tam dusim na plotne
Tak mi vstava maly brzo,takze jsem varila o pul 7
.Tedka v tom peknem pocasi vyrazime uz v 9 ven,tak musim mit hotovy obed brzo. ![]()
Kuskus se zeleninou.
Párková polévka se zelenými fazolkami. Pořádně hustá a vydatná - je pro chlapa dokonalou večeří ! ![]()
5 litrů zelňačky s klobáskou
, musela jsem pak hrnec bránit vlastním tělem, aby zbylo na staršího syna, až dojde z práce
.
Zítra asi zapeču pórek
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat