Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
tak dneska jsme byli na oběd u mé babičky (byl vývar s noky a pak špan.ptáčky)
výtečné a bez práce ![]()
k večeři byl boršč s chlebem (bezmasá verze) a bude i zítra k večeři.
K obědu bude kuřecí nudličky napřírodno, zelí a brambor
recept na boršč (kdyby někdo chtěl):
orestuju 1 velkou cibuli a kořenovou zeleninu (celkem cca 300-400g), přihodím 1/4 hlávky nakrájeného zelí a zaleju vývarem (nebo vodou s bujónem, já si vývar dělám z kostí a mrazím
), přidám n.koření (10kul), 3 bob. listy, trochu pepře a soli, někdy i trochu cukru podle chuti.
Nechám pomalu vařit a pak přihodím ještě 1protlak, 2 pokrájené řepy a jeden na drobno brambor a uvařím do měkka.
v létě přidávám petrželku a libeček ![]()
podávám s bílým jogurtem/zakysankou ![]()
Dělám toho přes 5litrů a mizí to až neskutečně rychle
![]()
v týdnu budou asi zelňáky, jsme se o nich včera bavili a od tý doby na ně mám chuť ![]()
Háta_x píše:
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.
tak to si musím někam zapsat!
mě totiž kupovaný paštiky nechutnají a vadí mi, že jsou děsně slaný a domácí mě vždycky děsila - taky jsem myslela, že to musí být děsě pracný a ono ne
![]()
Dzarunka - tak jak dopadla brokolicová?
Sandriku, ten boršč vypadá dobře, mám ráda i ten masový, ale všechny děti mi jí zeleninu, tak ho někdy „spáchám“ ![]()
sandrik píše:Háta_x píše:
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.tak to si musím někam zapsat!
Dzarunka - tak jak dopadla brokolicová?
mě totiž kupovaný paštiky nechutnají a vadí mi, že jsou děsně slaný a domácí mě vždycky děsila - taky jsem myslela, že to musí být děsě pracný a ono ne![]()
na výbornou,chutnala dokonce i chlapovi
Dneska palačinky s marmeládou
dneska jitrnicový prejt a brambor, a přítel má ještě prdelačku. - včera byla u nás na sídlišti ukázka zabijačky, tak mám doma čerstvé zásoby.
my teď plácáme pomazánku z krabích tyčinek.....děláte taky?jakpak? ![]()
jo, dělám, zmražené rybí tyčinky nastrouhám, přidám tam cibuli, bílý jogurt, majolku sůl, trochu štávy z citronu.
někdy místo jogurtu dám lučinu, a místo majolky zase tatarku.
Tak cibulačka měla úspěch, přidávali si všichni
. Dělala jsem ji z kuřecího vývaru, malé jsem kromě vajíčka obrala i dvě křídla.
Kluci krabí tyčinky neradi, takže nedělám, ale dala bych si ![]()
tak máme hotovo-dali jsme krabí tyčky nakrájene na drobno,pak jarní cibulku,bílý jogurt,majolku,citronovou šťávu,pepř,sůl-je dobrá,chlap si jí dal do misky a veze si jí s sebou do práce
já dělám krabí pom. jako vy, ale bez cibule a místo majolky dávám tvaroh se zakysankou nebo joguertem a někdy kápnu i trochu worchesteru
Sandrik: Tak ať chutná ![]()
Krabí maso nekupuju, ale vymyslela jsem si falešnou zdravou humrovku: na pánvičku dám kousek másla, zpěním celer na jemno strouhaný, osolím, opepřím, trošku osladím, podliju malinko vodou a dusím do měkka. Když je hotovo, odklopím, vydusím přebytečnou vodu, nechám zchladnout a smíchám se zakysačkou (je možno přidat lžíci majonézy, ale to my nekupujeme). Na namazaný krajíc/chlebíček pak pláteček citrónu a snítku petželky.
A ještě dělám jeden salát/pomazánku: to samé, ale místo celeru dávám hodně pórku a k tomu mrkev a petržel. Někdy do toho přidám na jemno strouhanou cihlu. Bez citronu ![]()
U nás byly dneska těstoviny s vajíčkem, vylepšila jsem to kouskem anglické a okurky.
Zítra mám v plánu čočku.
Prosim vas,jake pouzivate ryby pro deti.Dneska jsme meli pangase a byl opravdu hnusny
U filetu mam strach z kosti ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat