Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
lumáťa píše: Řízky v těstíčku s Nivou (niva tam není cítit) a moc to chutnalo i 4letému prckoviChlebové bramboráky taky dobrota, a rychlá
No o tech chlebovych bram.jsem dneska rikala 70lete sousedce a vubec je nezna.Jsou opravdu tak dobre jak se v receptech pise???A jeste dotaz namacis je v mlice nebo ve vode ![]()
gorina píše:lumáťa píše: Řízky v těstíčku s Nivou (niva tam není cítit) a moc to chutnalo i 4letému prckoviNo o tech chlebovych bram.jsem dneska rikala 70lete sousedce a vubec je nezna.Jsou opravdu tak dobre jak se v receptech pise???A jeste dotaz namacis je v mlice nebo ve vodeChlebové bramboráky taky dobrota, a rychlá
u nás úspěch neměly ![]()
čína:
maso na tenké nudličky dám aspoň přes noc do marinády dle chuti (medová, nebo jen ze sojovky, nebo s kari, … vždy ale s česnekem
a se solamylem)
orestuju maso v hluboké pánvy - jen krátce než se zatáhne
přihodím cibuli, na proužky nasekanou mrkev, na silnější proužky pórek (jen ten zelený kus a bílý schovám na pórkovku, ale pokud dávám celý, tak nedávám cibuli)
někdy dám taky kapii, zelí (nakrájené na hrubo), mungo-klíčky nebo bambus. výhonky, jindy třeba arašídy, hrášek, prostě podle chuti a co jsme dlouho nedělali
chce to přidávat zeleninu postupně - tj. cibule a mrkev na začátku, stejně tak zelí, pak kapie , b.výhonky, pórek, naposled hrášek, mungo klíčky dávám jen prohřát
na konec prokapu citr. šťávou (zvýrazňuje chuť a nemusím přidávat sůl)
paralelně si namočím do vlažné vody rýžové nudle na 10-15min a pak na 5min hodím do vroucí osolené vody, zcedím, propláchnu a můžu podávat
nudle se dají taky osmahnout/orestovat, ale to nedělám, není to moc zdravý
Čočková polívka a chleba s pomazánkou z tvarohu a makrely. Zítra bude to samé a v neděli jáhlová kaše a zelný salát.
já mám v plánu kynutou buchtu s rybízem a a drobenkou nebo štrůdl
Paps píše:
a holky, neupečeme něco dietně sladkýho??
A my peceme v nedeli pudingovou babovku ![]()
A já bych chtěla upéct jablkovou bábovku, ale nevím, jestli to stihnu. ![]()
štrůdl jsem udělala ted večír ![]()
pudinkový řezy jsem dělala někdy před cca 14 dny, dělala jsem je poprvý a překvapily mě, jsou dobrý ![]()
a jablkovou bábovku bych si hned dala! ![]()
Paps píše:
a kolik těch kedluben dáváš?
Když jsou normální, tak dvě. Když je to ten gigant, tak stačí jedna.
Paps píše:
a holky, neupečeme něco dietně sladkýho??
Jo, a víš, že už 14 dní chodím jak mlsný koucúr a přemlouvám se na tu vitacitovou buchtu?
Ale neměla bych, musím shazovat kilíčka.....
.
bramboráky a vaří manžel, takže já si hodim nožky hore
a buchtu máme perník z pekárny, promazaný marmeládou a politý čokoládou ![]()
u nás dnes ryba ,odpoledne sem upekla buchty plněné marmeládou a na večeři dělám langoše
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat