Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
19692
4.2.11 14:14
lumáťa píše: Řízky v těstíčku s Nivou (niva tam není cítit) a moc to chutnalo i 4letému prckovi :)Chlebové bramboráky taky dobrota, a rychlá :-D

No o tech chlebovych bram.jsem dneska rikala 70lete sousedce a vubec je nezna.Jsou opravdu tak dobre jak se v receptech pise???A jeste dotaz namacis je v mlice nebo ve vode :think:

• načítám...
15054
4.2.11 14:18
gorina píše:
lumáťa píše: Řízky v těstíčku s Nivou (niva tam není cítit) a moc to chutnalo i 4letému prckovi :)Chlebové bramboráky taky dobrota, a rychlá :-D
No o tech chlebovych bram.jsem dneska rikala 70lete sousedce a vubec je nezna.Jsou opravdu tak dobre jak se v receptech pise???A jeste dotaz namacis je v mlice nebo ve vode :think:

u nás úspěch neměly :-(

• načítám...
20656
4.2.11 14:54

čína:
maso na tenké nudličky dám aspoň přes noc do marinády dle chuti (medová, nebo jen ze sojovky, nebo s kari, … vždy ale s česnekem :D a se solamylem)

orestuju maso v hluboké pánvy - jen krátce než se zatáhne
přihodím cibuli, na proužky nasekanou mrkev, na silnější proužky pórek (jen ten zelený kus a bílý schovám na pórkovku, ale pokud dávám celý, tak nedávám cibuli)
někdy dám taky kapii, zelí (nakrájené na hrubo), mungo-klíčky nebo bambus. výhonky, jindy třeba arašídy, hrášek, prostě podle chuti a co jsme dlouho nedělali

chce to přidávat zeleninu postupně - tj. cibule a mrkev na začátku, stejně tak zelí, pak kapie , b.výhonky, pórek, naposled hrášek, mungo klíčky dávám jen prohřát
na konec prokapu citr. šťávou (zvýrazňuje chuť a nemusím přidávat sůl)

paralelně si namočím do vlažné vody rýžové nudle na 10-15min a pak na 5min hodím do vroucí osolené vody, zcedím, propláchnu a můžu podávat

nudle se dají taky osmahnout/orestovat, ale to nedělám, není to moc zdravý

• načítám...
20656
4.2.11 14:54

chlebové bramboráky neznám - jdu hledat po netu ;)

• načítám...
23505
4.2.11 16:54

Čočková polívka a chleba s pomazánkou z tvarohu a makrely. Zítra bude to samé a v neděli jáhlová kaše a zelný salát.

• načítám...
182
4.2.11 16:58

a kolik těch kedluben dáváš?

• načítám...
182
4.2.11 17:00

a holky, neupečeme něco dietně sladkýho?? :lol:

• načítám...
15054
4.2.11 17:02

já mám v plánu kynutou buchtu s rybízem a a drobenkou nebo štrůdl

• načítám...
19692
4.2.11 18:06
Paps píše:

A my peceme v nedeli pudingovou babovku :wink:

• načítám...
12272
4.2.11 19:59

A já bych chtěla upéct jablkovou bábovku, ale nevím, jestli to stihnu. :think:

• načítám...
182
4.2.11 20:33

štrůdl jsem udělala ted večír :wink:
pudinkový řezy jsem dělala někdy před cca 14 dny, dělala jsem je poprvý a překvapily mě, jsou dobrý :palec:

a jablkovou bábovku bych si hned dala! :lol:

• načítám...
12154
5.2.11 07:39
Paps píše:
a kolik těch kedluben dáváš?

Když jsou normální, tak dvě. Když je to ten gigant, tak stačí jedna.

• načítám...
12154
5.2.11 07:42
Paps píše:

Jo, a víš, že už 14 dní chodím jak mlsný koucúr a přemlouvám se na tu vitacitovou buchtu?
Ale neměla bych, musím shazovat kilíčka..... :lol: .

• načítám...
5799
5.2.11 16:48

bramboráky a vaří manžel, takže já si hodim nožky hore :dance: :mrgreen: a buchtu máme perník z pekárny, promazaný marmeládou a politý čokoládou :mrgreen:

• načítám...
2473
5.2.11 17:31

u nás dnes ryba ,odpoledne sem upekla buchty plněné marmeládou a na večeři dělám langoše

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová