Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
denca29 píše:
Kuřecí vývar a z uvařeného kuř.masa rizoto.
Tak to delame zitra,taky jsem se nechla tady inspirovat
.Dneska nic,maminka si odskocila k holici
Tak prave tlacim rohlik s parizkym salatem a tygr ma krupicovou kasi
Tatinek at si vezme co chce ![]()
Kuřecí nudličky na kmíně a kari s br. kaší. A polévka slepičí s nudlemi. K večeři budou toasty ![]()
Dnes byly špagety s omáčkou. Meleme si doma pěkné hovězí, protože to kupované mleté je moc tučné. Pak mi je po tom vždy dva dni těžko. Tohle je mňami ![]()
dnes jsem si nachystala masovo-zelnou směs a zítra k tomu udělám bramboráky
Dnes byla treska, staročeské brambory a sýrový dresink s paprikou.
Kolozubka: Taky si meleme maso sami, jen hovězí a libové. Taky mi vadí kupované, je tučné, není jasné, co v tom všechno je a navíc je přece jen oschlé. Taky mi vadí na zažívání kupované paštiky, ono taky to složení je katastrofa, tak dělám domácí.
kolozubka píše:
Dnes byly špagety s omáčkou. Meleme si doma pěkné hovězí, protože to kupované mleté je moc tučné. Pak mi je po tom vždy dva dni těžko. Tohle je mňami
Háta_x píše:
Dnes byla treska, staročeské brambory a sýrový dresink s paprikou.Kolozubka: Taky si meleme maso sami, jen hovězí a libové. Taky mi vadí kupované, je tučné, není jasné, co v tom všechno je a navíc je přece jen oschlé. Taky mi vadí na zažívání kupované paštiky, ono taky to složení je katastrofa, tak dělám domácí.
kolozubka píše:
Dnes byly špagety s omáčkou. Meleme si doma pěkné hovězí, protože to kupované mleté je moc tučné. Pak mi je po tom vždy dva dni těžko. Tohle je mňami
Jé domácí paštika
S tím mě furt otravuje manžel, že by chtěl vyzkoušet a já zase vidím jen hromadu bordelu v kuchyni, co po něm uklízím, tak mu to zakazuju. ![]()
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.
Jé domácí paštikaS tím mě furt otravuje manžel, že by chtěl vyzkoušet a já zase vidím jen hromadu bordelu v kuchyni, co po něm uklízím, tak mu to zakazuju.
Tak pórek jsem nakonec nezapekla, klukům se to moc nepozdávalo (příště se nebudu ptát
).
Dneska bude rajská omáčka, sekaná a knedlík, zítra cibulová omáčka, brambory a vejce natvrdo.
Cibulová omáčka
Na sádle či oleji zpěníme (do hněda, kvůli barvě) nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli (3-4), když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme a přikyselíme. Hodí se např. k vařenému masu, klukům chutná i to vejce (musí, není peněz nazbyt
).
laducha píše:
Tak pórek jsem nakonec nezapekla, klukům se to moc nepozdávalo (příště se nebudu ptát).
Dneska bude rajská omáčka, sekaná a knedlík, zítra cibulová omáčka, brambory a vejce natvrdo.Cibulová omáčka
Na sádle či oleji zpěníme (do hněda, kvůli barvě) nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli (3-4), když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme a přikyselíme. Hodí se např. k vařenému masu, klukům chutná i to vejce (musí, není peněz nazbyt).
k večeři brokolicová polévka-moje premiéra tak jsem zvědavá zda to bude k jídlu ![]()
Gorino, já musím vařit levně, jsem sama, na rodičáku a mám tři děti ![]()
No, ta cibule tam cítit jde, ale proto nám to chutná. Ještě přidávám bobkový list a nové koření, to jsem v receptu zapomněla.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat