Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dneska bude orestované kuřecí maso, brokolice uvařená v páře a těstoviny. Dá se to jíst za tepla i studené. ![]()
Udělám i extra porci pro malou.
Dnes bude buď zeleninové rizoto nebo rýže a kuřecí přírodní plátek, záleží, jestli dorazí penízky na účet ![]()
Pangase taky nemusím, občas koupím hejka (mořskou štiku).
To mě těší
![]()
dzarunka píše:sandrik píše:na výbornou,chutnala dokonce i chlapoviHáta_x píše:
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.tak to si musím někam zapsat!
Dzarunka - tak jak dopadla brokolicová?
mě totiž kupovaný paštiky nechutnají a vadí mi, že jsou děsně slaný a domácí mě vždycky děsila - taky jsem myslela, že to musí být děsě pracný a ono ne![]()
![]()
Dneska palačinky s marmeládou
Vaření: dělala jsem pstruha se šťouchaným bramborem, další den zapečenou tresku se špagetama a dnes budou kuřecí řízky a brkaše + červená řepa.
Včera kuře na paprice.
Dnes koprová omáčka, hovězí, knedlík. Miluju vůni čerstvého kopru
Dělám jí bez smetany, je to super rychlovka, za 10min hotová ![]()
Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.
Ještě k tomu pangasi.Nedávno mě kamarádka říkala,že je to uměl chované a že je krmí zbytkama a samým odpadem.Tak od té doby na něj moc chut nemám .Ale je to jak s kuřecím masem. je to týden co kamarádky malá měla prujem delší dobu ,doktorka jí vzala stěry a zjistili jí capilobakterii.A že je to zřejmě z kuřecího masa .Tak pozor,maso se má asi tři hodiny zpracovávat aby se to v něm zničilo.Ale nedokážu si představit jak ho tři hodiny dělám .To by z něj byla kaše.ale to by člověk nemohl asi nic kupovat ,jen si to sám doma chovat .a jak tak sleduju tak se k tomu asi spousta lidí vrátí.
sthan - 3hodiny nemusíš, stačí dostatečně tepelně ![]()
pangas - celkem mi chutná, ale určitě jsou lepší jiný ryby, u nás frčí hlavně v láku a se zelím (zavináče/sledě/sardinky) ![]()
dneska dojídám fazolový guláš a večer bude pomazánka z makrely (taky velmi oblíbené!)
Tak holky, dlouho se u nás nevařilo, tak jsem se zas k vám jukla
.
Dneska je u nás dušená zelenina na másle, brambor, vařené maso.
Sthan - tu campylo-mrchu měla dcera taky - 3 roky zpátky. neboj, 3 hodiny to vařit nemusíš.
http://cs.wikipedia.org/…ampylobacter
My jsem tehdy ty kuřata měli koupené čerstvě zabité a pouze grilované na ohni. Zřejmě málo
, protože dcera si dala taky a bylo to hotové. Naštěstí měla tu lehčí formu bez horeček - jen průjem. Ono se to prý časem vyloučí samo ze střev, s dcerou jsme jezdili akorát na kontrolní výtěry. Akorát je to teda infekční, že kdyby chodila do školky, tak by s tím nesměla. Takže akorát jsme měli doma trochu zvýšenou hygienu chvilku. Jinak žádné drama.
Ono, člověk by nemohl jíst nic, …Všude je něco.
Já vím že nemusím tři hodiny vařit ,to říkala doktorka kamárádce.My jsme před tím byli všichni na chatě a měli jsme pečené kuřata .Tak to chytla asi tam .A ono stačí prkýnko špatně umyt a je zle.
sthan píše:
Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.
a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě ![]()
dzarunka píše:sthan píše:a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě
těch žampionú ta čtvrtkilová vanička ,lepší jsou ty menší žampiony.A podává se k tomu pečivo ,le to dobré i jako příloha k masu .
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat