Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4417
16.2.11 09:29

dneska bude orestované kuřecí maso, brokolice uvařená v páře a těstoviny. Dá se to jíst za tepla i studené. :-D
Udělám i extra porci pro malou.

• načítám...
30627
16.2.11 10:27

Dnes bude buď zeleninové rizoto nebo rýže a kuřecí přírodní plátek, záleží, jestli dorazí penízky na účet :wink:

Pangase taky nemusím, občas koupím hejka (mořskou štiku).

• načítám...
7576
16.2.11 10:37

To mě těší :oops: :huban:

dzarunka píše:
sandrik píše:
Háta_x píše:
Dělám vlastní recepty, třeba úplně jednoduchou, rychlou a téměř bezpracnou paštiku z kuřecích jater: kuřecí játra uvařím s kořením a více vodu osolím, semelu a smíchám šlehačem s Florou light (2lžíce). Všichni, kdo ochutnali, chtěli recept a divili se, jak je to snadné. Taky dělám ze zbytků vařeného/pečehého masa + vepřová játra a stejný postup. Do té je dobré i máslo, ale jde pak hůř roztírat. Milujem to hlavně na křupavé topinky z topinkovače.
Napadlo mě to v porodnici, kde mi ta pomazánka chuťově tohle připomínala a při kojení jsem nemohla nic nadýmavého.

tak to si musím někam zapsat!
mě totiž kupovaný paštiky nechutnají a vadí mi, že jsou děsně slaný a domácí mě vždycky děsila - taky jsem myslela, že to musí být děsě pracný a ono ne :pankac: :dance:

Dzarunka - tak jak dopadla brokolicová?
na výbornou,chutnala dokonce i chlapovi :palec: :mrgreen: Dneska palačinky s marmeládou

Vaření: dělala jsem pstruha se šťouchaným bramborem, další den zapečenou tresku se špagetama a dnes budou kuřecí řízky a brkaše + červená řepa.

• načítám...
15054
16.2.11 12:28

tak jsem do buřtguláše přidala zelí a máme zelňačku :mrgreen:

• načítám...
2803
16.2.11 22:40

Včera kuře na paprice.

Dnes koprová omáčka, hovězí, knedlík. Miluju vůni čerstvého kopru :-D Dělám jí bez smetany, je to super rychlovka, za 10min hotová :-D

• načítám...
19692
17.2.11 08:50

Dnes rajska polivka :wink:

• načítám...
30627
17.2.11 11:10

Zapečené těstoviny :wink:

• načítám...
1332
17.2.11 11:15

Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.

• načítám...
1332
17.2.11 11:20

Ještě k tomu pangasi.Nedávno mě kamarádka říkala,že je to uměl chované a že je krmí zbytkama a samým odpadem.Tak od té doby na něj moc chut nemám .Ale je to jak s kuřecím masem. je to týden co kamarádky malá měla prujem delší dobu ,doktorka jí vzala stěry a zjistili jí capilobakterii.A že je to zřejmě z kuřecího masa .Tak pozor,maso se má asi tři hodiny zpracovávat aby se to v něm zničilo.Ale nedokážu si představit jak ho tři hodiny dělám .To by z něj byla kaše.ale to by člověk nemohl asi nic kupovat ,jen si to sám doma chovat .a jak tak sleduju tak se k tomu asi spousta lidí vrátí.

• načítám...
20656
17.2.11 11:48

sthan - 3hodiny nemusíš, stačí dostatečně tepelně ;)

pangas - celkem mi chutná, ale určitě jsou lepší jiný ryby, u nás frčí hlavně v láku a se zelím (zavináče/sledě/sardinky) :lol:

dneska dojídám fazolový guláš a večer bude pomazánka z makrely (taky velmi oblíbené!)

• načítám...
12154
17.2.11 11:58

Tak holky, dlouho se u nás nevařilo, tak jsem se zas k vám jukla :mavam: .
Dneska je u nás dušená zelenina na másle, brambor, vařené maso.

Sthan - tu campylo-mrchu měla dcera taky - 3 roky zpátky. neboj, 3 hodiny to vařit nemusíš.
http://cs.wikipedia.org/…ampylobacter
My jsem tehdy ty kuřata měli koupené čerstvě zabité a pouze grilované na ohni. Zřejmě málo :oops: , protože dcera si dala taky a bylo to hotové. Naštěstí měla tu lehčí formu bez horeček - jen průjem. Ono se to prý časem vyloučí samo ze střev, s dcerou jsme jezdili akorát na kontrolní výtěry. Akorát je to teda infekční, že kdyby chodila do školky, tak by s tím nesměla. Takže akorát jsme měli doma trochu zvýšenou hygienu chvilku. Jinak žádné drama.
Ono, člověk by nemohl jíst nic, …Všude je něco.

• načítám...
1332
17.2.11 12:18

Já vím že nemusím tři hodiny vařit ,to říkala doktorka kamárádce.My jsme před tím byli všichni na chatě a měli jsme pečené kuřata .Tak to chytla asi tam .A ono stačí prkýnko špatně umyt a je zle.

• načítám...
15054
18.2.11 11:12
sthan píše:
Dnes dělám zeleninku na pánvi ,lusky ,mrkev ,porek kukuřice ,osmahnu ,dám koření na grilovanou zeleninu,k tomu bageta,Malá má polévku ze včera.A manželovi k tomu udělám žampiony na červeném víně .Je to mnamka ,Dá se osmahnout česnek a anglická na malé kousky ,potom se tam dají žampiony na pulku,čerstvé a až pustí štávu tak se zalijí jedním a pul deci červeného vína.Dusí se to a až je to víno vypařené tak osolit opepřit .Je to vyborné ,dělala jsem to pro návštěvu v sobotu poprvé a jen se po tom zaprášilo.

a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě :?:

• načítám...
30627
18.2.11 11:20

Dneska fazole s rýží, dělám pokaždé, když zbude rýže.

• načítám...
1332
18.2.11 11:27
dzarunka píše:
sthan píše:
a kolik žampionů na 1,5dc vína??a s čím podávat?taky k bagetě :?:

těch žampionú ta čtvrtkilová vanička ,lepší jsou ty menší žampiony.A podává se k tomu pečivo ,le to dobré i jako příloha k masu .

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová