Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dnes čočka.
Včera těstoviny s kuřecím masem na pórku a paprice, k tomu nivova omáčka.
V sobotu - restaurace - kuřecí kapsa se srýrem, šunkou, pórkem v těstíčku, k tomu ameriky. Poté dort, chlebíčky atd. atd. Prostě oslava narozenin.
fuj, to ragu zbylo jeste i na zitra
asi ho dam do krabice a zmrazim na horsi casy:D
Dnes bulgur s krůtím ala divočina a na zítra krůtí plátky se salátem
A dnes snad začnu péct cukroví
Dnes jsem dělala poprvé vinnou klobásku a do příště to vychytám ![]()
Dnes zelnačka a svíčková na smetaně s knedlíkem
Večer jdeme na oslavu, tak budou asi chlebíčky ![]()
vepřové maso hodím do trouby-jen sůl,paprika a pak na to hodím ještě sýr a k tomu brkaše
levandule25 píše:
Ahoj chtěla bych letos udělat vánočku budu jí dělat poprvé,na netu je sice dost receptů ale já nevím který si vybrat. Tak pokud máte nějaký osvědčený recept budu moc ráda.Prosím i s postupem polopatě v čem jí pečete na kolik stupňů a tak díky moc
prosím pooraďte díky, jinak dojídáme zbytky ![]()
recept na vanocku bych taky potrebovala. Btw. co delate z lineckeho orechoveho? slepovane? nebo nejak jinak? nemam formu na orechy ![]()
u nás dnes zbytky z neděle guláš s těstovinama,manža s bramborem a zítra asi bramboráky plněné masovou směsí,mám na to šílenou chuť! ![]()
Monjie píše:
recept na vanocku bych taky potrebovala. Btw. co delate z lineckeho orechoveho? slepovane? nebo nejak jinak? nemam formu na orechy
Ze zbytků lineckého a vanil.rohlíčků děláme košíčky, ale musíš mít ty plechové formičky.
Vánočka (podle moji pratety, pečená každoročně)
1/4kg polohrubé mouky, 1/4kg hladké mouky, 1dcl oleje, 6dkg rozpuštěného másla, 3 žloutky, špetka soli, trošku citronové kůry
Kvásek - 2dcl mléka, 3 polévkové lžíce cukru moučka, 1 kostka droždí
Postup je snad jasný, naši to dávají vše do pekárny, kvasek nechají udělat v hrnci a pak šup vše do pekárny, kde se to zamíchá a vykyne.
zdravím z poklusu
dneska byly kuřecí srdíčka s rýží, zítra nevím, kouknu jaké maso rozmrazím
nebo možní něco bezmasa ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky to mám vždy na dvoje Vánoce
a pak si pochutnají i slepice.Ale děkuju.