Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Aha, tak to je jednoduché
Já nepoužívám masox, takže s tím vývarem.
zdenninka píše:
Na másle nebo oleji orestuji trošku krupičky a zaliji vodou, přidám strouhanou zeleninu, masox a sul a povařím. A pak naleji vajíčko.nebo
jakýkoliv vývar a až se začne vařit(snižíš plamen) a pomalinku přisypáváš krupičku. Nechaš vařit, ale mícháš aby se neudělaly pucky. A pak přidáš vajičko
díky za inspiraci,hned zítra vyzkouším ![]()
Krupicovo-vajíčková polívčička ![]()
Tuhle miluje dcerka Takže asi tato krupičková bude
10 lžic krupice,2 vajíčka,2 mrkve,bujón a čerstvé nebo sušené bylinky
Na troše oleje osmažíme krupici,přidáme jednu nastrouhanou mrkev na jemno,a smaříme až pustí šťávu a pak přidáme vajíčka.Udělají se hrudky,nočky a ty zalijeme VAŘÍCÍ vodou!!!!!!Jinak by se nočky rozbablaly,kdyby se tam nalila studená voda!!!!Ochutíme bujónem,přidáme druhou mrkev nastrouhanou na hrubo a chvilku provaříme.
Eliško i tu první variantu polévky můžeš zalit vyvarem. Nam ji tak kdysi dělala babička a moje mamča ji dělá Lucince. Takže sem se ji musela naučit i já, protože tyhle rychlé polévky dcera přímo miluje
Holky a neděláte některá droždové knedlíčky do polévky? Manžel má na ně chut a já je neumím.
. Prosim kdyžtak o podrobný popis kolik čeho. Díky
a do jaké polévky se hodí?
zdenninka píše:
Eliško i tu první variantu polévky můžeš zalit vyvarem. Nam ji tak kdysi dělala babička a moje mamča ji dělá Lucince. Takže sem se ji musela naučit i já, protože tyhle rychlé polévky dcera přímo miluje
Zkusím, jakmile bude vývar
Díky!
Drožďové knedlíčky bohužel nedělám
Já jen játrové, ale mohla bych se něco přiučit.
já je dělám nejraději do kuřecího vývaru.
Cibulku osmažím do zlatova. přidám kvasnice (celou kostku) až se rozpustí tak odstavím z ohně a přidám vejce zamíchám, osolím, přidávám česnek a bylinky. Potom zasypávám moukou napůl hrubou a hladkou až je z toho těstíčko a to potom buď lžičkou do vroucího vývaru nebo přes sítko na noky.
Naše oblíbené knedlíčky ![]()
zdenninka píše:
Michaba83.děkuji vyzkouším asi v pondělí. manžel bude mit radost
Ať se povede. I když na tom není co zkazit. Nechte si chutnat ![]()
Drožďovou polévku dělám takovou dobrou rychlovku, na kousek tuku (samo nej je máslo) orestovat zeleninky (mrkev, celer, popř. pórek, jak kdo rád) na to rozdrobit kostku droždí, lehce zarestovat a zalít buď vývarem nebo vodou a k tomu přidávám půlku bujonu, krátce povařit a zavařit do toho krupicové nočky (rozšlehat vejce s dětskou krupičkou a nechat pár minutek bobtnat, pak buď vykrájet lžičkou nebo přes pytlík protlačit do polévky). Dochutit a hotovo
makapi tak droždovku dělám
1menší cibuli nekrájíš, orestuješ na oleji do zlatova, pridáš 2 kostky droždí až se rozpustí tak zaleješ vajičkama a trošku orestuješ.
Zeleninu dáš vařit do vývaru trošku zahustiš /vodu s moukou/ povaříš a nakonec pridáš tu směs z droždí, chvilku povaříš a dochutíš
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Na másle nebo oleji orestuji trošku krupičky a zaliji vodou, přidám strouhanou zeleninu, masox a sul a povařím. A pak naleji vajíčko.
nebo
jakýkoliv vývar a až se začne vařit(snižíš plamen) a pomalinku přisypáváš krupičku. Nechaš vařit, ale mícháš aby se neudělaly pucky. A pak přidáš vajičko