Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
zdenninka
3.2.12 21:13

Na másle nebo oleji orestuji trošku krupičky a zaliji vodou, přidám strouhanou zeleninu, masox a sul a povařím. A pak naleji vajíčko.

nebo

jakýkoliv vývar a až se začne vařit(snižíš plamen) a pomalinku přisypáváš krupičku. Nechaš vařit, ale mícháš aby se neudělaly pucky. A pak přidáš vajičko

• Upravit
17956
3.2.12 21:17

Aha, tak to je jednoduché :) Já nepoužívám masox, takže s tím vývarem.

• načítám...
15054
3.2.12 21:19
zdenninka píše:
Na másle nebo oleji orestuji trošku krupičky a zaliji vodou, přidám strouhanou zeleninu, masox a sul a povařím. A pak naleji vajíčko.

nebo

jakýkoliv vývar a až se začne vařit(snižíš plamen) a pomalinku přisypáváš krupičku. Nechaš vařit, ale mícháš aby se neudělaly pucky. A pak přidáš vajičko

díky za inspiraci,hned zítra vyzkouším :palec:

• načítám...
zdenninka
3.2.12 21:20

Krupicovo-vajíčková polívčička :-)

Tuhle miluje dcerka Takže asi tato krupičková bude
10 lžic krupice,2 vajíčka,2 mrkve,bujón a čerstvé nebo sušené bylinky

Na troše oleje osmažíme krupici,přidáme jednu nastrouhanou mrkev na jemno,a smaříme až pustí šťávu a pak přidáme vajíčka.Udělají se hrudky,nočky a ty zalijeme VAŘÍCÍ vodou!!!!!!Jinak by se nočky rozbablaly,kdyby se tam nalila studená voda!!!!Ochutíme bujónem,přidáme druhou mrkev nastrouhanou na hrubo a chvilku provaříme.

• Upravit
zdenninka
3.2.12 21:24

Eliško i tu první variantu polévky můžeš zalit vyvarem. Nam ji tak kdysi dělala babička a moje mamča ji dělá Lucince. Takže sem se ji musela naučit i já, protože tyhle rychlé polévky dcera přímo miluje

• Upravit
zdenninka
3.2.12 21:27

Holky a neděláte některá droždové knedlíčky do polévky? Manžel má na ně chut a já je neumím. :oops: . Prosim kdyžtak o podrobný popis kolik čeho. Díky :kytka: a do jaké polévky se hodí?

• Upravit
17956
3.2.12 21:32
zdenninka píše:
Eliško i tu první variantu polévky můžeš zalit vyvarem. Nam ji tak kdysi dělala babička a moje mamča ji dělá Lucince. Takže sem se ji musela naučit i já, protože tyhle rychlé polévky dcera přímo miluje

Zkusím, jakmile bude vývar ;) Díky!
Drožďové knedlíčky bohužel nedělám :nevim: Já jen játrové, ale mohla bych se něco přiučit.

• načítám...
1649
3.2.12 21:34

já je dělám nejraději do kuřecího vývaru.
Cibulku osmažím do zlatova. přidám kvasnice (celou kostku) až se rozpustí tak odstavím z ohně a přidám vejce zamíchám, osolím, přidávám česnek a bylinky. Potom zasypávám moukou napůl hrubou a hladkou až je z toho těstíčko a to potom buď lžičkou do vroucího vývaru nebo přes sítko na noky.
Naše oblíbené knedlíčky :pankac:

• načítám...
3368
3.2.12 21:36

A neumíte někdo drožďovou polévku? Nějaký osvědčený recept? ;)

• načítám...
zdenninka
3.2.12 21:37

Michaba83. :kytka: děkuji vyzkouším asi v pondělí. manžel bude mit radost :dance:

• Upravit
1649
3.2.12 21:41
zdenninka píše:
Michaba83. :kytka: děkuji vyzkouším asi v pondělí. manžel bude mit radost :dance:

Ať se povede. I když na tom není co zkazit. Nechte si chutnat ;)

• načítám...
2904
3.2.12 21:43

Drožďovou polévku dělám takovou dobrou rychlovku, na kousek tuku (samo nej je máslo) orestovat zeleninky (mrkev, celer, popř. pórek, jak kdo rád) na to rozdrobit kostku droždí, lehce zarestovat a zalít buď vývarem nebo vodou a k tomu přidávám půlku bujonu, krátce povařit a zavařit do toho krupicové nočky (rozšlehat vejce s dětskou krupičkou a nechat pár minutek bobtnat, pak buď vykrájet lžičkou nebo přes pytlík protlačit do polévky). Dochutit a hotovo

• načítám...
3368
3.2.12 21:44

Děkuji, určitě vyzkouším. :palec:

• načítám...
zdenninka
3.2.12 21:46

makapi tak droždovku dělám
1menší cibuli nekrájíš, orestuješ na oleji do zlatova, pridáš 2 kostky droždí až se rozpustí tak zaleješ vajičkama a trošku orestuješ.
Zeleninu dáš vařit do vývaru trošku zahustiš /vodu s moukou/ povaříš a nakonec pridáš tu směs z droždí, chvilku povaříš a dochutíš

• Upravit
3368
3.2.12 22:10

díky, a kolik tam dáváš vajíček?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport