Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Eliška píše:
Makapi, jak děláš krůtí prsíčka? Krůtí my moc rádi, já dělám většinou horní stehno pečené spolu s bramborama nebo vývar z krůtího krku a maso oberu do rizota. Prsíčka jsem asi nedělala ještě.
V podstatě stejně jako kterákoli jiná. Měla jsem v plánu to hodit na pánev s cibulkou jako minutku, nakonec jsem se rozhodla dát do trouby na plech - cibulku, osolené a mililinkato opepřené plátky prsíček, na to 2 stroužky česneku, brambory a zalít smetanou. Hodila jsem to do trouby a měla čas na robátka. Jednoduché, rychlé, vynikající! ![]()
Jsou z nich výborné i řízečky, nebo přidávám do kuskusu se zeleninou…
Monjie píše:
sophi: zakusecek nebudeeeeee?
bude ale ještě nevím jakej ,celej týden mě manžel nutil dělat drobenkovou s jablky (fakt každej den plech) a teď vůbec nevím co upeču
navíc jsem včera prochladla a bolí mě hlava ,přemýšlím,že asi kynuté koláče s tvarohem a posypané perníkem
tak odpocivej:) a holky at udelaji babovku:D s tim neni zadne s… i:D
Viking píše:sophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
U nás si dělala babička vždycky vlastní flíčky a nudle, ale nemůžu říct, že by to byla extra mňamka.
mouka,voda,vejce
váhu nevím,všechno dělám od oka
sophinka píše:Viking píše:mouka,voda,vejcesophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
U nás si dělala babička vždycky vlastní flíčky a nudle, ale nemůžu říct, že by to byla extra mňamka.váhu nevím,všechno dělám od oka
A to Ti teda děkuju ![]()
Viking píše:sophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
U nás si dělala babička vždycky vlastní flíčky a nudle, ale nemůžu říct, že by to byla extra mňamka.
jo a do těstovin -bešamel ten je jasnej ,sýr a směs-orestuji cibuli,přidám mleté maso,nakrájená rajčata a dusím asi hodinu.
pak kladu těstoviny,bešamel,sýr,směs,těstoviny............atd. poslední trocha bešamelu a sýra.
Viking píše:sophinka píše:A to Ti teda děkujuViking píše:mouka,voda,vejcesophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
U nás si dělala babička vždycky vlastní flíčky a nudle, ale nemůžu říct, že by to byla extra mňamka.váhu nevím,všechno dělám od oka
to jsou ty těstoviny,ale domácí teda mňamka jsou s kupovanými se to nedá srovnat. i do polévky třeba drobení ,čas nad tím strávený minimální ,ale chuťově -chybí slintající smajlík ![]()
sophinka píše:Viking píše:to jsou ty těstoviny,ale domácí teda mňamka jsou s kupovanými se to nedá srovnat. i do polévky třeba drobení ,čas nad tím strávený minimální ,ale chuťově -chybí slintající smajlíksophinka píše:A to Ti teda děkujuViking píše:mouka,voda,vejcesophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
Hmm, tak já to teda zkusim, díky za motivaci:)
sophinka píše:Viking píše:to jsou ty těstoviny,ale domácí teda mňamka jsou s kupovanými se to nedá srovnat. i do polévky třeba drobení ,čas nad tím strávený minimální ,ale chuťově -chybí slintající smajlíksophinka píše:A to Ti teda děkujuViking píše:mouka,voda,vejcesophinka píše: čočková polévka a domácí lasagneJako že úplně domácí? Včetně těstovin? Osvědčený recepis by byl?
no přesně,taky miluju domácí zavářky,kolikrát dělám jen vývar a nudle a to je žrádlo ![]()
Monjie píše:
tak odpocivej:) a holky at udelaji babovku:D s tim neni zadne s… i:D
u nás ,,suché,, buchty nikdo nejí
a pustit holky do kuchyně
to je dobrý vtip ,na nové bydlení nemáme
![]()
U nás se v poledne nevařilo, dopoledne jsme byli nakupovat, pak rychlý oběd, protože manžel musel rychle pryč, tak si vyžádal jen rychlý špenátový salát s kukuřicí, hráškem, paprikou, přidala jsem tam ovčí sýr, a k tomu byl chleba s bio šunkou.
K večeři budou ryby, zelenina (dýně, mrkev, cuketa, cibule, žampiony) a brambory v troubě. A peču zajímavou buchtu, je v ní hrnek otrub, tak jsem zvědavá …
Dneska jsem zapekla brambory s pórkem a šlehačkou. Zítra budou uhlířské špagety.
Zítra vaří moje mamka ![]()
Jinak jsem dnes uplácala marcipán na ten dort - panenku. Recept mám z MMB a je fakt rychlej a hlavně vynikající, udělala jsem i nějaké barevné ozdoby na šaty a krásně se s ním pracuje
, takže naprostá spokojenost
, teď už jen zvládnout ten korpus z bábovky.
Holky jaké množství bych měla mít asi toho krému
?
cimbik u nás taky zitra vaří mamča
. budem mit kachnu + vepřové(já kachnu nemusim), zeli a br. knedlik.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat