Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sophinko, Dzarunko i Petko, moc díky.
Teď jsem udělala rybičkovou pomazánku, makrela z konzervy s lučinou a je to strašně štiplavé! Čím to může být?? Skoro mi přijde, že se to nedá jíst! To vyhodím jednu lučinu a konzervu ? ![]()
sophinka píše:
s pekárnou moc nekamarádím co se týče těsta,ani nechápu čím je to lepší
Pro mě je to nepostradatelné v tom smyslu že když jsem dělala doma kvásek na cokoliv tak nikdy se mi neudělal, a tím pádem bylo těsto nevykynuté a buchty/pizza tvrdé.
Takhle jsem zatím nemusela nic vyhodit když to dělám v pekárně.
Nějaký tip na zpracování červené řepy? Dnes pečená v alobalu, zítra boršč, ale pořád ještě dvě tři řípy zbudou…
Já dělala dvakrát kynuté v pekárně - vánočku, kvásek zvlášť, vzešel super, asi až moc, překynulo to jednou.
Viking píše:
Nějaký tip na zpracování červené řepy? Dnes pečená v alobalu, zítra boršč, ale pořád ještě dvě tři řípy zbudou…
mňám řepa
pozvy mě a bude po řepě
![]()
PetkaK píše:sophinka píše:
s pekárnou moc nekamarádím co se týče těsta,ani nechápu čím je to lepšíPro mě je to nepostradatelné v tom smyslu že když jsem dělala doma kvásek na cokoliv tak nikdy se mi neudělal, a tím pádem bylo těsto nevykynuté a buchty/pizza tvrdé.
Takhle jsem zatím nemusela nic vyhodit když to dělám v pekárně.
aha tak já nevím,těsto mi kyne. takže v pekárně jen občas peču
sophinka píše:Viking píše:mňám řepa
Nějaký tip na zpracování červené řepy? Dnes pečená v alobalu, zítra boršč, ale pořád ještě dvě tři řípy zbudou…pozvy mě a bude po řepě
![]()
Takže syrová? ![]()
Já ji ráda, ale ne zrovna ve velkém, a prodávali jen po dvou kilech nebo tak nějak…
Viking píše:sophinka píše:Takže syrová?Viking píše:mňám řepa
Nějaký tip na zpracování červené řepy? Dnes pečená v alobalu, zítra boršč, ale pořád ještě dvě tři řípy zbudou…pozvy mě a bude po řepě
![]()
Já ji ráda, ale ne zrovna ve velkém, a prodávali jen po dvou kilech nebo tak nějak…
Strouhaná s jablkem?
Dzarunko, a ty knedle z vaničkového tvarohu, dáváš hrubou mouku? Já jinak polohrubou, ale aby to neteklo…
Viking píše:sophinka píše:Takže syrová?Viking píše:mňám řepa
![]()
na syrovo zelný salát s řepou nebo dušené červené zelí s řepou
Eliška píše:
Dzarunko, a ty knedle z vaničkového tvarohu, dáváš hrubou mouku? Já jinak polohrubou, ale aby to neteklo…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já dělám tento
35dkg polohrubé mouky, 6dkg másla, 4dkg moučkového cukru, 2 žloutky, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 2 lžice rumu, 3 lžice rozpuštěného másla, když mám přidám citronovou kůru.
Nejdřív dám do pekárny tekuté věci, pak mouku, nakonec rozdrobím droždí.