Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dnes máme oběd z jídelny vepřové maso s dušenou zeleninou a brambory. Zítra udělám asi těstoviny s kuřecím masem
Monjie píše:makapi píše:To asi bude chutnat jako kuskus ne?
quinoa se zeleninou - vařím jí poprvé, tak jsem zvědavá na výsledek
spíš mi to přišlo jak jikry!
Takový malý kuličky, kt na skus trošku rupnou. Ale chuťově dobrý, myslím, že by to bylo výborný do salátů ![]()
my zapečené těstoviny alá-vše,co je potřeba spotřebovat-zítra jedeme pryč a malá má vyjímečně krupicovou kaši,bo jsme fakt totálně vybraní a skleničky napěstuju ![]()
Dnes rychlovka spagety a puding !!! Uz aby byla trouba chtela bych upect nejakou babovku !!!
My ještě pořád zbytek svíčkový, tak nevařím. Zato cheesecake dochází, tak spáchám aspoň Hraběnčiny řezy.
U nas se dneska taky dojidala svickova s knedlikem
Tu ja bych mohla porad ![]()
K veceri bude asi oblozenej talir a nejaky dobrý chlebik.A nebo popripade pizza,jeste uvidim.
Já s tím pečením musím přibrzdit, strašně kynu ![]()
Jídelna hovězí a s knedlem, večer nevim. Asi pórková a rozoto ze včera.
dneska zeleninová „milionová polívka“ i pro malou, pro mě ještě vepř. maso s česnekem a rýží (železná zásoba z mrazáku od maminky
)
Monjie píše:
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůhttp://www.mimibazar.cz/recept.php?…
A kde mám vzít ty formičky? ![]()
Tak já už mám základ na punčové řezy na balkoně, večer jenom dozdobím a budu mlaskat. Recept:
Na korpus:
6 vajíček, bílky a žloutky odděleně
160g krupicového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
2 lžičky nastrouhané citr. kůry
200g hladké mouky
Na punčový nálev:
150ml vody
150g krupicového cukru
2 lžičky rumového aroma
2 lžičky punčového aroma
1 lžička vanilkového aroma
1/4 lžičky kyseliny citrónové červená potravinářská barva
Náplň
200g jahodového džemu
Na polevu
150g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
Žloutky se vyšlehají s polovinou krupic. cukru a sáčkem vanilkového, totéž s bílky. Obě hmoty se spojí, vmíchá se citr. kůra a prosátá mouka.
Hmota se rozdělí na dva plechy o rozměrech 30×40 cm vyložené pečícím papírem a peče se 8 minut na 200°C. ( Já pekla na jednom plechu, větším. )
Cukru s vodou se svaří, přidají se aromata, kyselina citronová a obarví se načerveno. Korpusy se rozkrojí napůl ( vzniknou čtyři díly; já ten svůj prostě rozkrojila na čtyři ). První díl potřete džemem a položte na díl druhý. Zvlhčete ho polovinou sirupu, položte na třetí díl a spotřebujte zbytek sirupu. Poslední díl potřete zase marmeládou a položte potřenou stranou na ostatní korpusy. Na povrch dejte papír, zatižte a nechte odležet ( přes noc; u nás asi tak dlouho nevydržíme ) . Z cukru, citr. šťávy a vody utřete hladkou lesklou polevu. Moučník potřete zbytkem marmelády a nakonec polevou. Po ztuhnutí nakrájejte.
Nechám to na balóně do večera a pak si je dodělám a strašně se přejím. ![]()
levmah28 píše:Monjie píše:A kde mám vzít ty formičky?
mám pocit že je jednu dobu měli v globusu a ani ne draho…
petjuska90 píše:levmah28 píše:mám pocit že je jednu dobu měli v globusu a ani ne draho…Monjie píše:A kde mám vzít ty formičky?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat